[]

öğretmenlerin zorunlu görev süresi

atandıktan sonra ne kadar süre zorunlu görev var? 4 yıl diyen var 2 yıl diyen var.




 
Atandigin okula gore degisir, fakat zorunlu hizmete tabi okula atanmissan 3 yil boyunca tayin isteyemezsin, ozur grubu haric


  • balpolen  (10.08.15 13:28:04) 
illere, ilçelere ve okullara göre farklılık göstermektedir.
ekteki listede mevcut.

personel.meb.gov.tr
  • optum kib bye  (10.08.15 13:29:18) 
atama tam olarak nasıl oluyor? sistemi tam olarak bilmiyorum. kpss puanını aldıktan sonra bildiğim kadarıyla üniversiteye girişteki gibi tercih yapıyorsun ve bir yer çıkıyor. ondan sonrası nasıl? ya da yanlışım mı var?


  • sarhosken alinan hesap  (10.08.15 13:43:21) 
kpss puanı ile okul tercih edilip atanılıyor. atandığınız yer zorunlu hizmet bölgesi değil ise 3 yıl sonunda zorunlu hizmet kapsamında bir okula gitmek zorundasınız. ilk atandığınız yer zorunlu hizmet okulu ise orada sonsuza kadar çalışabilirsiniz. (şu an rotasyon da iptal edildiği için söylüyorum) diğer türlü iliçi ya da ildışına tayin istemek için 3 yıl bir yerde çalışma zorunluluğu var. eş durumu için sıkıntı yok. eşinizin olduğu ilçeye ilk yılın sonunda tayin isteyebiliyorsunuz.


  • optum kib bye  (10.08.15 13:51:27) 
son bir soru daha. atandığım okul zorunlu hizmet bölgesinde değil diyelim. üç yıl sonra başka yere atandım. üç yılın sonunda tekrar eski atandığım yere geri dönebiliyor muyum?


  • sarhosken alinan hesap  (10.08.15 13:59:56) 
atandığınız yere geri dönebilirsiniz. tabi açık olmalı puan önceliğiniz olmalı vs. ben döndüm :)


  • optum kib bye  (10.08.15 14:01:35) 
  • liriamer  (11.08.15 12:40:28) 
her okulun farklı, 4 ila 7 yıl arasında değişiyor. 3 yıl aynı okulda görev yaptıktan sonra, (eğer zorunlu hizmet yükümlülüğün bitmediyse) başka bir zorunlu hizmet okuluna tayin isteyebiliyorsun. ne zamanki zorunlu hizmet biter ancak o zaman, haritadan herhangi bir kısıtlama olmadan istediğin yere tayin istersin.

tek tek okulların kontenjanı açıklanıyor, direkt okul tercihi yapıyorsun.
  • wilhelmwasmuss  (11.08.15 12:45:26 ~ 12:53:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.