[]

Sizce hangi halıfleks?

Öncelikle sizi şöyle alalım: www.eksiduyuru.com


Biz bu okulda açılacak olan anasınıfları için halıfleks seçmemiz gerekiyor ancak malum, bütçemiz çok sınırlı, zira:

5 x 295 = 1.475 TL (www.laylaytoysokuloncesi.com)
2 x 236 = 472 TL (okuloncesiavm.net)
2 x 355.18 = 710.36 TL (www.leyleksepeti.com)
2 X 353,08 = 706,16 TL (www.okulca.com)
1 x 417,72 TL (okuloncesiavm.net)
Perde, güneşliklerle birlikte= 420 TL (Perde de şu: tinypic.com)

TOPLAM: 4.255,24 TL
TOPLANAN: 1155 TL

Her ne ise, bir şekilde tutarın toplanacağına inanıyoruz, daha haber salınmayan kanallar var çünkü. Bu noktada halıfleks seçimimizde gönül istiyor ki şu olsun:

www.benimhalim.com
veya şu:
www.confetti.com.tr

ama bu üsttekilerin fiyatı 1550 tl'den 1230 tl'ye indirildi.

Oysa elimizde en uygun fiyatlı halıfleks bu: tinypic.com
Bunun fiyatı ise 1000 TL. Bölgede tek tek gezildi, en renkli halıfleks olarak bu bulundu.

ama bu halıfleks erkek çocuklarına hitap etmiyor bir :(
tam olarak rengi haricinde çocuklara hitap etmiyor iki :(
e sadece pembe renkli olduğu için sadece kız çocuklarına hitap etme ihtimali de az bu da üç :(

Sizce arada 230 TL'yi kıyıp ilk seçeneğe mi yönelelim? Bugün bunun kararını vermem gerekiyor ki listeye fiyat ekleyebileyim.

Öte yandan bütçemiz de kısıtlı malum.

Özellikle yardımcı olmuş olan veya yazıştığımız arkadaşlar bir fikir verirse çok sevinirim.

 
son ve en ucuz seçenek çok kötüymüş gerçekten. ilk ikisi arasında seçim ucuz olandan olabilir tasarım olarak çok benzerler fakat illa birini tercih edecek olsam ikinci link olurdu heralde.

aslında keşke imkanınız olsa da çocukların zaman geçireceği alanlarda halıfleks yerine doğal veya epoxy gibi anti bakteriyel ve temizlenmesi kolay malzemelere yönelebilseniz. her ne kadar çocuklar için hazırlanmış olsa da halıfleksler, hem sağlık hem de temizlik açısından zor malzemeler. Özellikle yeni nesilde bu kadar çok toz alerjisine sahip çocuk varken ama anladığım kadarıyla karar verilmiş ve bütçe de belli. Allah kolaylık versin belki ve umarım buralardan fiyat konusunda yardımcı olabilecek birileri çıkar.
  • borumu  (16.08.15 15:20:03) 
Epoxy dediğiniz şeye baktım ama o anladığım kadarıyla bir tür zemin gibi sanıyorum. Anasınıfı olduğu için halı tarzı olması şart diye biliyorum ben de. En üstteki ilk ikisi duvardan duvara halıymış, aslında tam halıfleks olarak da geçmiyor. Antibakteriyel deniliyor ama tabii neticede toz vs. tutacaktır. Bunun için de zaten bir elektrik süpürgesi alınması şart, bir iki yere yazdık. Cevap alamazsak onu da listeye ekleyeceğiz.


  • dessy  (16.08.15 15:39:36) 
evet zemin malzemesi düz zemine yayılarak uygulanıyor. istenirse çeşitli renklerde ve desenlerde uygulanıyor ama o da işçilik maliyetini arttırır. biraz esnekliği olduğu için düşmelerde vs.de faydalı. halıflekste benim en korktuğum senaryo lekelenme. atıyorum çocukardan biri üstüne kussa, işese o parçayı kurtarmak pek mümkün olmayacaktır temizlikle. bunlar olmasa bile sık ve düzenli bir temizlik lazım yoksa zamanla görüntüsü bozulacak ve muhtemelen koku yapacaktır.

Aslında boydan boya halıfleks yerine odalarda belli bir bolumde de uygulayabilirsiniz. hem maliyet azalır hem de temizlik vs işleri kolaylaştırabilir. tabi imkanlar dahilindeyse.
  • borumu  (16.08.15 16:00:39) 
Anasınıflarında nasıl bir işleyiş vardır, tam bilmiyorum açıkçası. Bir de tabii prosedüre uygun ilerlemek gerek. Yoksa evet boydan boya halı fikri benim de pek hoşuma gidiyor. O yüzden alınacak elektrik süpürgesinin de yıkanabilir özellikte olmasına dikkat edeceğiz. Maliyet olayı zaten kısıtlı malumunuz :(


  • dessy  (16.08.15 16:04:28) 
Baktım da biraz boydan boya halı dediğiniz gibi prosedürlerde yer alıyor.

''Anaokullarında oyun odası ve grup odasının zemini duvardan duvara, fazla tüylü olmayan kolay temizlenebilen halı ile kaplanmalıdır. Halılar yere sabitlenmiş olmalıdır. Oyun odasında bazı bölümler parke ile kaplanmalıdır. Sanat çalışmalarının yapıldığı bölümün zemini kaygan olmayan ve kolay temizlenebilen dayanıklı bir malzeme ile kaplanmalıdır.''

Kaynak: notoku.com
  • borumu  (16.08.15 16:11:05) 
Valla süper yardımın dokundu :D

Araştırmaya inan vaktim yoktu ^_^

O zaman doğru yoldayız da şu ilk iki linkten birini listeye atalım madem, über süper! Çok saol! <3
  • dessy  (16.08.15 17:03:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.