[]

Ingilizce ile ayni gramer yapisina sahip dil?

Var mi? Sarkilardan anladigim kadariyla almanca cok benziyor gibi. Birebir ayni olan veya en cok benzeyen dil hangisi?




 
Aynı dil ailesinden gelenler birbirlerine benzer. Dolayısıyla dediğiniz gibi Almanca benzer bir dil.

www.sssscomic.com
  • elitist  (13.08.15 23:01:12) 
türkçe nerde bu ağaçta? baktım ama göremedim


  • we miss freddie mercury  (13.08.15 23:17:40) 
Hint avrupa dilleri birbirine benzer

Rusça hintçe farsça da benzer yunanca arnavutça da.

Birebir aynı diye bie şey yoktur

En çok benzeyeni arıyorsan hollandaca almanca danca. Frizce diye küçük bir dil var o da benziyor.
  • mistreated  (13.08.15 23:22:00) 
Bizimki yok çünkü bizim aile altay dil ailesi.


  • mistreated  (13.08.15 23:22:43) 
İngilizce germenik bir dil, dolayısıyla almanca ile aynı kökten geliyor. Aynı dil ailesi içinde isveçce, norveçce, danca gibi iskandinav dilleri de mevcut.

Ama İngilizce gramer olarak epey törpüleniş ve basitleşmiş diğerlerine göre. Artikel yok ("the" var sadece), dativ, akusativ durumları yok. Çoğul eki "s" var, fiil çekimleri neredeyse yok gibi (I go, you go, we go :)) Mesela 19. yy ingilizcesinde "you have" yerine "thou hast" kullanılıyordu. Günümüz Almancasında ise "du hast" diyorsun. Tarihsel olarak İngilizce aslında Almanca'dan türeyen bir dil diyebiliriz.
  • neyehbe  (13.08.15 23:26:45) 
@we miss freddie mercury Koymamışlar :(


  • elitist  (13.08.15 23:34:32) 
Hint - Avrupa > Germanic > Ingilizce

Hint - Avrupa > Iran > Kurtce

Altay > Turkic > Turkce

Altay > Mogolca

Altay > Korece

Uralic > Fince

Ingilizceye en yakin diller Germanic dil ailesinde yani Kuzey Avrupa dillerinin bir bolumu. Flemenkce, Norvecce, Almanca, Isvecce, Izlandaca ornek olarak Ingilizceye en yakin diller arasinda.
  • Traveller  (13.08.15 23:51:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.