[]

akvaryum işine mi girsem?

satış değil ya, balık besleme. evde tuzlu su akvaryumu var ama canlıları çok pahalı. bayağı da yatırım yapmış olmama rağmen istediğim gibi bir görüntü olmadı.

tatlı su yapayım diyorum ek olarak.

soru 1: hali hazırda kribensis ailem var baya büyük. yanına ne konulabilir? boyut olarak 400 lt. düşünüyorum. canlı doğuranlara sempatim büyük, herhalde onlardan da koyarım.

soru 2: ankara'da akvaryum kaliteli nereler yapıyor? taymur'a gideceğim yoksa. ilk yaptıklarından baya memnunum. yandan sumplı bir model düşünüyorum. son zamanlarda benzer şeyler yaptıran varsa maliyet ne kadar olur?

soru 3: ankara'da sağlıklı balık alabileceğim nereler var?

soru 4: tuzlu su sistemini satmak istesem nerede satabilirim? 400 lt. mobilyalı akvaryum, alttan sump, ısıtıcı, protein skimmer, pump motoru bilmemne her şey var. içinde de 2 palyaço, 1 başka balık, 2 karides, bir istakoz, bir kaç tane de conch var.

danke.

 
Hangi açıdan istediğin gibi olmadı? Caps var mı?


  • gyroscope  (14.08.15 20:47:50) 
sistemi akvaryum.com forumunda satabilirsiniz.


  • inawen  (14.08.15 21:01:29) 
Ben Aksoy pasaji alt katta doğa akvaryumdaki abiye aşırı güveniyorum niye bilmem. Kurmadan bi ona uğra. Çok güzel bitkili tankları var. Sen de bitkili kurabilirsin ama en az tuzlu su kadar zahmetli caps isteriz+1


  • kablelvuku  (14.08.15 21:21:21) 
@gyroscope yani hayalimde bol anemonlu, bol canlılı bir sistem vardı. para yetmedi :)

@inawen bir bakayım oraya, teşekkürler.

@kablelvuku oraya da bir uğrayayım :)

caps atayım bir kaç tane. akvaryumun ilk zamanlarından. az sonraaaa :)
  • passion rules the game  (14.08.15 21:29:01) 
  • passion rules the game  (14.08.15 21:30:48) 
Abo ne güzel lan. Kaba hesap be kadara mal oldu sana ? Ve aylık gideri ne


  • kablelvuku  (14.08.15 21:37:17) 
akvaryum 2000 tl civarıydı. ama ankara'da işini en iyi yapan yere yaptırdım.
ısıtıcı fluval. yine en özelliklilerden 163 tl.
kafa motoru eheim. 450 tl.
protein skimmer bubble magus. bu pek iyi değil ama iş görür diye almıştım. 340 tl.
kum 150 tl. bakteri kültürü ilk etapta 80, sonra 45 tl. filtre malzemeleri 200 tl filan. su için testler de 100 tl desen...canlı kayalara da 200 falan vermişimdir, kilosu ne kadardı hatırlamıyorum.

ilk etapta 3700 falan gitmiş.

sonrası daha kolay, 1 yıllık yem 100 tl falan. balık, anemon fiyatları için de ben şuradan alıyorum: www.dostakvaryum.net
nemolar 50 tl falandı, conchlar çok bir şey değil 30 tl hepsi, wrasse de 35 falan, istakoz 50 tl idi, karidesler de 50 tl'ye falan geldi.
  • passion rules the game  (14.08.15 21:44:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.