[]

Antrenman Öncesi ve Sonrasında Ne Yiyorsunuz?

Ben antrenmandan 2 saat önce 330 gr. yoğurtla 30 gr civarı yulaf ezmesi ve 15er tane badem, fındık ve kaju fıstğı yiyordum ama spor salonundaki hoca yulafın sindirilmesi için 3 saat, kuruyemişlerin sindirilmesi için de en az 4 saat gerekli, 2 saat öncesi için pilav, makarna falan uygun dedi. Katılıyor musunuz?

Antrenman sonrası da 2 muz ve 330 mL süt tüketiyorum. 20-25 dakika sonra da 250 gr dana eti, bir tavuğun göğsü, bir kutu ton balığı seçeneklerinden birini ve üstüne büyük bir tabak bulgur pilavı yiyorum. Sizce uygun mudur? Siz antrenmandan önce ve sonra ne yiyorsunuz?

Bu arada herhangi bir supplement kullanmıyorum.

 
Antrenman öncesi bir şey yemen şart değil, sonrasında da et sebze ye. Bulgur falan eksi kafa badicilerin işi.


  • angelus  (13.08.15 12:11:59) 
sabah erkenden gidiyorum. sadece protein shake içip, aç karna yapıyorum. böyle alıştırdım kendimi, mükemmel hissettiriyor.

antrenman sonrası ise dalıyorum, böylece bir öğün De atlamış oluyorum.
  • no christ requires  (13.08.15 12:59:22) 
bence uygun besleniyorsun. salondaki eleman gastroenteroloji uzmanı mı bu arada?


  • dokuzeylul  (13.08.15 13:15:25) 
@angelus @no christ requires ağırlık antrenmanından bahsediyoruz değil mi? ben aç karnına antrenman yapıldığında kas kaybı oluyor diye biliyordum.

@dokuzeylul hayır, besyocu. sonuçta mesleği gereği beslenmeyle ilgili bilgi sahibi olduğunu farz ediyorum.
  • Cryptoricus  (13.08.15 14:56:21) 
Yemeği ne zaman yediğin önemli değil, gün sonunda makroları tam alıp almadığın önemli. Tam olarak alabiliyorsan istersen tek öğünde de yiyebilirsin. Antrenman öncesi sonrası diye ayırmana gerek yok. Antrenman öncesi yemek yemek antrenman sırasında sindirim problemi yaratmaktan başka bir işe yaramaz. Üstelik vücudunda 50 bin kalorilik enerji rezervi var, yeni enerji olsun diye de yemek yemene gerek yok.


  • angelus  (13.08.15 15:11:17) 
önceden karb. yiyip giderdim. şimdi öyle yaparsam ağırlık yapıyor, uykum geliyor.

aç karna ilk başladığımda bayılacak gibi oluyordum fakat alışıyorsun. ben harika hissediyorum.

kas kaybı öyle iki dk de olan bir olay değil. 6 senedir yapıyorum c
  • no christ requires  (13.08.15 21:37:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.