[]

yeni kiraciya evi verirken

Selam gencler,

Ben bir evde yasiyordum kontratim bitmeden diger eve tasinmak istedim. Neyse kontrati baskasina devrettim. Bu arada yeni evim esyali oldugu icin halihazirdaki esyalarimi da yeni kiraciya sattim. Adam evi tutmadan once esyalar icin benim 1000 dolar istegime tamam dedi. Evi tuttuktan sonra ya iste param yok da bilmem ne de 850 veririm dedi. Dedim tamam lanet olsun 850 ver. (ki 200 dolar kontart devretme parasini da ben odedim direkt.) Interneti birkac gun ustume alamayacagim kapattirmasan olur mu dedi. Ona da tamam dedim. Hatta bu ayin kirasini yari yariya oduyorduk. Normalde ilk gun odenir kira- ki biliyor. Tasinacagi gun odeyecegini sanmis, bir de 30 dolar gec odeme parasi odemis. Iste sen kiranin yarisini odeyecegini soylemedin dedi, 15 dolar daha duselim esyalarin parasindan. Benim olayla hicbir alakam olmamasina ragmen 15 dolar icin degmez diye iyi dedim dus cok istiyorsan. Yani hep yumusak davrandim (ki ev herkesin tutamadigi bir sitedeydi. cok talibi vardi. gayet esyalarimi istedigim fiyata alacak kiraci bulabilirdim.)

Neyse, dun evi bosalttim ama evi temizlemeye vakit bulamadim. Simdi sabahtan beri bu ev cok pis diye mesaj atip duruyor. Ayip mi ettim evi temizlemeden birakarak? Kiradan ayrilirken evi dip bucak temzilemek gerekir mi? Temizlikci parani vereyim falan demem lazim mi adama?

 
normalde madem iyilik yaptın yüzüne vurma derdim ama baya pişkinlik yapıyor anladığım kadarıyla. bence söyle bu yaptığın iyiliklere saysın. ayrıca ben de bi kaç kez ev değiştirdim hiç birine tertemiz girmedim. taşınan adam bokunu çıkarmadıysa temizlikten de sorumlu değildir bence.


  • exodiaa  (16.08.15 20:18:45) 
adam tam da onu demeni bekliyor zaten. Ya 1000 dolara anlastik diyorsun, adam demis 850 vereyim param yok... Bu ne abi? daha fazla yuz verme bence pezevenge. Bir dahaki sefere butun bu isleri ya pesin parayla halletmen ya da kontrat imzalatman lazim. O zaman adama dersin "keyfin bilir, odemezsen veririm avukata, bana borcun kadar avukat masrafini da odersin" pasa pasa oder.


  • fortisvita  (16.08.15 20:30:42) 
normalde temizlenip bırakılması makbüldür. ama bide pişkin pişkin bu ev pis diye mesaj atılmaz yani. nasıl paragöz birine denk geldiysen seni baya baya kullanıyor. Sakın verme para felan


  • zimbirik  (16.08.15 20:39:56) 
Beetlejuice A katılıyorum, çünkü kat malikleri kanunu nda bile geçer bu. O öpücüğü bile isteme hakkı var.
Not. Muhatabına içten içe ayar oldum.
Biride (Yüz verme) pezevenk demiş., katılıyorum.
  • dunyatuhaf  (16.08.15 21:12:05) 
"temizle o zaman amına koyayım, zaten her yerden 3-5 kuruş para kıstın onu da mı ben ödeyeyim" diye cevap yaz.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (16.08.15 22:00:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.