[]

vücut geliştirme yapan kişinin bedeni büyür mü?

sadece şekle girmek için yapacağım.
öyle aşırı kas hevesim yok.

ama bedenim büyür de o kadar para verip aldığım şeylerin içine giremezsem diye korkuyorum.

 
Yaptigin programa bagli. Sen istedigin fit gorunume ulastin diyelim o fit gorunumde 15 kiloluk agirlik kullaniyordun kollarin icin diyelim sen bununla yetinmeyip 20 ye falan gecersen kollarin bu sefer de 20 kaldirabilmek icin gelisecek.(tabi bu vucudunun diger bolumleri icin de gecerli)

Yok kas kutlemden memnunum dersen kardiyo yaparak temel agirliklari kaldirarak isini halledersin.
  • terspeygamber  (11.08.15 17:58:51) 
Sekle girmen icin zaten kaslarinin sekil ve hacim kazanmasi gerekir. Yani sekle girmiyim ama kas yapayim demek biraz garip. Merak etme oyle hemen zaten arnold olcaka halin yok. Olamazsin da. Ilk defa yapacaksin bir de bu isi.


  • mahone  (11.08.15 18:00:00) 
yani, ama spor yapınca zayıflar mıyım kilo mu alırım bilmiyorum. 170 cm, 70 kiloyum şu an. sadece toparlama amacıyla gidicem.


  • cemiyetin unlu simasi  (11.08.15 18:07:16) 
Miyofibril hipertrofi çalışırsan kas liflenir bölünür ve iyileşir, bu kas kütleni hacimsel anlamda çok büyütmez kas liflerinin sayısını artıracağı için hem güçlenir hem de vücudun şekle girer.


  • angelus  (11.08.15 18:16:45) 
nasıl oluyor bu çalışma tarzı? salonun sahibi anlar herhalde.


  • cemiyetin unlu simasi  (11.08.15 18:24:18) 
sadece görünüm düzgünleşsin yeter. öyle kas hevesim yok. sonra da o görünümü korumaya devam tabi.


  • cemiyetin unlu simasi  (11.08.15 18:28:37) 
aşırı kas zaten sandığın gibi kolay olan bir şey değil. bir yılını sadece spora versen yine de rahatsız olacağın derecede aşırı kasa sahip olamayacaksın. aşırı kasım olmasın diye de 4-5kg ile çalışırsan zaten bir şekle de giremezsin.

yapabileceğin tek şey adam gibi bulk programı uygulayıp daha sonra da definasyona girmek. yani 1 sene adam gibi body yaptıktan sonra bir definasyon programı uygulayıp uygun seviyede kilo verirsen gayet fit ve güzel bir vücuda sahip olursun. yoksa 40kg kaldırabiliyorken daha az kasım olsun mantığıyla 20kg çalışırsan bir bok yapamazsın, kasın falan da gelişmez. başka bir yol olarak da, direkt yüzmeye gidebilirsin.
  • ucudelikprezervatif  (11.08.15 18:31:32 ~ 18:31:49) 
Güç çalışması yapman gerekir. Yüksek ağırlıklarla az tekrarlı çok setli çalışmalar. Yani 60 kiloyla 3*8 tekrar yapmak yerine 100 kiloyla 7*5 gibi çalışmalar. Klasik bodybuilding çalışmaları sarkoplazmik hipertrofi şeklinde etki gösterir. Bu, kasların içine sıvı toplanması yarattığı için hacimli büyük fakat nispeten yumuşak bir vücudun ortaya çıkmasına neden olur. Miyofibril hipertrofide kasların daha sert görece olarak daha estetik ama daha az hacimli olmasına neden olur. Tabii ekstra olarak gücün de maksimum artışı bu çalışmayla birlikte gelir.


  • angelus  (11.08.15 18:38:40) 
bir de başlamadan önce bir kontrolden geçeyim değil mi? kalp falan?


  • cemiyetin unlu simasi  (12.08.15 01:19:51) 
sigara kulanıyorum çat diye gidersem ya? kendimi bildim bileli idmansızım şimdi öyle yük altına girecem falan...


  • cemiyetin unlu simasi  (12.08.15 01:26:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.