[]

ogrenci islerindeki personeli sikayet etmek mumkun mu?

Galatasaray Universitesi'ndeki memurlardan birini sikayet etmek istiyorum diyelim, nasil yaparim bunu? kadin sabah sabah tum sinirlerimi alt ust etti ve bu kacinci. bu hafta okula gitmem ve bir belge goturmem gerekiyor. sitemizde konu net belirtilmedigi icin arayip bilgi almak istedim, resmen pisman etti. bildiginiz azarladi ve sitede aciklandigini iddia etti. siteyi acip 'hayir su su yazmiyor, bu bu yaziyor. ben sunu sormak istedim' dedigimde de 'tamam iste yaziyor' dedi. ben de tesekkur edip kapatmak zorunda kaldim. dogru duzgun bilgi de alamadim. azarlandigimla kaldim. bu kadin bunu daha once bir iki kere daha yapti. ses tonundan taniyorum. ben de oyle sert konusan biri degilimdir.


velhasil artik o kadar kizdim ki sikayet dilecekcesi vs yazmak istiyorum. daha once boyle bir ise kalkisan var mi? sonuc ne oldu? bosu bosuna mi ugrasmis olurum? hayir guleryuzle soru soran birini azarlamak niye? sanki ulke yonetiyor. bu kadar burnuhavada olmak nedir? tesekkur ederim simdiden herkese.

 
rektörlüğe gidip şikayette bulun. ya da en kısası bölüm başkanını bul. kafaya al. böyle böyle yaptı diye abart.


  • cetoxim  (10.08.15 11:55:04) 
bimer'e de şikayet edebilirsiniz.


  • mazeret dilekcesi  (10.08.15 12:09:07) 
seni azarlayan birine neden teşekkür ettiğini anlayamadım ben. keşke telefonu suratına kapattıracak kadar bıktırsaydın kadını, suratına kapatınca da suratıma kapattı diye şikayet etseydin. agresif biriyle muhatap olurken nazik olmamanı tavsiye ederim. kimse hadlerini bildirmediği için burnu havada oluyorlar.

kime şikayet edebilirsin bilmiyorum. insan kaynakları olabilir mi?

edit: ikinci seçenek de manyaklık derecesinde sakin kalıp kadına bu tavrının sebebini sormak. "biliyorum çok yoğunsunuz ama benim size sorduğum soruyu yanıtlamak işinizin bir parçası. ben websitesine bakmaya da mecbur değilim, orada yazan bir şeyi de size sorabilirim ki orada da yazmıyor sorduğum şey. sakin olun, sinirinizi benden çıkarmayın. işinizi sevmiyorsanız bu işi yapmayın" demek. :)
  • whimsical  (10.08.15 12:33:51 ~ 12:46:21) 
Yukarıdaki önerilerden önce öğrenci işlerinden sorumlu dekan yardımcısı ile görüş, sonuç çıkmazsa dekanla görüş. Ama eminim bu saydığım kişiler mantıklı insanlardır ve bu gibi gerginlikleri halletmenin her iki taraf için de uygun bir yolunu bulabilecek kapasitedelerdir. Bunları atlayarak hemen rektörlüğe şikayet etmek çok doğru olmaz.

Öğrenci işleri çoğunlukla stresli yerler. Bu aralar işleri daha yoğun olmalı. Ve bazı öğrenciler de sitelerdeki bilgilendirmeleri dikkatlice okumadan işlerini telefonla halletmek istiyorlar hakkatten, bu da çalışanların zamanlarını verimli bir şekilde kullanmalarına engel olabiliyor. Ancak yine de öyle sinirli ve azarlayıcı konuşmaları kabul edilemez. Sana tavsiyem çok takma. Öyle ya da böyle burnuhavadalık hepimizde, heryerde var. Ama yine de uygun bir şekilde bu dediğim yerlere şikayetini bildir.
  • puc  (10.08.15 12:34:47) 
Dekanlıkla birlikte fakülte sekreteri ile görüşmek de faydalı olacaktır. İdari personelin amiri fakülte sekreteri olduğu için memurlar üzerinde sözü daha geçerli oluyor. Bir ihtimal memurunu koruyacaktır, yani öğrenci işlerindeki muamelenin aynısıyla karşılaşabilirsiniz. orası tamamen şansa kalmış.


  • naberlan  (10.08.15 13:04:54) 
uğraşma, sakin ol. sonra işin düşer bakarsın.


  • kveldulv  (10.08.15 13:19:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.