[]

4 minnak köpek yavrusu

tatile gittik geldik bi gördük ki kapının önünde 4 yavru var. binadakiler sağolsun koliden bi yuva yapmışlar. biz ilk gördüğümüzde daha gözleri bile açılmamıştı. 1 haftadır anca ayaklanıp kolinin dışına çıkabildiler. heralde en fazla 3-4 haftalık olmalılar.

şimdi biz bunları ne yapalım. aşıdır, veteriner ziyaretidir, kısırlaştırmadır ne zaman nerede yaptırmak gerek? ne yiyip ne içecekler? birisi önlerine mama dökmüş ama pek ilgilenmemişler, zaten hala emiyorlar. emmeleri yeterli mi yoksa kemik falan haşlayıp suyunu verelim mi?

anne desen zayıf, bi deri bi kemik kalmış. onla da ayrıca ilgilenmek lazım. ne yedirelim ki hem toparlansın hem de sütü yarasın? bi de kısırlaştırılması lazım tabi. onu ne zaman yapmak lazım? çok da korkak bişey. hiç yaklaşmıyor insana. yavrularını mıncıklarken bile, küçük emrah gibi bakıyor uzaktan uzaktan.

 
Henuz bebeklere asi falan yapilmaz, emziren anneye de ayni sekilde. Mama olarak kuru mama doktulerse yiyememeleri normal daha disleri pek gelismemistir, yas mama alabilirsiniz ya da kuru mamayi suyla islatip verebilirsiniz bir ayi gectikten sonra. Yalniz havalar cok sicak, dikkat edin mamalar hemen bozulur disarida, fazla kalmamasi lazim yani az az koyun yesinler bitirsinler. Anneye de destek olarak yogurt verebilirsiniz, mamasi eksik olmasin, suyu da ayni sekilde emzirirken normalden de cok su iciyorlar. Anneyi bebekler 2 aylik olunca kisirlastirabilirsiniz ama belediyeye vermeyin. Nereye atacaklari belli olmuyor kisirlastirmadan sonra aldiklari yere geri birakmalari gerekiyor olsa da, ozel klinikte yaptirmak lazim yani. Onun icin de sokak cocugu indirimi yapacak bir klinik bulabilirsiniz.


  • mutevazi  (12.08.15 20:48:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.