[]

insanların talepkar davranışlarına karşı koyarken sinirlenme durumu

bunun benim zayıf tarafım olduğunu düşünüyorum ancak karşı tarafın yaptığının da cidden öküzlük olduğu kanaatindeyim. bunu karşıyla açık açık konuşunca olay kendi öküzlüklerinden öte benim hassaslığıma dayanıyor, alttan alıyorum ama buna da sinir oluyorum.

şimdi arkadaşlar bulunduğum yerde belki de en iyi yoga dersini veren bi hoca var. iyi niyetli güzel bi insan. ancak habire şunu al, şu derse katıl, şuna katıl şunu yap bunu yap diye konuşan bir yapısı var. kimisi dediklerine uyuyor ve memnun ancak ben özgür irademin başkasının düşüncesiyle bile etkilenmesinden hiç hoşlanmayan biriyim. misal normalde ihtiyacım olmadığını düşündüğüm bir yoga matını diyelim ki kolay kolay almam. ancak bu kadın aklıma giriyor ve ben de az da olsa etkilenir oluyorum. sonuç olarak kendimi satın almakla almamak arasında bocalarken buluyorum. beni sürekli böyle bir şeylere zorlarcasına davet ettiği için artık sinirleniyorum. kendisine de anlattım durumu ama olay bu sanki sadece benim aşmam gereken bir şeymiş gibi oldu. iğneyi kendine batırmadı yani hatun ve ben de hadi tatsızlık olmasın diye alttan aldım, özkritik yapıp "tamam, bu kadar müteessir olmamalıyım" filan dedim kendi kendime.

elimde iki seçenek var, ya daha kötü bi hocayla çalışmaya devam edicem ya da buna katlanıcam. ama böyle devam ederse katlanamıycam gibi.

esas merak ettiğim sizce bu tamamen benim yumuşak karnımdan kaynaklanan bir durum mu, yani burada kendini düzeltmesi gereken, etkilenmemesi gereken sadece ben miyim? haklı bir istek değil mi bana bunlarla gelmeyin, uygun olursam zaten gelirim demek, zorlamacı tavırdan kaçınmasını istemek?

help!

 
hocam aştide yarım saat dolaş düzelir...


  • scent of a pastrami  (10.08.15 18:24:46) 
Ben de sizin gibiyim, zor bir durum, böyle bir tavır koyabileceğinize inanıyorsanız aynı hocayla devam edin, ama huylu huyundan vazgeçmez. Kendi yaptığında bir yanlış görmüyor, ya da bunun rahatsızlık verdiğini anlamıyor.

Yumuşak karınla ilgili mi bilmiyorum, ben şahsen gideceğim dükkanda bile fazla karışıp görüşmeyen, şunu alın bunu alın diye yanaşmayanı tercih ederim. Düşüncem de şu, alsam alırım kardeşim, sen neden benim üstüme üstüme geliyorsun?
  • hair freak  (10.08.15 18:30:27) 
sahsi dusunmeyin: herkese karsi boyle. bir sekilde faydasini goruyor ki, devam ediyor. belki, insanlari yonetmesine yardim eden birseydir mesela bu. basarisina yardim eden birseydir... aldirmamaya bakin.


  • e haliyle  (10.08.15 19:16:02) 
Çok küçük şeylere takıyorsun. Bir şeyi yapmak istemiyorsan yapma, etkilenip yaptıysan da bir daha düşünme. Bu kadar analiz seni bitirir.


  • arnold schwarzeneger  (11.08.15 09:05:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.