[]

sonuçları yorumlayabilir misiniz? ( eritrosit 150 lokosit 42 )

eritrosit 150 lokosit 42 bu değerler yüksek sanırım. nette sağlıklı bişeyler bulamadım kafam karıstı, bu yukseklik tam olarak ne olabilir?

sonuclar esimin, cocuk dusunuyoruz su en olumsuz etki yapabilir mi?

doktor randevumuz var ama sonucları yorumalyabileceklere simdiden tesekkürler.

 
böyle hemogram yorumu olmaz


  • ceycey e  (12.08.15 21:37:29) 
doktor değilim ama eritrosit yüksekliği için
eşinizin başka bir şikayeti var mı, test neden yapıldı? bi de hematokritte ne yazıyor ve kırmızı kan ölçümlerinin diğerleri bu değerle uyumlu mu (bazen hata da oluyor da) bu değer neden bu kadar yüksek onu araştıracaklar tabi ki tam olarak şudur demek kolay olmasa gerek.
polisitemi babamda var ; ancak 50 yaşından sonra ortaya çıkan, bu kadar yüksek olmayan şekilde. pek bişey yapmıyorlar, kan veriyor :) bildiğim kadarıyla hematokrit takibi yapılıyor gebelerde --bu türdeki hastalık için.
lökosit yüksekliği bununla bağlantılı olabileceği gibi ayrı bir konu olup diğeriyle bağlantısız bir alerji, enfeksiyonla da yükselmiş olabilir.
  • niye ama  (12.08.15 21:45:34) 
ayak yanması vardı geceleri uyurken cok rahatsız etmeye baslamıstı, testler saglık ocagında yapıldı. ilk basta troid yükselmesi ve enfeksiyon var dedi doktor, 2. kez test yapıldı troidi olcmek icin ama bu sefer troid normal seviyede oldugu soylenmis, enfeksiyon cok yukseldigi soylenmis. kadın doguma yonlendirmis doktor bu haftasonu gitcez bakalım bi fikir olur diye buraya sormak istedim.

2 sonucu da ekledim ilk mesaja.
  • therevo  (12.08.15 21:50:28) 
eritrosit 150, lökosit 42 ne demek be? eritrosit 4-5 falan seviyelerinde olan, lökosit de 12-13 seviyelerinde olan bir şey. bu kadar yükselemezler. bir yanlışlık var o rakamlarda. resim varsa bir resim atın bakayım.

edit: idrar tahliliymiş zaten :)
  • fayfim  (12.08.15 22:05:01 ~ 22:17:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.