[]

amerika balayı hakkında acil tavsiye

değerli duyuru sakinleri,

Yardım ve önerilerinize ihtiyacım var.Eylül başında 13 günlük bir amerika programı planladık.O da şu şekildeydi

los angeles-las vegas-san francisco-new york ve dönüş.

san fran. da o tarihlerde otel fiyatları çok ama çok yüksek.Dolayısıyla san francisco ya gitmiyoruz.O ara kısma hangi şehri alsak

orlando
miami
chicago

bunlardan hangisi veya bizim düşünmediğimiz başka bir yer mi?

not:tr den gidiş biletleri alındı.Los angeles a gidip,new york dan istanbula dönmek zorundayım.

 
boston?

harvard, mit, bir sürü lokal yer. çoğu insan boston'ı abd'nin en güzel şehirlerinden biri olarak tanımlıyor. NYC'ye 3 saat. iyi yani.
  • sen git ben geliyorum  (12.08.15 23:55:55) 
Çok yere gitmektense beğendiğiniz yerde daha fazla vakit geçirin. Amerikadaki amerikalı arkadaşlarım bile newyork newyork diye ölüyorlar.
@sengit'in de bahsettiği gibi boston olabilir. Ben olsam atlantic city yapardım okyanus boardwalk casinolar. Uygun fiyatlı konaklamada var. Her markanın olduğu outletleri var.
Kesinlikle sixflags yapın. Bu arada ne kadara geliyor. Zamanın varsa ayrıntılı mesaj atarsan sevinirim.
  • intihar etsem de kendime gelsem  (13.08.15 00:11:35) 
Tam olarak cevap gibi cevap olmayacak ama şöyle belirtmek istedim ki mutsuzluk olmasın. Öncelikle ne sevdiğiniz önemli aslında. Burdan şehir atıp tutması kolay bizim için. Açarım haritayı söylerim :) Albuquerque derim mesela, çölün ortasında Breaking Bad konseptli balayınız olur :)

Mesela ben kumar vs. işine pek girmem, para kaybedecek riske girecek durumum da yok. Ondan Las Vegas'ta inanılmazzz sıkıldım. ki 1 gece kalmama rağmen.. Hala gündüzleri, tanrım kabus! Eğer benzer durumdaysanız gitmeyin derim.

San Francisco'da ise tam tersi aşırı keyif aldım. Yani nispeten daha ucuz bi yer bulma şansınız ya da ne bileyim airbnb filan ihtimaliniz olmuyor mu?


Bunun dışında New York'a herkes hasta. En çok vakti oraya ayırın mutlaka.
  • lcha  (13.08.15 00:19:09 ~ 00:19:59) 
SF'de otel icin nereden bakiyorsunuz? Hotwire'dan oldukca uygun fiyat alabilirsiniz. Bir de direk downtown'da kalmak yerine biraz disarida kalirsaniz daha uyguna gelir. Baktiniz mi bilmiyorum ama Amerika icinde ucuslar da oldukca pahali, o tarihlerde California'dan Florida tarafina biletler 400 dolar civari. 7 Eylul'de Labor Day tatili var, ondan olabilir.


  • opucuk baligi  (13.08.15 00:20:22) 
new york'ta kaça kalıyorsunuz acaba?
10 eylül civarı sf'de geceligi 100-150 dolar arasi oteller var. ha nedir hepsi 2-3 yildizli ama amac da gezmek herhalde uyumak degil?
veya amac tasarrufsa, batidan miami'ye gidip oradan da new york'a gecmek de beleş degil ki, yine ayni hesaba rahat gelir ve aşar hatta.

özet> san francisco'yu görmeden geri gelmeyin.
  • 507  (13.08.15 00:44:22 ~ 00:45:38) 
@opucuk balığı
hotwire a bakacağım şimdi ama ben trivago ve hotels.com dan baktım.3-4 hotel var günlüğü 800 tl civarı ama hiç bir otelde içime sinmedi.Los angeles da kalacağım otel ayarındaki oteller ise san francisco da 7000 tl civarı.
@507
ya zaten newyork a gitmek zorundayım.ama işte san francisco hotel fiyatları çok pahalı biraz eli yüzü düzgün olanlar.New york daki otellere daha bakmadım ama los angeles ve las vegas ta rezervasyon yaptım.san francisco nun neredeyse 3 te 1
  • grinito  (13.08.15 00:56:56) 
Evet SF pahali, ama otelleri Las Vegas'la kiyaslamayin cunku orasi cok ucuz. NY otelleri de pahalidir bu arada. Ama SF'te tam Fisherman's Wharf'ta olan (en turistik yer) 3 yildizli bir otelde kaldim gecen ay, cok memnun kaldim, su andaki fiyati da gecelik 190 dolar hotwire'da. Otelden beklentiniz nedir, ona gore yorum yapmak daha kolay olur. SF'e karar verirseniz bolgeler konusunda yardimci olmaya calisirim. Airbnb de SF icin cok pahali, otellerden pek farki yok.
Orlando ve Miami tarafini gormedim, ama Eylul'de o tarafa gitmeyi planliyordum, Florida'li bir arkadas tam o zamanlarin hurricane season oldugunu soyledi, su aralar da o taraflarda acayip yagmur yagiyor, Eylul'de nasil olur kestirmek zor.
Chicago guzel bir sehir, gittiginize pisman olmazsiniz bence, ama ucak biletlerine bakmakta fayda var. Dedigim gibi ucuslar da hic ucuz degil burada.
  • opucuk baligi  (13.08.15 02:02:22) 
Orlando ve miami yi görmüş biri olarak iki yeri de tercih etmem, chicago hakkında bir fikrim yok açıkcası ama orasının da farklı oldugunu sanmıyorum. chopper+1


  • mirty  (13.08.15 07:55:38) 
orlando/miami yani florida eylul ayi boyunca nemli/yagmurlu/bulutlu oluyor. eylul basi chicago iyidir. hava 20-25 arasi gezer. eylul'de de pek nem olmaz. cok suya girmek istersen gol var, gole girersin. guneslenirsin istersen.


  • shadayim  (13.08.15 09:58:00) 
cevap ve mesajlarınız için teşekkürler:)


  • grinito  (14.08.15 00:25:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.