[]

öğrenciler 29 a kadar tecil yapabiliyormuş

değişti mi bu yasa.

"Öğrencilerin askerlikleri, 29 yaşını geçmemek üzere mezuniyete kadar ertelenecek"

www.sabah.com.tr

öğrenci olan herkes için geçerliyse neden tecil hakkımız bitiyor erken yaşta?

 
29 yaşına kadar lisans öğrencisi olarak askerden kaçabiliyorsun. mezun olursan 2 yıl tecil, sonra yine düşerler peşine. o zaman da yüksek yapman lazım. yüksek lisansta da 35 olması lazım yaş sınırı..


  • nrmnm  (14.08.15 02:49:42) 
23 te yüksek lis. e başladım. tezi uzattım ve tecil hakkımı da doldurdum. yaşım 27.

hiç yazıldığı gibi değil. tecil yapmıyorlar bana. neden böyle anlayamıyorum. 35 e uzattıkları yok :/
  • kupigometa  (14.08.15 02:51:48) 
Çünkü öğrencilik hakkınız bitmiş, atılma kalktıktan sonra bunu kötüye kullanmasınlar diye normalde atılmanız için olan süreyle aynı öğrencilik hakkı verdiler, bu süreden sonra askerliği erteletemez, paso alamazsınız filan. Ama yüksek lisansı bitirip doktoraya başlasaydınız o zaman daha epey bir tecil ettirebilirdiniz.


  • opucuk baligi  (14.08.15 03:05:10) 
sen eskiden olsa atilirdin okuldan, ogrencilikle ogrenci olmama arasinda tuhaf bir yerdesin. Yoksa kimse bitirmezdi okulu. Simdi atmiyorlar ama bu vesileyle askerden kacmani da engelliyorlar.

Mezun oldugun anda +1 sene hak kazanirsin. Sonra doktoraya gir, anca oyle.

ya da para cezasini goze alip bakaya dolas baska bir riski yok bakaya olmanin.
  • robokot  (14.08.15 03:10:59 ~ 03:11:54) 
senin mantıkla 21 yaşında mezun ol, sonra 8 sene bedava tecil. öyle bir dünya yok. öğrenciliğin sürüyorsa 29 yaşına kadar hakkın var. yaş 29 oldu ama okul bitmediyse tekmil ezberlemeye başlayacan demektir.


  • cekilmis gayfe  (14.08.15 03:54:14) 
Bedelli çıkar gene durmadan okuyun :)


  • herkese saygili deist  (14.08.15 06:56:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.