[]

Yurt disi sansi olsa yeniden okurmusunuz

25 yasini gecmissiniz, cok iyi bir firmada 3-5 bin tl kazanciniz var diyelim. Kanada veya Avustralyadan gocmenlik basvurunuz kabul edildi ama orda diplomaniz gecerli olmayacagindan bir 4 sene daha okumaniz gerecekek. Gider bi 4 sene daha okur orda yasarmiydiniz?




 
Maddi sıkıntım olmayacaksa evet.


  • rayde  (10.08.15 21:39:54) 
Rayde +1


  • scandiacus  (10.08.15 21:41:45) 
hiç düşünmem, okurum.


  • lesmiserables  (10.08.15 21:41:50) 
Okunur bence. En kötü 1,2 yıllık güzel bir macera olur geri gelip yeni bir iş bulursun.


  • astronom olmak isteyen makina muhendisi  (10.08.15 21:54:39) 
göçmenlik başvurum kabul edildiyse tabi gider okurum. niye çünkü o süreç öyle kısa bir süreç değil kabul beklerken 3-5 bin kazanacağım işte çalşıyorsam madem kesin kenara para koymuşumdur.


  • gis  (10.08.15 22:02:53) 
kesinlikle evet

aynisini yaptim, gerekirse yine yaparim.
  • ocaan  (10.08.15 22:32:11) 
önemli olan para değil kaliteli yaşamak
kesinlikle evet

  • yüzyıllık yalnızlık  (10.08.15 22:41:02) 
Tip, hukuk gibi cok uzmanlik gerektiren ya da esdegerligini alirken cok kastiran bir bolum degilse diplomanizin gecmemesi gibi bir durum soz konusu degil. Sadece ise alimda 1 sira geride olursunuz. 25 yasindan sonra 18-19 yasinda yarisi asyali gocmen bebelerle okumak hele kurumsal bir iste calistiktan sonra cok da kolay degil. O okullarda hic bir zaman kataloglardaki gibi tas kanadali hatunlarla cim uzerinde piknikvari ders calismayacaksin. O 4 sene bitmez, ben 27 de 3 sene yaptim aynisini zar zor bitti.

Bence 6 ay 1 senelik diploma falan gibi teoriden cok pratige odaklanan bur kursla aslinda cok da buyuk olmayan acigini kusa yoldan kapatmaya bak.
  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (10.08.15 23:19:21) 
Niye ryersonda, mcmasterda hatta yorkda cokta asyali yok :)


  • duyurumvar  (10.08.15 23:50:15) 
Orada bir kariyer de kurabileceksen, evet.


  • arnold schwarzeneger  (11.08.15 08:55:20) 
Kenara para attıysam ve maddi olarak zorlanmayacaksam evet. Ayrıca okumanın yaşı yok.


  • gokyuzu gibi  (11.08.15 09:43:17) 
1- @modlar bu benim feykim silebilirsinizin aktardiklari mantikli. eger multeci vb. ozel durumlarla gitmiyorsaniz (ki oyle bir secenek pek kalmadi sayilir) zaten diplomaniz gecerli olmali ki nitelikli gocmen olasiniz.

2- farkli nedenlerle yurt disinda okumak soz konusu olabilir. bunlari soyle irdeleyelim:
a- intibak (entegrasyon) acisindan okulda ogrenim gormek avantaj saglar. bunu master yahut lisans derecesinde yapmak surec olarak mesakkatli ve yorucudur. ancak disiplinli, ne istedigini bilen, direncli kimseler iyi sonuclar alabiliyor.
b- bolum / alan degistirmek isteyebilir insan. muhendislikten biktim, i.t.'den daraldim filan diyen tanidiklarimiz oldu. bir tanesi eknomi yuksek lisansi okudu. epey zorlandi ama simdi emeginin karsiligini aliyor.
c- okul okumak size kapilari sonuna kadar acmiyor. muhendislik yuksek lisansi yapmis nepalli arkadas 2 yila kadar issiz kaldi. sikintili surecler gecirdi. (meraklisina, tekniker olarak calisiyor, keyfi yerinde gozukuyor)
d- cocuk sahibi olduktan sonra, acik ogretimini daha iyi bir diplomayla pekistirmek isteyen bir arkadas lisans okudu. cok kolay olmadi, hala da is bulamadi, ama istedigini gerceklestirdi.
e- kanada, avustralya, yeni zelanda gibi ulkelerde insanlar daha ozgurdur. sinifsal ayriliklar, toplumsal kast o kadar baskin degildir. meslek ve alan degistirmek isteyen insanlar toplumda kabul gorur. bir insan 45'inde elektrikcilik yahut tesisatcilik okuyabilir. bankaciliktan bikan bir zat, parasi daha iyi diye vinc operatorlugu sertifikasi sinavlarina hazirlanabilir. ascilik, kahvecilik gibi seylere yonelinebilir. vs. v.s

bir de, kaliteli yasamak filan o kadar duz mantikla gelmiyor. kalite nedir, yasaminizin neresindedir, nasil artar eksilir biraz dusunmek gerek. kanada'da, avustralya'da gocmen turkler (tr'de orta halli, orta-ust olanlar icin konusuyorum) istanbul'da izmir'de yasadigi sartlardan daha iyi midir, kotu mudur? bu uzun bir tartisma konusudur.
  • viva paulista  (11.08.15 09:58:28 ~ 10:01:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.