[]

askere gitmek istemiyorum :(

banyo yapmak istemeyen çocuklar gibi ağlamak istiyorum şuan.

okulu iki yıl uzatmalı bitirip ailemin yanına döndüm, kendime yeni bir oda hazırladım, yeni arkadaşlar buldum, yeni komşularla tanıştım, yeni bir iş buldum, şuan hayatımdan çok memnunum neredeyse her şey dört dörtlük ve kafama takacak hiç bir şey yok.

tam düzenimi kurdum askerlik geldi, 2 ay önce mezun oldum ve kasım celbinde gitmeye niyetlendim ama hiç gitmek istemiyorum. çevremden gitmem konusunda baskı da görmüyorum ama yaşım (24) daha fazla ilerlemeden gitmem de gerekiyor.

düzenim kurulu, işimi kaybetmek istemiyorum, (maaşım ve mevkiimden çok memnunum ve çıkarsam tekrar giremem), ayrıca ve sanırım en önemlisi saçlarım. 6 yıldır uzatıyorum ve yine 6 yıldır sakallarımı da hiç kesmedim (kısaltıyorum sadece). değişikliğe kapalı biri olduğum için saç ve sakalı kesince acayip bir boşluğa düşeceğim. çevreden gelen tepki, dalga konusu olmak, aynadaki yabancıyı falan düşündükçe moralim bozuluyor, sanırım bu yüzden gitmek istemiyorum. oturup ağlayasım geliyor :(

soranlara kasım'da gidicem dedim ama sanırım yapamıcam, istersem biraz daha erteleyebilirim. bu hafta içinde şubeye gidip gidip gitmeyeceğimi bildirmem gerekiyor, bunu düşündükçe bile hayattan soğuyorum. sanki askerden sonra hayatıma reset atılıp her şey sıfırdan başlayacakmış gibi hissediyorum. araya askerlik girecek diye yeni bir ilişkiye başlamaya bile korkuyorum.

yurtdışına gidip orada kalmaya çalıştım askere gitmemek için, hatta evlenmeye bile kalktım ama beceremedim, geri döndüm.

şimdi ben ne yapsam? kendimi bu kadar üzmeme değmez deyip gitmekten vaz mı geçeyim (ülkenin şu anki bok durumunu bahane ederek kendimi kandırabilirim) yoksa bir şekilde gaza gelip gideyim olsun bitsin mi?

biraz moral, gaz, ilgi, sevgi, şefkat ne varsa artık duygusal desteğe ihtiyacım var :(

 
yüksek lisans yap.
(bkz: askerden kaçarken akademik kariyer yapmak)

  • inheritance  (10.08.15 13:44:11) 
her şeyi geç, ölüm tehlikesi var. biraz daha takıl sen


  • tavish11  (10.08.15 13:44:41) 
Gidecekseniz hemen gidin, kaçacaksanız tam kaçın.


  • bazilika  (10.08.15 13:45:04) 
git


  • ermoo  (10.08.15 13:45:40) 
illaki bedelli çıkacak bu ülkede. onu bekle.


  • mdmfk  (10.08.15 13:45:59) 
tecil ettir 2 sene öyle kurtar, sonra yüksek yap 3 sene daha erteletirsin. o arada da bedelli çıkar nasılsa. çıkmazsa da doktoraya başlarsın nolacak?


  • lemmiwinks  (10.08.15 13:46:42) 
kaç bence. bi şekilde de yüksek lisans yapmaya çalış. en dandik bölüm de olsa bir yere girip kaç bence.
birkaç seneye çıkar bedelli. ben 30 yaşına kadar kaçtım (aslında kaçmadım da, sadece gitmedim. tsk da çok ısrar etmedi gel diye) ilk bedelliden yararlanamadım ikinciden yararlandım.
ama yaş da 24 şimdi, 2-3 seneye kadar çıkarsa sana vurmayabilir belki. 4-5 sene sonra çıkarsa büyük olasılıkla yararlanırsın.
gidersen ölmezsen eğer çok kaybın olmaz. hatta iş bulurken baya faydasını görürsün. gitmezsen de o psikoloji adamı biraz yıpratıyor. tatile gittiğinde kimlik almayan yerleri tercih etmen gerekiyor, jandarma, polis falan görünce yolunu değiştiriyorsun. gerçi beni kaç defa polis durdurdu da bir şey olmamıştı ama şimdi gbt'de çıkıyormuş sanırım.
zor karar, şimdiden kolay gelsin.
  • mesene  (10.08.15 13:51:34) 
o notta yazanı sen belirleyemiyorsun atğm olarak da yapabilirsin, şu anda psikolojik olarak hazır olduğunu düşünmüyorum. ben normal hayatta duygusal değilimdir iradem iyidir birçok konuda, askerliğim 6-8 ekim olaylarına denk geldi doğubayazıtta yaptım askerliği tam bi psikolojik savaştı standart bir askerlik olarak düşünme kendin için de çok zor yer gelebilir, tezkereci askeri helikopterde şehit ettiler.. o tarafa düşersen psikolojin kaldıramaz bunu. bence 2 yıl tecil ettir istediğin zaman bozarsın


