[]

İktidarı kaybetmemek için akpnin teror olaylarını baslatması

Bir çok kişi teroru ve çözüm süreciniz bozan guruhun akp olduğunu söyliyor.Bir de hdpnin 80 m.v alması herşeyi tıkırında gitmesi vb nedenlerle çözüm sürecini bozmamak istediğini biliyoruz .Akp mhp oylarından 1 2 alsak yeterli düsüncesiyle mi ,tekrar terör hortladı ? İnanıyor musunuz buna ?




 
seçimlerden önce anketlerde hdp'nin barajı geçeceği belli olduktan sonra hep hdp üstüne çalıştılar zaten ama geç kalmışlardı. hükümet heyetle ortak açıklama yaptıktan sonra bile seçimden önce rte "ortada masa yok" dedi. yani süreç seçimden önce bitti. seçimden sonra da rte "erken seçim" dedi ve olacak.


  • merhum  (14.08.15 12:15:05 ~ 12:17:20) 
evet.


  • sutlu nescafe  (14.08.15 12:17:08) 
21 yaşındayım, içinde bulunduğumuzdan daha aktif bir terör dönemi olduğunu hatırlamıyorum. suruç patlaması olsun, istisnasız her gün en az birkaç şehit haberi gelmesi olsun cidden anormal. evet 30 yıldır terör sorunu var ama onca barış süreci, silahıszlanma tatavası varken koalisyon kurulamayacağı netleşince pkk'nın cozutması bana pek gerçekçi gelmiyor açıkçası.

son günlerde suriye ve kürtler meselesi yüzünden ben bile ırkçıya kestim diyebilirim. sözlükte yüzlerce, binlerce "bana bile akp'yi savundurttunuz" cümlesini içeren entry görebilirsin. gayet basit bir siyasi manevra aslında. koltukları kaybetmemek için ülkeyi yakabileceklerini hepimiz biliyoruz. pkk şirindir, i <3 terörist demiyorum ama ortalığın karışmasında "kürtler" kadar "türkler"in de payı var. kaos ortamı, ülkedeki en büyük güce yarar. bu kadar basit. çoğunluğu kaybedince ortalığı karıştırırsın, milli duygulara oynarsın ki insanlar "terör bitsin, kafalarına sıkalım" deyip akp'ye oy versin.
  • der meister  (14.08.15 12:22:26) 
evet. benim bildiğim ışid'e saldırıcaz diye paket hazırlayıp pkk kamplarını bombaladılar hatta. o uzun süren sessizlikten sonra ilk ateşi hükümet açtı.


  • error522  (14.08.15 12:51:38) 
akp'den ziyade saraydaki kişi, hdp bünyesinde demirtaş'ı düşürmeye çalışanlar ve pkk içerisinde olup şiddetten nemalanacak kişilerin ortak sorumluluğu demeyi tercih ediyorum. tsk desen zaten vatan millet sakarya, tek karış toprağımızı vermeyiz kafasında. mhp'nin varlık sebebi zaten pkk.

kısaca olay bence senin söylediğin kapıya çıkıyor. birilerinin güç hırsı yüzünden iç savaştan hallice bir ortamdayız.
  • zgrydn  (14.08.15 12:52:24) 
@sempatik

şimdi ne diyorsun onu anlamadım?

pkk hdp'nin barajı geçmesinden rahatsızsa bu demektir ki, pkk hdp'den nefret ediyor.

sonra başka bir cümle yazıyorsun ve hdp aslında pkk'mış gibi konuşuyorsun.

kafası karışık akçılar bi karar verin. hdp pkk mı, değil mi?
  • kamera motor  (14.08.15 13:06:49) 
olay basit :

akp herkesi kandırdığı gibi pkk'yı da kandırmak istedi, bol bol vaat verip ateşkes yaptırdı.
Sonra verdiği sözleri yerine getirmedi.
kürtlerin can düşmanı işid'e destek verdi.
kürtler de akp'nin iktidar ve başkanlığını engelleyince ipler koptu.
akp hdp'ye savaş açtı.

* adettendir, türküm :)
  • titiraprap  (14.08.15 13:14:59 ~ 13:16:32) 
barajı geçmiş bir hdp varken neden terör olayları arttı?

suruçtaki patlamanın sorumlusu işid'ken neden bir anda pkk ile çatışmaya girildi?

yıllardır terör yokken tek başına iktidar olamayan akp'den sonra terörün ayyuka çıkması tesadüf mü?

hepsi bir puzzle'ın parçaları. tablo ortada.
  • halitkin  (14.08.15 13:42:51) 
siz de bunu yediniz. çözüm sürecini başlatan kim? oy kaybettirdiği belli olmasına rağmen devam ettiren kim? hdp bence hiçbir şeye burnunu sokamıyor. herkes suçluyu bulmuş, karşı taraf çicek böcek misler zaten.


  • enkolaykullaniciadi  (14.08.15 14:18:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.