[]

İntifa hakkı

Gayrimenkul sahibi birisi evinin intifa hakkını başkasına vermişse, gayrimenkul sahibi öldükten sonra o gayrimenkul intifa hakkını verdiği kişiye mi kalır tamamen? gayrimenkul sahibinin öz oğlu dava falan açıp bir şekilde o evde benim hakkım var diyebilir mi intifa hakkı başkasına verilmiş olduğu halde?




 
Avukat değilim ama zaten intifa hakkı dediğin sanırım kullanım hakkı.

Tapunun üzerinde a kişisi yazıyor intifa kullanım hakkı olarak b nin adı yazıyor. B ölünce tapudan b'nin adı çıkarılıp yeni tapu otomatik düzenlenecek böylece ev a'da kalacak. B'nin çocukları dava açsa ne kazanabilir ki, tapunun asıl sahibi a değil mi?
  • amarat  (14.08.15 23:10:44) 
işte bu konuda benim de bilgim pek yok. intifa hakkını bir kişi gayrimenkulun intifa hakkını kime vermişse öldüğü zaman tamamen ona geçecek diye biliyorum. olay böyle mi bunu öğrenmek istedim.


  • atropin  (14.08.15 23:15:00 ~ 23:15:33) 
Ben B ölünce ne olur demiyorum. tapunun sahibi A kişisi öldüğünde intifa hakkını vermiş olduğu B kişisi evi kesin olarak üzerine geçirir mi bunu soruyorum. bir nevi miras bırakmak yani.


  • atropin  (14.08.15 23:16:59 ~ 23:17:47) 
ahmet ayşeye intifa hakkı vermişse daire ahmetin se ahmet ölüp ayşe yaşıyorsa ayşe ölene kadar kullanım hakkı ayşe dedir.öelene kadar bekliceksiniz ayşe yi.


  • jamswety  (14.08.15 23:27:39) 
peki ayşe öldükten sonra ne oluyor? gayrimenkul sahibinin oğluna veya onun oğluna falan mı geçiyor. veya ayşe evi satabilme veya üzerinde başka yaptırımlarda bulunma hakkına sahip mi?


  • atropin  (14.08.15 23:29:48) 
ayşe oturmaktan başka hiçbişey yapamaz.maksat ölene kadar başını sokacak bi yeri olsun vatandaşın.
ayşe ölürse tapuda kim görünüyorsa onun varislerine kalır mal.

  • jamswety  (14.08.15 23:34:54 ~ 23:35:29) 
Mülkiyet mirasçıya geçer intifa devam eder


  • balkokmaz  (15.08.15 19:45:36) 
İntifa sahibi kiracıdan çok daha güçlü bir konumdadır sırf malik istedi diye sona ermez. İntifa sahibinin terkin borcu bulunması lazım yani kısaca şu zamanda çıkacağım demiş olması lazım.

Yoksa intifa da miras yoluyla devam edecektir. (Aksi kararlaştırılmamışsa)
  • balkokmaz  (16.08.15 17:12:04) 
o zaman doğru anladıysam şayet bir kişi evinin intifa hakkını birisine verdiyse o kişi vefat ettikten sonra oğlu veya kızı bile intifa hakkına sahip kişiden evi terk etmesini talep edemiyor öyle mi?


  • atropin  (16.08.15 18:12:30) 
Doğru


  • balkokmaz  (17.08.15 00:47:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.