[]

Europa Universalis 4 oyunundaki merak ettiklerim

Resim üzerinde işaretlediğim noktalarla ilgili sıkıntım var.

i.hizliresim.com

1) Daha fazla gelir elde ederim umuduyla Ragusa ticaret noktasını ele geçirdim, daha sonra dikkat ettiğimde işaretlediğim yerdeki yazıyı gördüm. Ne demek istiyorki? Ne yapmam gerek?

2) Man power her ay 300 küsür artıyor ve 9000 küsüre ihtiyaç var. Niye böyle oldu anlayamadım. Neden olur? Ne yapılır?

3) Orduların yanındaki kurukafa simgesi neyi anlatmaya çalışıyor?

 
1) ben dha oralara gelmedim. :)
2) ordunun rezervde askere alınabilecek erkek sayısı yok. yani asker kaybediyorsun, ve aylık asker gücüne katılım, her ay kaybettiğin askerden daha düşük
3) her şehrin belli bir supply limiti var. atıyorum supply limit 20 ise sen oraya 21000 kişilik ordu yerleştirirsen asker kaybı verirsin her ay kurukafa bunu belirtir. 2 numaralı problemin bunla bağlantılı olabilir.
  • gliderpilot  (12.08.15 19:39:59 ~ 19:40:24) 
1) O bölgede korsanlık yapmak istersen başarı şansının -%99 olduğunu çünkü 30 silah/top gücünde donanma korsan avcılığı yapıyormuş.

2) Tarih erken bu sebeple manpower az. Erken tarihlerde mercenaries(paralı asker) ile savaşarak manpower sıkıntısından kurtulabilirsin.

3) Bulundukları bölgedeki supply miktarı asker sayısını kaldıramıyor. Bu sebeple fazla askerler ölüyor. Onun işareti.

Son olarak bütün dlc'leri indirmeye bak. Hepsi bir sürü yeni özellik getiriyor.
  • protector  (12.08.15 19:41:50) 
kardeş takip etmen gereken kanal burada.

muhakkak rehber videoları izle kanaldaki: www.youtube.com

1- ragusa'da korsanlık yapamazsın, inland sea sonuçta.

2- manpower ın yok. paralı asker kullanman lazım.

3- orduların asker kaybediyor, yetersiz ikmal, coğrafi şartlar vs.
  • hepimiz uzun vadede oluyuz  (13.08.15 01:25:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.