[]

Sizce de kitaplar biraz pahali mi ?

Merhaba,

Dün bir kitap alayim dedim, tam istedigim kitap.. 40tl idi. Bana cok pahalı geldi..Sonra şoyle ayni kitap evinde dolaştım (Ankara-Dost) düşündüm ki kitaplar çok pahali yani çoğunluğu...(ya da ben fakirim)

Siz de Turkiye'de kitaplarin pahali oldugunu duşunuyor musunuz?

Ankara'da ucuz fiyata ikinci el de olsa kitaplar nerde bulabilirim?

Not: imla için kusura bakmayin mobildeyim.

 
asgari ucrete gore dusunursek evet bence pahali.
ankarada sahaflarin oldugu bir yer vardir mutlaka oralara bakabilirsiniz.

  • chaotic good  (16.08.15 14:13:28) 
arz talep sanirim bunlar hep :/


  • yuzır  (16.08.15 14:17:00) 
İşlerimin yoğunluğu ve biraz da başka uğraşların ardına takılma isteği nedeniyle epeydir kitap okumuyorum. Arada kitapçılara giriyorum, gerçekten pahalı. Babam İstanbul kitaplarını çok seviyor. Bazen kitapçılara uğruyoruz beraber, bakıyor araştırıyor sonra arka kapağına bakıp yerine koyuyor. Bu ülkede kitap okumanın bedeli çok ağır.

Genel olarak konuşayım, eskiden herkesin ulaşabildiği, hatta avamca olarak kabul edilen eğlenceler, uğraşlar şu an çok pahalı duruma gelmiş durumda. Oyuncaklarımızı elimizden alıp yerine sosyal medya diye bir acayip şey vermişler gibi.

Neyse, babam zaman buldukça sahaflara bakıyor, bende bir adet kindle var, kitap okuyacağım zaman oradan halletmeye çabalıyorum.
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (16.08.15 14:18:57) 
olgunlar veya zafer carsisi. yerlerini biliyorsundur sanirim. bulamazsan mesaj atabilirsin.


  • yamuklu sucurta  (16.08.15 14:19:56) 
Ayda 1 kitap alan insana pahalı gelmez belki ama ben edebiyat öğrencisi olduğum ve okumayı sevdiğim için çok sık kitap alıyorum ve bana biraz pahalı geliyo.

İnternetten alabilirsin. Orion kitabevi var selanik 2de olması lazım onların fiyatları dosta göre daha uygun. Zafer çarşında da kitapçılar var oraya da bakabilirsin.
  • legolasin son oku  (16.08.15 14:23:54) 
biraz değil çok pahalı. özellikle çeviri kitaplar. ben kütüphaneden kitap alıp önemli bulduğum (elimde bulunsun laım olur dediğim) yerleri fotokopi çektirmeyi tercih ediyorum.


  • pokemonk  (16.08.15 14:28:54) 
Çoluğumun çocuğumun rızkını kitaba veriyorum yıllardır valla :/ Bence İletişim, Can, Doğan gibi bazı yayınevleri fazla pahalı. Ama İş Bankası, Yky ideal gibi geliyor bana. En azından fazla pahalı değil fikrimce.

Ama yayınevlerinin kendi kitapevleri hariç, dokunarak pek kitap almam ben. İdefix, babil candır. Çok daha ucuz oluyor böyle. Bir de sahaflar var tabii. Ankara'da bulamazsan istediklerini, nadirkitap.com 'a bi bak.
  • mutlusismankedi2015  (16.08.15 14:36:41) 
Pahalı. O an çok ihtiyacım yoksa korsana yanaşmadan kitabın ucuzunu bulmaya çalışıyorum. Mesela babil.com'da enpara kullanarak kitapları yarı fiyatına alma kampanyası var (Bu ay son). 100 liralık kitabı 50 liraya getiriyordum. Aynı şekilde idefix'te yılbaşı indirimi vs oluyor. O zamanlarda toplu halde kitap alıyorum.


  • sesee  (16.08.15 14:39:11) 
bence de pahalı. genelde internetten kampanya takip ediyorum. haftada iş yoğunluğuma göre, zaman bulabildiğimde 1-2 kitap okuyorum ve haftada 60-70 lira veremeyeceğimi biliyorum. ancak bu durumda da dilediğim ölçüde seçici olamıyorum, izmirde var bilmiyorum başka şehirlerde de var mı, satılmayan kitapları 3-5 liraya yığan kitapçılar var, geçen bir kitapçı bordo siyah yayınlarının bütün kitaplarını 3 er liraya yığmıştı, sırf ucuz diye insan arka arkaya tolstoy, austen, bierce, victor hugo şeklinde bir sıralamayla okuyunca, biraz tuhaf oluyor.
bence en mantıklısı internetten bakmak, ciddi indirimler oluyor hep, birinden birinde.mesela 75 liralık poe hikayelerini, 35 liraya almıştım geçen ilknokta.com indiriminde.

  • alice practice  (16.08.15 14:41:03) 
Asıl bedel kitaba ödediğin para değil kendine yaptığın yatırımın bedeli. Bu anlamda 40 lira fazla bir tutar sayılmaz.


  • angelus  (16.08.15 14:41:10) 
Evet pahalı. 15 TL'den fazla olmamalı hiçbir kitap ki insanlar kitap okusun, zaten okuyanlar da orijinalini alsın.


  • grgn  (16.08.15 14:42:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.