[]

Başarısız Olmanızı İsteyen Arkadaş

Var mı etrafınızda bu tarz bir insan?

Bende var bi tane, komedi yemin ediyorum. Niyeyse bir kıskançlığa kapılmış. Kariyer olarak başarısız olsam zil takıp oynayacak adam ben ondan az para alıyorum falan diye. Hani o kadar insan var etrafında, bir beni mi bulmuş kendisine kıyaslayacak bilmiyorum. Yüzüme gülüp arkamdan başarısız olmamı istemeler, topluluk içindeyken işte ben hayatta aslında senden üstünüm mesajı vermeye çalışmalar falan...

Geçenlerde telefonum gece olmadık saatlerde bilinmeyen numaralardan aranmaya başladı. Telefonu açtığım an kapanıyor karşıdaki telefon. Dedim bakayım konuşmayayım, ne olacak acaba... Erkek sesi geldi karşıdan alo orda mısın falan diye. Sonra whatsapp'tan öğrendim ki telefon numaramı eskort numarası diye internete, tuvalette duvara falan sağa sola dağıtmış birisi. Dedim kesin bu heriftir. Çirkefliğinden ne yapacağını şaşırıyor ben başarılı oldukça. Niye böyle bir davranışta bulunuyor, nasıl yaklaşmak gerekir böyle bir duruma onu da bilmiyorum.

 
benimki de belli etmediğini zannediyor da içten içe öyle bir nefret ediyor ki benden, çekemediğini anlamamak mümkün değil zaten. yüzüme gülüyor bi de, komedi. genelde kızlarda oluyor bu tarz davranışlar diye biliyordum ben, erkekte de oluyormuş demek.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (15.08.15 21:11:07) 
"nasıl yaklaşmak gerekir?"

bence hiç yaklaşmamak, komple çıkarmak gerekiyor hayatından. biri benim numaramı böyle dağıtsa arkadaşım olduğu güne lanet okuttururdum. arkadaşın başarısını çekememek gibi bir durum söz konusu olamaz. arkadaşlığın tanımına girmez.

böyle bir orospu çocuğunu zamanında hayatımdan çıkarmadım diye çok sinirleniyorum kendime. çıkar gitsin, seni çekemeyen insanla ne işin var?
  • lesmiserables  (15.08.15 21:12:09 ~ 21:13:40) 
vardı bir tane. uzun süre, yakın sayılabilecek şekilde arkadaşlığımız devam etti. arkadaş çevremiz ortaktı, evlerimiz yakın olduğu için lisede okul çıkışında her zaman birlikte yürüyorduk vesaire. üniversitede de bir süre aynı yurtta kaldık. 3 sene boyunca belki, günümüzün 10 saati birlikte geçiyordu ama samimi değildik ve bunun ikimiz de farkındaydık. değişik bir ilişkiydi valla.

bu arkadaş birinci sıradan yazıp da yerleştiğim bölüme girdiğimi öğrenince "boğaziçi değil ki sonuçta" demişti. daha sonra, okula gitmediğim dönemde, sürekli çok sorun yaşayacağımdan falan bahsediyordu. bunu diğer arkadaşlarım da söylüyordu tabii, "olm okula git" diyorlardı ama kimin iyi niyetli kimin kötü niyetli olduğunu anlıyor insan. kıskanılacak biri olduğumu sanmıyorum ama lisede bölümün en iyisi açık ara bendim amk o konuda mütevazı olmayacağım, ondan kıl oluyodu herif sanırım. adam bi ingilizce sınavında benden yüksek not aldı diye bi hafta taşak geçmişti sjfjsk
  • der meister  (15.08.15 21:13:28) 
her insanın içinde var bu şey neyse.


  • yapma volkan  (15.08.15 21:25:59) 
Var var olmaz mi. Oyle insanlar istemese de belli ediyo zaten. Seni sacma sapan bir seyle ezmeye kalktiklarinda farkediyorsun.
Ben umursamama taraftariyim. Sonucta bu tip insanlar sana degil herkese aynilar. Biri agzinin payini veriyo elbet. Ben yav he he diyip muhabbeti kisa kesip kendimi strese sokmuyorum. Kudursun ajdshhd

Ya bir de birinin basarisi yuzunden uzulmek, kiskanmak, neden ben degil demek olabilir hepimiz insaniz. Ama bu o insana kötülük yapman gerektigi manasina gelmez. O noktada ayrişiyor bazi seyler.
  • rayde  (15.08.15 21:27:03 ~ 21:28:32) 
Var.
Boga'ligina vermeye basladim.hayat=hırs onun icin.
Bir sey ogrendim,denedim der demez gözleri
  • safsafinaz  (15.08.15 21:50:05) 
O_O boyle aciliyor.nasil olur ben onu bilmem dercesine.


  • safsafinaz  (15.08.15 21:50:53) 
Var, rekabete girmedikçe keyifli insan ama sende ondan daha başarılı bir gelişme olduğunda ilişki benim babam senin babanı döver seviyesine geliyor.

Ben bir süre önce işten ayrılmıştım, o terfi almıştı. Sonra ben ayrıldığım pozisyondan daha iyi bir pozisyonda işe başladım, maaş seviyesini sordu. Yaklaşık olarak paylaştım, işsizken iyi oldu, hayırlı olsun diyeceği yerde "beni geçememişsin" dedi dallama.

İlişkiyi çok asgariye çektim arkadaşla.
  • hadi hadi  (15.08.15 23:23:50) 
Komple uzaklaşmak bence de en iyi çözüm.
Bende de vardı aynından birkaç aydır görüşmüyoruz. Çok yakın davranıyordu meğerse düşmanını dostundan yakın tutuyormuş.

  • ripolip  (16.08.15 10:28:44) 
boyle insanlardan hemen uzaklasmak gerekiyor.
etrafimda boyle insanlar barindirmiyorum.
benden uzak olsunlar da isterse kiskancligindan ortadan ikiye ayrilsin umurumda olmaz.

boyle bir arkadasim vardi lisedeyken, ayni sinifta oldugumuz icin mecbur birbirimizi goruyorduk ama ben yaptiklarini ve dediklerini ogrendikten sonra iliskimi kestim.
benimle daha sonra iletisime gecmeye calisti ama cevap vermedim, biliyorum cunku icinden ne kadar haset bir insan oldugunu.

universitede de bir arkadasim vardi, hocaya hakkimda konusacak kadar kiskanc bir insan.
boyleleri bir de yuzune guluyor insanin, iki yuzluler.

kisada yaklasmayin, daha da kiskandirin uzaktan, beter olsunlar :)
  • chaotic good  (16.08.15 10:34:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.