  • Golgi  (10.08.15 14:10:09) 
Git yükseğe başla o zaman aq. Neden hemen tecili bozdun ki?


  • roket adam  (10.08.15 14:14:30) 
Git hocam aradan çıksın. Şimdi düzenin iyi 2 sene içinde daha da iyi olursa hiç gitmek istemeyeceksin.


  • kahin ahtapot paul  (10.08.15 14:20:53) 
yüksek lisans falanfilan uzat o ara biraz para biriktir işinde varmış zaten sonra yaşında gelince ek kredi çekip bedelli yaparsın.


  • steve rogers  (10.08.15 14:26:24) 
Hatta gir sınava iikinci bir üniversiteye gir sadece adı olsun yeter


  • steve rogers  (10.08.15 14:28:15) 
ilkinden mezun olduysan 2. üniversite askerliği uzatmakta bir işe yaramaz, yüksek lisans yapmak lazım


  • cursor  (10.08.15 14:31:50) 
Düzgün bir işin varsa yüksek lisansa başla ve bir süre askerliği ertele. Şimdi gidersen dönüşte tecrübesiz olduğun için iş bulmakta zorlanırsın ama 3-5 senelik tecrüben olursa askerlik dönüşü de rahatlıkla iş bulursun. Hem belli mi olur belki bedelli çıkar.


  • kazma kramer  (10.08.15 14:57:23) 
askerliği aradan çıkarmanın rahatlığı bir başka. bence bir an evvel git gel.


  • astronom olmak isteyen makina muhendisi  (10.08.15 15:03:46) 
git bence, adam olursun. :)


  • hasansabbah  (10.08.15 15:07:33) 
gitme yaa ne askerliği. yıllarca okul uzattım, yüksek lisans yaptım, nihayet bedelli yaşım tuttu verdim parasını gitmedim.

Ben de 2 yıl uzattım okulu. Sonra 2 yıl tecil ettim. Sonra Ales'e girip Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde yüksek lisansa başladım. Yıllık 4500 TL ama 3 yıl yoklama yok ders yok. Son yıl aynı üniversitede bölüm değiştirip başka yüksek lisansa geçerek 35 yaşına kadar erteleyebiliyorsun. Saçların ve psikolojin yıllık 4500 lira eder dersen, önce iki yıl tecil et sonra yesevi'ye başla.
5 ila 8 yıl boyunca ertelemiş olursun. bi ara bedelli çıkar, topla parayı ver.

Bi de abi, özelden fotoğraf at, 6 yılık saç sakal nasıl oluyor merak ettim.
  • harzem  (10.08.15 15:16:35 ~ 15:18:08) 
düzenin kırulu. bozma bence zaten psikolojik olarakta hazır değilsin. ertele, 2 yıl sonra gidersin


  • efrasiyab87  (10.08.15 16:03:01) 
yusuf yusuf.

git de biraz sertleş, erkek gibi ol.
  • merak ediyorum  (10.08.15 16:05:43) 
Hacım yazılanları okudum da çoğunluk ertele, bedelli yap demiş ama gel gelelim seni biliyoruz sen o parayı hayatta vermezsin, o yüzden hadi tertip kalk gidelim :D


  • shaqkin  (10.08.15 20:12:38) 
git ve gel,.yıllarca bu sıkıntı kafanda yer etmesin,bedellinin bu kadar şehitten sonra kafadan 15 yılı var,her babayiğit çıkaramaz bi daha,saçlarını son gün kestir,kimse görmez.kasımda gitsen baharda buradasın.çiçekler açmaya başladığında yaz daha başlamadan.


  • essoist  (10.08.15 20:25:42) 
TCK 318
1- Halkı, askerlik hizmetinden soğutacak etkinlikte teşvik veya telkinde bulunanlara veya propaganda yapanlara altı aydan iki yıla kadar hapis cezası verilir.
2- Fiil, basın ve yayın yolu ile işlenirse ceza yarısı oranında artırılır.
  • hasansabbah  (11.08.15 00:02:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.