[]

Hukukçulara bir soru- şantiye şefliği

merhaba sözlüğün saul goodman'ları. aklıma takılan bir soru var. inşaat mühendisiyim ve bir firmada şantiye şefi olarak çalışmaktayım. firma ile şantiye şefliği sözleşmem var. bugün imo'ya istifa etmek istediğimde ne gibi bir süreç oluyor diye sorduğumda noterden istifa ettiğinizi belediyeye bildiriyorsunuz onlar da onay yazısı veriyor öyle istifa edip sistemden düşüyoruz dedi. ama bazen pislik yapıp engel çıkarıyorlar onay vermiyorlar fln dedi.

sorum şu ; ben noterden istifa ettim kardeşim dedikten sonra belediye onay vermese de ben istifa ettim dediğim tarihten itibaren üstümden sorumluluğu atmış oluyor muyum ? sonuçta bir danışmanlık hizmeti bu belediye kim oluyor ki onay veriyor vermiyor çoğu müteahhitlerde anlaşmışlar zaten. ne dersiniz ?


 
abi harita muhendisiyim, bi benzeri rusyada basima geldi. burda muhim olan senin firmayla olan sozlesmenden ziyade firmanin belediyeyle olan sozlesmesi. belediye teknik sartnamesinde bildiriyor cunku atiyorum 10 yil ust yapi deneyimi olan insaat muhendisi olacak, bu eleman sozlesme bitimine kadar x y z ile yukumlu olacak diye. hukuki problem de iste o sozlesme bitimine kadar kisminda geciyor. bazi sozlesmeler esnetilebiliyor tabi ama ben ayrilamamistim. umarim bir kolayini bulursun, firmanin belediyeyle yaptigi sozlesmeyi incelemeni oneririm.


  • hailtothethief  (10.08.15 17:41:30) 
çok saçma ya. yani ben ayrılıyorum gidiyorum diyorum ama adam ayrılamazsın diyor. e belki benim paramı vermiyor ya da başka bir durum var. ne hakla tutabilir ki. bi de sen ayrılmışsın gitmişsin ben aslında işin yasal boyutunu merak ediyorum. Allah etmesin davalık bir durum ortaya çıksa senin şefliğini düşürmeseler bile sen şunu diyebilir misin kardeşim ben noterden ayrılma yazımı yazdım o günden sonraki olaylar beni bağlamaz diyebiliyor musun ? bence diyebilmen lazım. işte hukuki açıdan acaba durum nasıldır.


  • sutu seven kamyoncu  (10.08.15 18:10:14) 
haklı fesıh yapıyorsan kımsenın bısey dememesı gerekiyor.


  • bryan fury  (10.08.15 21:16:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.