[]

root/rom sonrası

selam,

telefonu rootlayıp, rom yükledim. fakat hayvan gibi ısınıyor. bu da yetmezmiş gibi dün 3 kere (ilk kez oldu bu) şarja taktım. rom'ların şarjı az yediği, ısınma sorununu kaldırdığını okumuştum oysa. battery saver'lar da işe yaramıyor, greenify da.

var mı bi çaresi :/

 
başka bir rom dene bence


  • şapşiko  (11.08.15 14:11:28) 
Hangi telefona hangi rom? Romu kurmadan önce tüm sistemi, tüm cache'leri sildin mi?


  • gyroscope  (11.08.15 14:12:55) 
telefon: samsung s4 i9500
kurulan rom: [GearCM][i9500][5.1.x] Optimized CyanogenMod 12.1 forum.xda-developers.com

kurmadan önce wipe cache filan ne varsa temizledim.
  • cemallamec  (11.08.15 14:40:55) 
Rom'dan önce kernel'i değiştirmeyi dene bence. S5 telefonuma CM12.1 kurdum ama aşırı olmasa ısınma ve hızlı tükenen batarya sorunuyla karşılaşınca kernel'i googy max ile değiştirdim, şimdi telefon yağ gibi kayıyor. Kernel sorunu düzeltmezse başka bir rom deneyim. Bu iş biraz da deneme yanılma ile oluyor.


  • gyroscope  (11.08.15 14:57:37) 
@want2die hocam, cm 12 nightly olmasına rağmen genel olarak sorunsuz çalışıyor. Ayrıca arkadaşın kurduğu rom direkt cm değil, cm temel alınarak geliştirilmiş bir rom. Dolayısıyla cm ile arasında farklar olacaktır.


  • gyroscope  (11.08.15 15:00:04) 
xposed kurdum tabisi. şimdi şu kernel olayından hiç anlamıyorum. rom'luyken kernel değiştirilebilir mi?


  • cemallamec  (11.08.15 15:14:46) 
Değişir. Aynı rom kurar gibi kernel kuracaksın. Telefonla uyumlu olması önemli. Şu an telefonunda cm tabanlı bir rom olduğunu düşünürsek i9500'e uygun ve touchwiz tabanlı OLMAYAN bir kernel olmalı. i9500 için hangi birçok kernel vardır muhtemelen, performans odaklı olan bir kernel tercih edebilirsin.


  • gyroscope  (11.08.15 15:19:21) 
yapacağım inşallah düzelir. teşekkürler


  • cemallamec  (11.08.15 16:03:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.