[]

Ask ve Nefret arasinda ince bir cizgi mi var sizce

Arkadaslar kiz arkadasimla yaklasik 1 senedir oldukca duzenli derli toplu bi iliskimiz var, derli toplu derken periyodik olan kavgalarimiz sonra da seni seviyorum sana asigim modu, hatta olay ilerleyip ailelerin de birbirleriyle gorusmesine kadar vardi.

Biraz gecmisteki tecrubelerim biraz da artik ne aradigimi yavas yavas anladigim icin, onunla evlenmeyi dusunuyorum sanirim hayatimin kadinini buldum. Tabi hayvanlik etme senin istemenle evlenilmez diye dusundugum icin bi suredir de agzini yokluyorum onun, acikcasi gelecek planlari yaparken cok mutlu oldugunu benim de omru boyunca yanimda olmak istedigini soyledi tabi bu o dunden razi evlilige demek anlamina gelmiyor ama istekli oldugu kanaatindeyim.

Aklima takilan konulardan biri, nerdeyse her kavgamizda senden nefret ediyorum demesi ardindan da benim ilani askim onun mayismasi vb... hatta bugun napiyorsun falan diye aradigimda, biliyorsun degil mi senden nefret ediyorum dedi gulerek cunku daha dun bi kavgamiz olmustu. Bu kadar asikken birbirimize ben de acikcasi ondan bazi anlarda nefret ediyorum sonra da lan seven adam oyle hisseder mi diye pismanlik duyuyorum kendimden.

Sizce isin dogasi mi budur, ask ve nefret arasinda coook ince bir cizgi mi var yoksa iliskimizde temel sorun baska birsey olabilir mi cunku bu kadar ask ortadayken nefret etmek mumkun mu, bu ask degil mi acaba.

Cevaplariniz icin tesekkur ederim cekinmeden fikirlerinizi ve tecrubelerinizi yazin lutfen.

 
Evliliğe varacak boyutta (yaştan da dolayı tabii) bir ilişkim olmadı benim ama bence var ince bir çizgi. Aşıklar da tam üstünde duruyor onun.

Birbirinizi boğazlamak için yakanıza yapışırsınız, o sırada gözlerinin ne kadar güzel geldiğini fark edersin bir bakmışsın samanlık seyran olmuş bunlar olur.

Tutku var demek ki aranızda ki bence bu güzel bi şey. Tutkunuz daim olur umarım.
  • reavelyn  (15.08.15 13:44:06) 
bence o gerçek nefret değil, böyle düşmanından nefret eder gibi değil.
o, üzüntünün, kalp kırgınlığının vs büyüklüğünden kaynaklanan, yanlış adlandırılan bir duygu durumu. sonuç olarak siz hayatta en çok kimi seviyorsanız, sizi en çok üzebilecek kişi de o kişidir.

  • peggy  (15.08.15 13:49:56) 
Muhtemelen aşık da değilsiniz nefret de etmiyorsunuz. İyi bir şey bu.


  • Aerdem  (15.08.15 13:50:10) 
Nefret ediyorum derken kanlı bıçaklı olmadığınızı varsayarak duygularınızı o anın coşkusuyla abartılı ifade ettiğinizi düşünüyorum, yani öyle olmadığı halde öyleymiş gibi söyleriz ya bazen hepimiz (çıldırmayacağımız halde "Çıldırıcam!" dememiz gibi) onun gibi.

Nefret öyle bir şey değil, insanı yer bitirir. Siz (çift olarak) gayet tatlısınız, normalsiniz.

Aşk da nefret de çok güçlü ve tutkulu duygular olduklarından benzerler evet ama aralarında hiç ince bir çizgi yok, bayağı kalın o çizgi.
  • whimsical  (15.08.15 13:50:10) 
sevgilim bazen beni cileden cikariyor, bogazina yapismak istiyorum.
ama iki dakika sonra kendimi kucaginda buluyorum.
gercek nefret bu degil :D
  • chaotic good  (15.08.15 14:09:27) 
bence aşık olduğun için nefret edebiliyorsun. (ara sıra olan 'nefret')

insan derdi olmadığı birinden neden nefret etsin?
  • kupigometa  (15.08.15 14:10:13) 
çok sevme nefret edersin, nefret etme çok seversin (hadis).

buna inanıyorum.
  • sayns  (15.08.15 15:12:28) 
Simarikliktan oyle diyordur. Getcek anlamda dememistir.


  • anil  (15.08.15 15:21:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.