[]

hediye çeki üzerine çetrefilli bir soru

selam,

geçtiğimiz günlerde ebebek'ten 250 tl'ye bir ana kucağı aldık ve 100 tl'lik de hediye çeki aldık.

eve geldiğimizde kutunun içindeki ana kucağının deseninin istediğimiz gibi olmadığını, farklı olduğunu gördük ve değiştirme kararı aldık.

1 hafta sonra gittiğimizde farklı bir ana kucağının 500 tl'den 300 tl'ye düştüğünü gördük. elimizdeki ürünü iade edip, bunu almak istedik. ancak bize bu sefer "o zaman hediye çekiniz iptal olur" dediler. "peki ben hediye çekini kullanmış olsaydım ne yapacaktınız" dediğimde mantıklı bir cevap veremediler.

işin sonunda biz allem ettik kallem ettik ikna ettik. mağaza müdürü "personel yeni bilmiyor" ayağı çekti ama tanıdığımız bildiğimiz bir personeldi.

neyse özetle ben bu konuda bize diretmelerinin esprisini anlayamadım. varsa makul fikri alırım bi dal.

öpt kib bye

 
hediye çeki iptal olur yamulmuyorsam. eğer hediye çekini de kullanmış olsaydınız 500 tl yerine 400 tl'lik ürünle değiştirebilirdiniz.

o zaman 50000 tl lik ürün alıp 2500 tl lik çek alalım. çeki kullanıp 50 binlik ürünü iade edelim?

tabi; çeki de ürünü de iade ettiysen sorun yok.
  • dieselsingle2  (10.08.15 12:10:06 ~ 12:10:54) 
Kullanmış olsaydınız 100 TL düşebilirlerdi iade bedelinden.
Bir malın iadesini yaparken o mala dair kazandığınız tüm haklarla beraber iade etmeniz gerek.

Aynı mantıklı 1.000 TL harca, 10.000 mil kazan gibi bir kampanyadan mil kazandığınızı varsayalım. Alışverişin ertesi günü milleri kullanmış olsanız bile, satın aldığınız ürünü iade ederseniz hesabınıza eksi mil olarak yansıtılır.

Hediye çeki kullanım şartları ve kurallarında yazıyordur buna ilişkin bir madde.
  • cakabo  (10.08.15 12:11:58) 
neyse adamlar haklıymış demek ki :))
ama ben yine de istediğimi aldım sorun yok :))

  • teritori  (10.08.15 12:12:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.