[]

Hangi Antidepresanı Kullandınız/ İşe Yaradı mı?

Bugün bir arkadaşımla antidepresanlar işe yarar-yaramaz hususunu tartışıyoduk. Burda ufak bir anket yapmak istedim, depresyon sebebiyle hangi antidepresanı kullandınız? İşe yaradı mı peki? Genel etkileri nelerdi, atıyorum aşk acınız geçti mi? Geniş geniş anlatabilirsiniz. Herkese tik var, sevgiler.




 
paxil.

Salak bir mutlulukla dolu bir 1 yıl geçirdim.
  • anonymice  (15.08.15 21:45:11) 
3 ay kadar aurorix kullandım, daha çok sosyal fobi için. o dönem hayatımda da köklü sayılabilecek değişiklikler yaptığım için ilacın etkisini tam olarak kestiremiyorum. yani mesela sabahtan akşama kadar sokakta kaldığım zaman otomatik olarak açılan, sosyal fobisinden eser kalmayan biriyim. o dönem sürekli dışardaydım, ilaç sayesinde mi rahatlamıştım yoksa dışarda olmanın etkisiyle mi olmuştu bilmiyorum.

sonra neden bilmiyorum, gayet iyi hissettiğimi ve bir derdim olmadığını söylediğim halde psikiyatristim selectra yazdı. selectra maceramı uzun uzadıya şurada anlattım,

eksisozluk.com

özetle, benim için mucize oldu diyebilirim. hala sığır gibi yaşıyorum ama mental olarak çok ciddi bir iyileşme yaşadım. hani kırık-çıkıkçılar şöyle paaat diye vurur da yerine oturtur ya, bu ilaç onu zihnime yaptı. çok net hissettim bunu. plasebo etkisi falan diyenleri de zerre sklemiyorum açıkçası. bunun payı vardır muhakkak ama ilaçları bonibon zannedip sadece psikolojik şartlanmayla iyileştiriyor sanmak düpedüz saçmalık. telkinle, "bu ilaç işime yarayacak" diye düşünmekle olsaydı üç sene önce de iyileşirdim.

şöyle söyleyeyim selectra'yı üreten kişiyi/grubu bulsam gidip elini öperim, abim canım abim / ablam diye sarılırım. çay ikram ederim, misafirliğe gelse "öf nerden çıktı bu şimdi" demeden buyur ederim. hayatımın en güzel olduğu dönemlerde bile bu kadar rahat değildim sanırım mental olarak.

son birkaç haftadır eski halime döndüm ama yavaştan... uyku düzenimi bozdum, belki onun da hormonal etkisi olmuştur. yine de ilaç öncesi halime göre hala çok çok iyiyim. "şizofren miyim lan? yok yok, olsam şizofren olduğumu düşünmezdim" diye düşünüp uykuları kaçan biriydim. şimdi vurdum mu kafayı uyuyom tertemiz. şizofren de değilim.

(öyle miyim lan acaba? olmadığımı düşünüyom sonuçta, şizofrenler de öyle düşünüyo?)
  • der meister  (15.08.15 21:50:06 ~ 21:51:09) 
Stablon. Bu ilac yesil receteye gecince atarac ile devam ettim.
Hepsi toplam 1 bucuk yil.
Anksiyete sebepli. Gercekten ise yaradi. Ama zaten kendim iyi olmayi kafaya koymustum. Sadece kolaylastirdi bunu.
  • rayde  (15.08.15 21:52:43 ~ 21:53:45) 
elin yaralandiginda ilac suruyosun insanin ruhu da yaralanabilir. normalde olmasi herekenden cok daha az seratonin miktarin olur Böylece beyninde. lustural hafifdir ve iyidir. sadece ayarlama yapar seratoninde. keyifsiLiginde.

keyifsizligi gecmisen uZgunsen cymbalta. hem seartonin hem dopamin.

xaha ileriki durimlari bilemiyorum. xanax vs olabilir
  • deryack  (16.08.15 05:51:13) 
cipralex yaramadı hatta zararı oldu.


  • tirt star  (16.08.15 09:28:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.