[]

Eve Tugla Duvar

Merhaba,

Yeni tutacağım evin yatak odaları ufacık salonuysa hayvan gibi olduğu için salonu bir duvarla bölerek uygun boyutlarda bir yatak odası elde etmeyi istiyorum.

salonun icinde bölmeyi planladığım alan için sütunların arasına 2.75m genişliğinde bir tuğla duvar örmek yeterli.

Stil olarak da beyaza boyalı tugla duvarlar var ya ondan olsun diyorum... Ekteki foto gibi...

Tüm evi de boyatacağım zaten. Boyayı beyaz seçip yeni ördürdüğüm duvarı da beyaza boyalı tuğla duvar yapayım desem nasıl bir maliyet çıkar acaba?
Tavan atıyorum 2,8 / 3mt yükselikte; genişlik de 2.75m...

Çok selamlar

 
Maliyet konusunu bilemem ama eviniz zemin katta değilse öyle gelişigüzel tuğla duvar öremezsiniz. Alt katta bir duvara denk gelmediğinde taşıyıcılık açısından sorun yaratır. Alçıpan vb. hafif malzemelere yalıtım uygulayarak yapmanızı öneririm.


  • minguinho  (10.08.15 15:47:59) 
ev sahibi izin veriyor mu?
kapısı olacak mı yatak odasına geçmek için?
orada tuğla görünümlü yer duvar kağıdıdır ya da dekoratif taş döşemedir.
duvarı direk ateş tuğla ile örmek istersen maliyet artar.
  • optum kib bye  (10.08.15 16:00:45) 
kiralık eve duvar mı öreceksiniz?


  • orient blue  (10.08.15 16:01:38) 
@minguinho +1.
taşınırken sökümü de kolay olur.

  • merhum  (10.08.15 16:35:12) 
evi yabancılardan çok ucuza kiralıyorum. kentsel dönüşümde yıkılana kadar orada yaşayacağım. ev sahibi ne istiyorsan yap dedi. bu nedenle maliyet elbette önemli ama kalite ve ağız tadıyla oturmak bir adım daha önde...


  • notorious brklp  (10.08.15 17:46:44) 
ALÇIPAN YAP YAA DUVARI NE YAPACAKSIN. HEM DAHA AZ MALİYETLİ HEM DAHA PRATİK.


  • etna  (10.08.15 17:50:34) 
hmm anladım. boardex diye aratın. bunlarla ince bir duvar (daha doğrusu panel diyeyim) yapıp salonu bölebilirsiniz. hem maliyeti düşük olur hem de uygulaması kolay. bir şeyler de asılabilir duvara.


  • orient blue  (11.08.15 10:25:10) 
Şimdi tuğla çok trend bişi olduğundan beri, normal alçıpan duvarın üzerine tuğla kaplama yapıyorlar daha ucuza geliyor. Sanki duvar karosu döşer gibi ama bildiğin girintili çıkıntılı tuğla duvar görünümünde. Bi sürü çeşitte/renkte seçeneği var.

Şöyle bişi: www.artstone.com.tr
  • postit  (11.08.15 10:35:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.