[]

8 Yaşındaki Çocuğa İngilizce Öğretmek

Arkadaşlar merhaba,

8 Yaşında, aramızda 15 yaş fark olan bir kardeşim var, kız çocuğu. Benim kardeşim için yapmak istediğim en büyük iyiliklerden bir tanesi temelden ingilizce bilgisini sağlamlaştırmak ve Üniversite çağlarında hatta ondan da önce akıcı olarak ingilizce konuşmasını sağlamak. Günümüzde olmazsa olmaz olan bu durum onun zamanında artık yemek yemek, su içmek gibi olacak. Çocuk tipik bir çocuk, oyun oynamayı, çizgi film izlemeyi seviyor. Okul ve ders konusunda çok ilgili ve hırslı değil. Biraz çekingen. Devlet okulunda okuyor, özel okula gitme durumu yok.

Kısaca bu işte başarı sağlamak için nasıl bir yol izlemeliyiz. Çok önemsediğim bir konu.

 
Yurtdışına göndermeniz lazım sürekli İngilizce konuşup yazmayan insan akıcı konuşamaz.


  • Mcfly  (12.08.15 10:12:41) 
Yurtdışına göndermeniz lazım değil, iyi bir eğitim lazım. 16-17 yaşında gayet iyi ingilizce konuşuyordum ve hiç yurtdışına çıkmamıştım o yaşa kadar.


  • green knight  (12.08.15 10:30:36) 
ogretmenin degil, sevdirmenin yolunu bulmaya calisin. o istesin ogrenmeyi. obur turlu imkansiz ogrenmesi.


  • brkylmz  (12.08.15 10:45:20) 
O yaştaki bir çocuğa "İngilizce öğrenmezsen herkes ölür" şeklinde yaklaşmak çok yanlış. İnanın "üniversiteden önce akıcı konuşmasını sağlamak" düşüncesi çocuğu İngilizceden soğutacak yegane şey. Biraz sakin olun. Dil öğrenmeye yatkınlığı varsa bilgisayar oyunlarıyla bile yabancı dilini geliştirir zaten. Yapmanız gereken şey zorlamadan, bazı yönlendirmeler yapmak. İlgisini çeken konularda basit kelimelerle başlayıp yavaş yavaş cümle yapılarına geçebilirsiniz.

Bu arada "yurtdışı" diyen arkadaş çocuğun yaşını okumamış sanırım.
  • pulsartgr  (12.08.15 11:06:32) 
arkadaşlar belirtmemişim sanırım, öğretmekten ziyade nasıl sevdirebilirim olacak sorunun teması. sevdirebilirsek öğrenir zaten.


  • calmdown  (12.08.15 11:13:16) 
Sevdigi seyleri Ingilizce yapsin. Ornegin, Beyonce mi dinliyor Amerika'nin Beyonce fan forumlarina katilsin. Sevecegi filmleri dizileri Turkce dublajsiz izlemeye calissin. Ingilizce arac olmaya baslar boylelikle.


  • Traveller  (12.08.15 13:26:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.