[]

almanya ve polonya ulusal vizeleri hakkında kafamda ki sorular

nisanda şartlı kabul alıp, almanca eğitimi sonrası almanya'da lisans eğitimi için vizeye başvurup red aldım. daha sonra plan değişikliği yapıp, ielts 6 ile yine almanya'da ve polonya'da bir üniversiteye başvurdum.

şimdi almanya'da ki üniversiteden kabul geldi ve son kayıt tarihi 21 eylül. başvursam ucu ucuna yetişeceği şüpheli.

polonya içinde beklemedeyim ama muhtemelen önce dersler için 1 yıllık hazırlık önerecek üniversite.

almanya için birinci de not ve eğitim geçmişi nedeniyle ret yiyen birisinin ikinci denemede vize alma ihtimalim var mı?

bu sefer farkı şartlı kabul yerine tam kabul ve ielts olması.


bir de almanya için başvuru devam ederken sonuç gelmeden polonya'ya öğrenci vizesi için başvurabilir miyim?

 
almanya dan reddi okuldan mi yediniz, yoksa konsolosluktan mi? okuldan kabul alsiktan sonra ve maddi kosullari yerine getirdikten sonra ret yemeniz icin bir neden yok.


  • oharro  (13.08.15 21:14:34) 
@oharro

konsolosluktan yedim, bana bir daha denesem verecekler gibi gelmiyor vize.

daha önce avrupa'ya defalarca gidiş dönüşde de var.
  • christopher nolan  (13.08.15 21:22:12) 
konsolosluk mu dedi eğitim geçmişinden ötürü ret yediğini? itiraz etmiş miydin sonuca?

ancak yeniden ret yemeyebilirsin de, denemeden bilemezsin. ayrıca aslında almanca sertifikan olsaydı daha iyi olurdu. vizede avantaj sağlıyor sertifika. şu önümüzdeki ay onu halletsen? ya da var mı almanca sertifikan?

ayrıca bu seferki kabul şartlı değil mi? yani direkt kabul almanla şartlı kabul arasında da fark olabilir konsolosluk için.

son olarak, alman konsolosluğunun sağı solu belli olmaz, insan kesin konuşamıyor ne yazık ki.
  • soso  (13.08.15 22:20:40) 
@soso

evet konsolusluğun verdiği cevapta açıkça yazıyor eğitim geçmişiniz nedeniyle okulu biterebileceğinizden şüphe duyuyoruz diye.

itiraz etmedim aylarca sonra gelen cevabı beklemek istemedim, ayrıca itiraz edip vize durumu değişen yok neredeyse.

almanca sertifikam yok halletip başvurmak mümkün değil, 21 eylül okula son kayıt tarihi. vizenin süre olarak yetişeceği bile şüpheli şuan.

bu sefer ki okul ingilizce ve kesin kabul, okulda ekimde başlıyor.

gösterdikleri neden değişmeden vize verme ihtimalleri çok düşük ya da yok olabilir, bilemiyorum işte.
  • christopher nolan  (13.08.15 22:31:55 ~ 22:33:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.