[]

Şantiyeci İçmimar - Şantiyeci arkadaşlar zahmet olmazsa bir baksın

Yav gençler, evvela belirteyim içmimarım tazesinden. taze derken lisans evvelinde de büro, ofis, çizim muhabbetlerinde çalıştım tekniker olaraktan aşinayim yani olana bitene. şimdi bu ofis olayları, çalışmaları falan beni acayip bir şekilde kasmakta. Hani yanlış anlaşılmasın tasarım yapmakla falan bir sorunum yok amma velakin otoketin siyah ekranını gördüm mü afaganlar basıyor. ben böyle daha kaçmalı, tutmalı, eğmeli bükmeli bir ortamda çalışmalıyım sanki, indiana jones gibi aksiyonun dibine vurmam lazım. Bilemiyorum çevrenizde hiç var mı böyle çalışan ama içmimardan şantiyeci olur mu sizce? tamam biz imza yetkisi olmayan garip "dekaratörler" betonarme dir şudur budur görmüyoruz amma ve lakin o görülen derslerin de pek işe yaradığını sanmıyorum ben zira çevremdeki yeni mezun mimarcıklarda durumdan bihaberler gibi ki içlerinde iyi okul mezunları da var. sanki bu olaylar bana biraz deneyimle alakalıymış gibi geliyor ve öyle geldiği içinde ufak ufak yapabilirmişim gibi geliyor, bir kaç yıl sahada çalışıp tecrübe kazanarak.

bu konuda tecrübeli şantiyeci arkadaşlar bir belirtse fikirlerini çok şahane olur. zira böyle giderse resmen sevmediği işi yapmak zorunda kalan insanlardan olacağım.

not: bahsettiğim şantiye beton dökümü, temel kazımıyla başlayıp sürüp giden şantiye. içmimarlarında şantiye işleri olur tabii ama bu genelde kaba inşaat sonrası ince işler konusundadır ve projesini çizdiği tasarladığı işin uygulama takibi şeklinde olur. benim istediğim öteki türlü olan şantiye :)))

 
Evet kesinlikle aksiyonun şantiyesi içinde yer alman lazım,
Şantiye de seni uşak a çevirmemeleri lazım (ekiplerin),
Az buçuk olayı önceden bilmem lazım, yani ne bileyim en azından betonarme projesindeki demir ve uygulamadaki demir i karşılaştırabilöen lazım, bir kere hızlı matematik hesabı yapabilmen lazım.
Sen önce megep in inşaat teknolojileri modüllerini indir oku.
Mantığı kavga, mesela,
Temel yalıtım uygulaması, ne şekilde yapılıyor.
Astar, mebran, fondolin,..
Ek yerleri, şalama , bindirme falan kavramlara aşina ol. Bide aç youtube videosunu izle uygulama örnekleri...
Sonra işin çakallığı ne olur onu öğren tecrübelerden...
Sen işin başında yalıtımı kontrol etme görevin varken, ordaki ekip işi astarsız yaparsa, ulen buraya neden Astar Yapmadınız, sökün burayı, şalamayı AZ tutmuşunuZ malzeme yapışmamış... ( ki şalama malzemeyi ısıtıp betona yapıştıran tüp tür, az girsin diye A ısıtıp basarlar, sonra mebran dökülür) eşek gibi tırsarlar. Adam olursun.
Malesef deve ye diken muhabbet i.. Sen ben iyi oluyum herkes iyi olsun dersen.. Olan sana olur.
Zaten süreci bir kere görsen Hermann süreç korkma yanı.
30 katlı bina da olsa temel den sonra her katta kalıp, demir, beton dökümü, vibrasyon, kalıp sökümü, hatalı beton dökümü sorunlarının çözümü, 30 KEZ tekrar edecek. Hakeza, duvar, tesisat ta oyle.
Sen modelleri indir.
Gerisi hallolur.
  • dunyatuhaf  (16.08.15 21:05:42) 
öncelikle kaba inşaat aslında isteğine uygun bir dal. fakat şantiyecilik aynı zamanda,

-kışın soğukta, buz gibi havada beton beklemen, yazın öğlen sıcağında sahada durman gereken
-sahanın yanında yine birçok metrajdı, hakedişti, ataşmanlar hazırlamaktı, çokça aktif olarak çalışılan
-verilirse 2 haftada 1 pazar tatili verilen (verilmeyedebilir)
-gecesi gündüzü belli olmayan sosyal hayatı sıfıra indiren
-enerjini çokça sömüren
-bir sürü adamla iletişim kurarak hatalarını engellemeye çalışman
-çokça dikkatli, öngörülü, hızlı çözüm üreten, pratik zekalı insan olmayı gerektiren
-işçilere emir vermeyi, bağırmayı, iş öğretmeyi ve iş dağılımı yaptırmayı bilmen gereken
-iş planlaması ve programlamasını bilmen gereken
bir iş dalı.
  • filipis  (16.08.15 21:30:17 ~ 21:30:55) 
Ofiste çalışan inşaat mühendisiyim ben sektörden genel olarak hoşnutsuzum ya umarım o güven özveri tecrübeye sahip olur bu sektörden defolur giderim


  • Take it away honey  (16.08.15 22:06:39) 
@dunyatuhaf en kısa sürede indireceğim megep in dosyalarını. teşekkür ederim.

@filipis sanırım saydığın şeylerin bir kısmı her iş için geçerli. geri kalanı da deneyim kazanılıp kaşarlandıkça edinilebilinir sanırım. edinilemezse de ölüm yok ya sonuçta :)

anladığım kadarıyla ikinizde şantiye çalışanısınız. iş yaşamınızda peki denk geldiniz mi hiç benim durumumda içmimar olupta şantiyeci olan birine? yani açıkçası iş başvuruları için tereddütlerim var "senin alanın değil" deyip de geri çevirlirim diye. şu an için işin zorluğundan ziyade iş bulma konusunda yaşayacağım muhtemel sıkıntılar daha çok endişelendiriyoe beni :)

@take it away honey umarım en kısa sürede sana uygun bir alana yada mesleğe geçiş yaparsın dostum. insanın sevmediği yabancılaştığı bir mesleği yapması çok korkunç. yaşın gençse eğer ilgi duyudğun alanlara yönelmek belkide daha sancısız olur.
  • dante  (17.08.15 18:34:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.