[]

Güneşte yandim , bazı yerlerim kizardi yarın denize girebilir miyim ?

Uzun zamandir denize girmiyordum.Bugün ilk kez girme firsati yakaladim.Bugün yaklaşık 50 faktörluk koruyucu sürmeme rağmen ne hikmetse vücudumun bazı yerleri kırmızı oldu kollarimin biri yanıyor diğeri yanmiyor.Bunlar icin ne yapabilirim ?Su an tatildeyim yarin ve onumuzdeki 3 gün denize girmek istiyorum , girilebilinir mi sizce ?Daha kötü mü olur yoksa?




 
ilk gece canın çok fazla yanmadıysa, yani şu anda. yarın iyice tekrar koruyucu sürüp girebilirsin.

genelde ilk gece acısı/ağrısı olmuyorsa renkte değişiklik olsa bile sıkıntı olmaz. suyun içinde olmaya çalış, dışarıdayken de havlu ya da tişörtle korunabilirsin. suyun içindeyken en azından bir tek omuzların etkilenir, o da az buçuk.
  • deniztarafinabakankale  (16.08.15 21:47:39) 
ben de pek güneşe çıkmayı sevmem çıkınca da (özellikle kollarımın üst kısımları) kızarıyor. bazı yerler ufak ufak benekler oluyor falan. ama pek umursamıyorum, 50 faktörü sürüp yardırıyorum.

zaten toplasan 1 hafta deniz vs. keyfi yapıyoruz, varsın kızarsın ak bi daha mı gelecez dünyaya

not: tabii öğlen güneşinde çok dolaşma, az temkinli ol yeter.
  • itsonlyhumannature  (16.08.15 21:49:04 ~ 21:49:42) 
Laroche Posay'ın termal suyu var, parfüm şişesi gibi bir şişede, güneş yanıkları sonrası yanık bölgeye sıkınca acısını alıyor, yanmasını da.
Ardından güneş koruyucu ile güneşlenirsen bir sorun olmaz. Abartma tabii.

  • sekilci zihniyet  (16.08.15 22:30:19) 
Öğleyin güneşin en yoğun olduğu zaman girersen her koşulda yanarsın.


  • maxim gorki  (16.08.15 23:10:43) 
Gunes kremini 1 kez degil, bircok kez surmelisin. Her ne kadar suya dayanikli da olsa belli br sure sonra etkisini yitiriyor ve havluyla kurulanmada vs cikabiliyor vucuttan.

Araliklarla gunes kremini sur ve 50 faktorun yuksek koruma anlamina gelmedigini unutma. 50 faktor sadece daha yuksek sureli koruma demek.
Ayrica oglen vaktinde gunesten kacin, ustune tshirt vs giyin.
Yoksa denize girmekte sakinca yok :) bir de after sun kremi kullanabilirsin.
  • kuehles blondes  (16.08.15 23:40:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.