[]

Müzik mixlemek

Merhabalar. Aşağıda vereceğim linkteki gibi böyle popüler müzikleri birleştirip, remixlemek hatta içlerine yeni melodiler katabilmek istiyorum. Bu olayı tek başıma emek verip öğrenebilme şansım nedir ? Şansım varsa da anlayan arkadaşlar bana nereden ve nasıl başlamam konusunda yardımcı olursa sevinirim, çok hevesliyim bu konuda.

Link : www.youtube.com

Not: Başlığı " Müzik Mixlemek " olarak açtım ancak aklıma başka türlüsü gelmedi, bu yapılan çalışmanın doğru bir adı varsa lütfen belirtin :)

 
remix ve mix farkli seyler. remix'lemek bi sarkiyi kesip bicip kendi sample'larinizla ya da yarattiginiz seslerle yeni bir sarkiya donusturme olayi. mix'lemek ise bi sarki calarken ondan sonra calacak sarkiya ayni tempoyla ve dogru olcuyle cue'layip baglama olayi. verdiginiz link mix. turntable ya da dj controller edinip ek yazilimlarla (traktor pro 2 gibi) elinizdeki sarkilarla bir mix yapabilirsiniz. o cok basit, bikac tutorial'la ogrenirsiniz ama kaliteli bi mix ortaya cikarmak icin oturup ugrasmalisiniz.

diger yandan bi sarkiyi remix'lemek icin ableton live, pro tools ya da fl studio gibi daw'lar (digital audio workstation) kullanmaniz gerekir. bu programlarla sifirdan muzik de yaratabilirsiniz ancak iyi bir teknik donanima ihtiyaciniz var (monitor kulaklik ya da hoparlor, ses karti, mixer, synthesizer ya da midi keyboard, ses kaydi yapacaksaniz studyo tipi bir dinamik mikrofon vs.)

youtube'da bu konuda binlerce tutorial var. bir on arastirmadan sonra kullanmak istediginiz daw'i secip isi temelden ogreten videolar izleyebilirsiniz.
  • hopeless  (10.08.15 18:27:18) 
Dj controller ya da turntable kullanmadan, belirttiğiniz programlar ile sadece bilgisayar üzerinden oynama yaparak müzikleri remixleyebilir miyim ya da mixleyebilir miyim peki ?


  • memories  (10.08.15 19:03:59) 
mixlemek icin: evet ama hayir da. kayit esnasinda bi sonraki sarkiyi duyup nasil digerine uyduracaksiniz? turntable ya da dj controller'larin olayi sudur. iki tane muzikcalar dusunun. birinde muzik caliyor ve bunu kulupteki herkes duyuyor. diger muzikcalardaki sarkiyi ise dj sadece kendi kulakligindan duyuyor. temposunu ayarliyor ve sonra yavas yavas sarkiyi devreye sokuyor. o sirada diger sarkiyi da kisiyor. bunun icin bi setupiniz olmali. evet dedim cunku virtual dj ya da traktor gibi programlarla bunu yapabilirsiniz ama kör bi sekilde mixing yapmis olursunuz.

sarki remixlemek icinse (bkz. cevabimin ikinci paragrafi) bahsettigim daw'larla ugrasarak bir seyler yapabilirsiniz elbette ama basarili bir sonuc icin sozunu ettigim teknik ekipmanlara ihtiyaciniz var. baslangic icin elbette indirip kurup saatlerce kurcalayabilirsiniz.
  • hopeless  (10.08.15 20:41:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.