[]

röntgencilik yapmak için teleskop mu dürbün mü?

teleskopa niyetlenmiştim fakat gezegen falan görmek için iyi bir şey almak gerekiyormuş, o kadar bütçe ayıramam. şöyle basit bir şey alıp en fazla ay'ı ve yeryüzünü izlemek istiyorum. mesela avrupa yakasından bakıp anadolu'daki insanları, sokakları, binaları falan (binaların içini değil tabi, mimari anlamda eski yapıları). hani ekteki aletlerle manzara izlenir ya o amaçla kullanıcam (olum gerçekten karı kız izlemicem lan)

öncelikle dürbün mü teleskop mu almak lazım bu iş için? ben gayet basit bir şey düşünmüştüm, şöyle ortalama 200 lira falan. nasılsa bir hafta sonra hevesim geçecek o yüzden fazla yatırım yapmak istemiyorum.

nasıl bir şey önerirsiniz?

 
yakın cisimler için 2 gözlü dürbün 3D algına hitap eder. daha çok hoşuna gider.

bu arada aynalı teleskoplar ters gösteriyordu sanırım. onları da önermemekteyim sana
  • ceycey e  (16.08.15 23:25:41) 
bu iş için en güzel şey bence tripod + spotting scope'dur. konus markasına bakın derim. ay gözlemi için de fazlasıyla yeterli diyorlar. hatta fotoğraf makinesi bağlama aparatı da var bunların.


  • orient blue  (16.08.15 23:37:24) 
Durbunle bakma ihtiyaci hissedecegin kadar mesafelerde 3d algisi yok gibi bir sey olur. Yani 3d algina pek hitap edecegini sanmiyorum.


  • stavro  (17.08.15 00:31:19) 
tesadüf oldu, konuspot-65 aldım bugün :) gelsin hele, gözlemlerimi yazacağım. hatta dslr bağlayıp foto çekeceğim.


  • orient blue  (17.08.15 10:15:55) 
@orient; hayırlı uğurlu olsun memnun kalırsın umarım, yorumunu bekliyorum mutlaka hocam.

bir de istanbul'daysan selam ederim hehe;

www.eksiduyuru.com
  • tolga asp  (17.08.15 10:50:48) 
teşekkürler :) izmir'deyim ben ama selam olsun tabii. alet gelince bu duyuru altından yazarım olmadı. silmeyin bunu iyi mi?


  • orient blue  (17.08.15 11:38:52) 
@stavro
mesafe hiç önemsiz 2 göz görüyorsa, 3d algın işliyor

  • ceycey e  (17.08.15 21:12:08) 
istediğim şeyin videosunu buldum, buna göre tekrar öneri istiyorum :)

www.facebook.com
  • tolga asp  (18.08.15 11:20:36 ~ 11:21:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.