[]

dj setlerde set bulunması fakat sete dokunulmaması durumu.

az önce şu ablamınızın setini izliyordum,

www.youtube.com

fakat bu ve bunun gibi diğer videolarda izlediğim kadarıyla iş bilgisayarda bitiyor. yani setlik bi durum olmuyor aslında. bilmediğim için böyle konuşuyorum, bilen varsa işe yarayıp yaramadığına dair anlatabilir.

yoksa sadece görsel bi takım şeyler mi?

 
DJ set denen sey cihaz seti degil, sarki seti. Yani bir DJ'in birden fazla seti olur genelde.

Neyse, bilgisayar gibi bir kolaylik varken kimse ugrasmiyor tabi. Haklilar. Kalan aletler ise gosteris budalasi insanlar tatmin olsun diye orada duruyor.
  • alperz  (11.08.15 11:40:16) 
Buradan sorsana sorunu. Bilgi cimrisi olma.

DJ'lerin calarken kullandigi cihazlara;
dj setup
dj equipment
dj duzenegi
dj cihazi falan denebilir. kabul gormus adlari bunlar. dj set dinlenir bu arada. izlenecek bir sey yok ortada. dj'in kendisini izlersin en fazla.
  • alperz  (11.08.15 12:03:26) 
kullanmayı bilmeyen dandik dj ler için evet.
şuna bak bi de
www.youtube.com

hadi hepsine bok atmıyım. müzik türüyle de alakalı biraz. mesela gönderdiğin deep house herhalde. fazla müdahale gerektirmiyor.
  • merhum  (11.08.15 12:15:30 ~ 12:20:18) 
"kullanmayı bilmeyen dandik dj'ler" kısmı biraz göreceli tabii. gider kullanmayı öğrenir, zor şeyler değil hani :) zor olan ortaya iyi bir iş çıkarabilmek. misal, theo parrish de plaksız olmaz kardeşim deyip dj shadow'un videosundaki gibi cd player kullananlara, bilgisayar kullananlara falan laf ediyor. hepsi anlamsız bence. sonuç olarak ortaya ne çıkarıyorsun sen?

bu arada deniz kurtel'in setini beğenmedim ben, beatport öncülüğünde deep house'un içine edildiği piyasaya uygun bir set hazırlamış işte. bir yanda böyle deep house çalan var diğer yandaysa dj sprinkles'ın çaldığı deep house var. ikisinin de efor olarak birbirine üstünlüğü yok, dj sprinkles da amuda kalkıp burnuyla plak çevirip ayaklarıyla davul çalmıyor. ancak nitelik olarak arada dağlar kadar fark var.

ha türlerden bağımsız olarak eğer ki konu efor, zorluk falansa hepsi bir yana jeff mills diğer yana tabii. onun yapabildiklerini yapabilecek çok az dj vardır herhalde.
  • soso  (11.08.15 13:09:14 ~ 13:16:27) 
@soso
bence de dj'in hası plak çalabilendir. bu arada dj shadow plak da çalar ama büyük partilerde herhalde daha pratik olduğu için player kullanıyorlar. bir de millet zaten eğlenmeye gelmiş. kimse plaktaki ses kalitesine falan bakmıyor diye...

  • merhum  (11.08.15 13:27:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.