[]

Barça neden forma reklamı almaya başladı

unicef'ten sonra ne oldu, neler değişti ?




 
Barça her zaman reklam alıyordu ama çakallık yapıyordu. O Unicef olayından önce de göğüslerinin ortasında eşek kadar Adidas'ın Nike'ın logosu oluyordu, ki o dönem diğer takımlar formanın bir köşesine çok küçük boyutlarda logo koyuyordu.

Şu logoyu koyduktan sonra başka reklama gerek yok zaten, eşek yüküyle para alıyorlardı bunlardan: i.ytimg.com

Tabii şu an daha çok gelire ihtiyacı olduğu için mecbur klasik reklamlardan alıyorlar, başkanları da "Daha çok para lazım" gibi bir açıklama yapmıştı zaten.
  • angelus  (15.08.15 22:27:39) 
@angelus, o logo zaten formayı yapan firmanın ama. muhakkak para ödüyorlardır ama göğüs reklamı gibi olduğunu sanmıyorum. yani barça o logo için 2m alıyorsa göğüs reklamı için 50m alıyordur. nike'ın yaptığı formayı giyerken nike logosunun görünmemesi gibi bir imkan yok ki zaten, var mı?

soruya cevab, para lazımdı. başkan, angelus'un dediği gibi, para lazım dedi. bu kadar şekil şükül yaptığımız yeter, bize de sponsor gerek dedi.
  • der meister  (15.08.15 22:31:49) 
nike adidas vs.. bunlar reklam değil kendilerini milli takım olarak gördükleri için reklam almıyorlardı ama demekki tam bağımsız ispanya fikrine inanmışlar. :D


  • protrek  (15.08.15 22:33:47) 
Şu Kappa logosu kulübün arması ile aynı boyutta: www.blaugranas.com Yani göğüs reklamından gelecek parayla buradan gelen paranın çok farklı olacağını sanmıyorum ben. Bir de o zamanlar para trafiği bugünkü gibi çok takip edilmediği için yapılan reklam anlaşmalarının açıklanma mecburiyeti yoktu. Barcelona muhtemelen "Biz bunu reklam olarak alırız ama ortamlarda almadık deriz" gibi bir politika yürütüyordu.


  • angelus  (15.08.15 22:37:14) 
nike barca'ya 10 yıllığına, yılda 43 milyon dolar verme şeklinde anlaşmış. az buz da değilmiş yani.

www.tsmplug.com
  • ufukcel  (15.08.15 22:46:06 ~ 22:46:24) 
Unicef logosu bildigim kadariyla sirtta halen yer almakta.


  • waterman  (16.08.15 01:21:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.