[]

Psikolog Masrafları

eksiduyu.ru

Bir psikologdan randevu aldım. Fiyat olarak ilk görüşme 250 Tl ye. Tamam bunu ödedik kabul. Sonraki seanslar için de ödeme yapacağız ama bizim gelir o kadar değil ki. Bu durumda ne yapmalıyız? Pazarlık mı yapalım daha ucuz bir yer m bularım sgk bunu bir şekilde karşılmaz mı? Yarı yarıya sigorta ile bölüşsek masrafları olmaz mı? Şimdi girsem dört senede psikolojiyi bitirsem daha mı masraflı olur?

Tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekleniyor. Para mühim değil ama ödeyemeyeceğimiz bir para da psikolojimizi daha fazla zorlar. Ortası yok mu bu işin?

 
Maddi gücünüz yetmiyorsa Devlet hastanesine gidip oradan destek alabilirsiniz. SGK bunun için var.


  • teknikekip  (13.08.15 11:19:30) 
Valla ciddi bir handikap bu mesele. ben iyi kazandığım dönem düzenli gittim. ama şimdi şehir değişikliği nedeniyle yarım kaldı. burada birine başlayayım dedim. minimum haftada bir görmem lazım süre 15 güne çıktı mı etkisi kalmıyor terapinin araya çok vakit giriyor dedi iç mimara düzenletilmiş ofisindeki tasarım sandalyesi üzerinden, dedim ben veremem 200x4=800 asgari maaş vereyim oldu olacak amk. tatile çıkarım heray o paraya sülalem raad olur. şaka bi yana zaten iyi bir terapist bulmak çok zor iş, bi de o kadar para bayılmak akıl karı değil. inanın bu konuda yterince deneyime sahibim.


  • hushhush  (13.08.15 11:23:51) 
4 yılda klinik psikolog olamazsınız. 4 yıl üzerine 2 yıl daha okumanız lazım. zaten klinik psikolog değilse gitmeyin


6 yıl tıp 4 yıl uzmanlık 2 yıl zorunlu hizmet yaparak da psikiyatrist olabilirsiniz
  • ceycey e  (13.08.15 12:22:33) 
Aynı paraya psikiyatrist var, gelsene çok eğleniyoruz. :))


  • cok istenen felaket  (13.08.15 12:50:51) 
Istanbuldaysan Ücret normal hatta az bile. Zaten 250 den başlar 400 e kadar yolu var. Prof ya da ünlü biriyse alanda kendini ispatlamışsa 400 den aşağı danışan-hasta kabul etmez. Kısacası Ücret normal. Maddi durum yoksa devlet hastahanelerini öneririm. Ama fayda göremezsiniz pek


  • roe  (13.08.15 13:05:34) 
@ceyhun

4 senede psikolog olacağım demedim psikolojiyi bitirsem dedim;)

@cok istenen felaket
olmadı senin tavsiyene uyacağız.
  • nedendir bilinmez  (13.08.15 14:11:59 ~ 14:12:41) 
psikiyatrist bulunursa daha mantıklı olur. mesleki açıdan daha ileri seviye olması, daha zorlu ve uzun eğitim alması, genel tıbba hakim olması açısından.


  • ceycey e  (13.08.15 16:16:13) 
sağlığın yerinde olmazsa ne para kazanacak durumun olur ne de kazandığın paraları yiyecek enerjin. açık ve net. hak eden iyi bir uzmansa parayı düşünme imkanları zorla derim


  • ütopya  (13.08.15 22:11:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.