[]

Bir ortaklık kurmada önemli hususlar nelerdir ?

selamlar

uzun yıllar çalıştığım bir kurumdan istifa ettim ve kendi işimi kurmayı kafaya koydum. daha önce bir kafe işletmiştim kısa bir süre. şimdi istanbul taksim taraflarında dükkan bakıyorum. kafamda birçok soru işareti var. aslında isteğim biriyle ortak olmak fakat bu konuda çok kararsızım. zira daha önceki deneyimimde dayımla bir ortaklık yapmıştık fakat işler düzeldiği zaman dayım tek devam etmek istediği için epey bir sıkıntı yaşadık. şimdi bırakın yakın arkadaşı akrabamla bile iş yapma konusunda şüpheciyim

peki yapan nasıl yapıyor ? yani buda bir iş kurmak gibi bir risk midir ? millet nasıl ortaklık kurup firmalarını biyerlere getirebiliyorlar ?

çünkü herşey biryana birkaç kişi belli bir sermayeyle bir işe girme dışında kişisel olarakta iyi anlaşması gerekiyor ve insanoğlu para işin içine girdi mi çok değişiyor. ama bir ortak olmasıda şart gibime geliyor. hem riski paylaşmak hemde işi paylaşmak anlamında.

peki nasıl biri olmalı ortak olacağımız kişi ? biraz sevgili arıyormuşuz gibi oldu ama gerçekten nelere dikkat etmek lazım :)

 
durust olmak, guvenmek falan lazim. herseyi bastan konusup ortaklik sozlesmesine eklemek lazim.


  • enaz3kedi  (14.08.15 01:55:51) 
Ben de bir arkadaşımla aynı durumdayım. Yakın da bir arkadaşım. Güvenmem ama kimseye böyle konularda. Çünkü dediğin gibi para işin içine girince insanlar değişiyor. O yüzden bizim ortaklığı çok sağlam bir sözleşmeye bağladık. En ince detayına kadar yazdık. Düşün ölüm durumunda dahi olacaklar belli. Bu güvence olduktan sonra zaten gerisi geliyor. Aran bozulsa bile kapı gibi sözleşmen oluyor elinde. Ya da bir kararsızlık durumunda açılıp sözleşmeye bakılıyor.

Ben mesela en çok bu ayrılık durumları üzerinde kafa patlattım. Mesela ortağın hisselerini satmak istemesi durumunda ilk gideceği kişi benim. Ben alamıyorsam, başka birine verecekse o vereceği kişi benim onayladığım bir kişi olacak ve sözleşme onun için de geçerli olacak. 3 yıl boyunca hiç bir ortak hissesini satamayacak ya da devredemeyecek. Kâr ve zarar durumları da çok önemli. Benim ortak meseka az çalışıp düşük ciro yaparsa, kârı cirolarımız oranında paylaşacağız. Bunun gibi detaylar önemli anlayacağın. Önemli olan hak yememek, yedirmemek. Ve bir de ortağın olacak kişi ile senin hedeflerin aynı olmalı ki rahat et. Umarım yardımcı olabilmiştir yazı.
  • adam doven adam  (14.08.15 02:39:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.