[]

Ülke Nereye Gidiyor?

vol bilmem kaç.Biliyorum çok soruldu ama yinede sormak istiyorum.
Gazete okuyamaz hale geldim. Her gün şehit haberleri, yok şurası bombalandı yok şurası kursunlandı. Bu sabah İstanbul da ki karakol saldırısı.Dünya basını Amerikan konsolosluğu kursunlandı diye haber yapıyor, bizde ki saldırılardan eser yok.İstihbaratımız haber alamıyor mu sizce, yada Fuat avni nin dediği gibi kirli bir oyun mu sizce bu.
Öte yandan öbürkü şerefsizler BM,AB şikayet ediyor bizi.Siz nasıl görüyorsunuz geleceğimizi,ülkenin geleceğini.

son olarak Atamızın gençliğe hitabede dediği gibi (Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. )


Tekrar bi diriliş olur mu? Güzel günler GÖRECEKMİYİZ

 
yerinde duruyor. bir yere gittiği yok. çok fazla haber izlemezsen, okumazsan her zamanki normalliğinde aktığını görebilirsin. ayrıca biraz anayasa hukuku, vatandaşlık dersi aşılansa şu millete medenî olmayı başarabilirler belki.

bi' de kaldırımda yürümeyi öğrenmeleri lazım. iki kişilik kaldırımda benim geldiğimi gördükleri hâlde yan yana yürüyor dıbıklar. şimdi kaldırımda yürümeyi bilmeyen dıbıklara anayasa hukuku nasıl öğretilir? vatandaşlık dersi nasıl verilir? bunlar da işin ironisi oluyor artık.
  • zinzinzibidi  (10.08.15 10:43:32) 
Ulke iyiye gitmiyor. Bunun temel nedeni senin yaptigin gibi bilmedigi fakat fikir sahibi oldugu konularda, fikrine katilmadigi insanlara hakaret edebilecek kadar fanatik insanlarla dolu olmasi.

Tekrar iyi gunler gormek icin once haber alma ozgurlugunu ve adil yargilanma hakkini tesis edeceksin.

Tldr; kirli oyun.
  • f_d  (10.08.15 10:45:38) 
@f_d Öncelikle cevabın için saol, öte yandan çok merak ediyorum neye istinaden benim bir şeyleri bilmediğimi düşünüyorsun,sana bunu düşündüren ne? Ben herkes gibi ülkesini seven sıradan bir vatandaşım,Ne şuan ki iktidarı seviyorum (12 Yıldan beri) nede öbürküleri.
ülkeni hergün tehdit eden , daha bugün yine bir polisimiz şehit oldu, İzmir de yine otobüs yaktılar içinde yolcu varken , bu yaptıklarına rağmen ülkeni BM,AB ye şikayet eden birilerine söylediğim o söz az bile, bunun fanatiklikle alakası yok, hele senin dediğin adil yargılanmayla haber alma özgürlüğüyle hiç yok


edit : biz konuşurken www.hurriyet.com.tr
  • john  (10.08.15 10:59:48 ~ 11:03:11) 
Nasil ilgisi olduguna dair bir iki acidan ornek vereyim.
- Haber alamadigin icin bu saldirilarin sikligi hakkinda karsilastirma yapamiyorsun. Son zamanlarda saldirilar artti mi, yoksa bu saldirilar hep vardi fakat bana mi soylenmiyordu? Oyleyse ben neden simdi galeyana geliyorum?
- Bu saldirilarin hangi amacla, neye istinaden yapildigini bilmiyorsun. Cunku gelen haberler propaganda amacli, sehit soslu geliyor. Kim yapmis, neden yapmis, ne istiyor bilmiyorsun. Cunku analiz edip yayinlayabilecek ne ortam ne gazeteci var.
- Cozum sureci neydi, kimleydi, ne zaman basladi, ne zaman bitti, bitti mi, ne iceriyordu bilmiyorsun. Cunku acik degil, soylenmiyor.

Diger yandan BM'ye, AB'ye "sikayet" eden kimselerin, burada adil yargilanip yargilanmadigindan nasil eminsin ki buna istinaden serefsiz diyorsun?
  • f_d  (10.08.15 11:31:44) 
akp tek başına iktidar olana ya da cb başkan olana kadar böyle devam edecek. sonrasında düzelir.


  • tantunisultansüleyman  (10.08.15 11:49:22) 
kimse 400 vekil geyiği yapmamış. çok pis küfür edesim var bu 400 vekil diyenlere... çok pis! çooook pis hem de!


  • enkolaykullaniciadi  (10.08.15 11:56:24) 
Evet çok haklısın haber alamadığımız için saldırıların sıklığından haberimiz yok ,diyarbakır da polis olan kuzenımin eşinin akşam 7 den sonra lojmandan dışarı çıkamadığının, çocuklarının psikolojisinin bozulduğundan, cizrede , kağızmanda öğretmen olan arkadaşlarımın anlattıklarını hiç anlatmıyayım. Saldırıların hep olduğunu , bizim basınımızın yazmadığını biliyorum mesela.Galeyana gelmenin bu olmadığını biliyorsun umarım.

-Sehit sos dediğin nedir senin ya , o kelimeyi nasıl kurabiliyorsun sen.İlk önce kuruduğun cümlenin farkına var.

-Çözüm süreci safsataydı bana göre hala öyle,sadece PKK yı daha çok güçlendirdi.
www.hizliresimyukle.com

biz konuşurken Şırnak ta şehit sayısı 5 E YÜKSELDİ (Sos değil o anladın mı )
  • john  (10.08.15 11:58:16) 
Galeyana gelmek tam olarak bu. "Sehit soslu" ise oldurulen insanlarin sorumlulularinin sorumluluklari uzerine almamak icin sehitlik mertebesine siginmasini tarif ediyor.


  • f_d  (10.08.15 12:03:55) 
@f_d güzel açıklamış,

soruna cevap; ortadoğu ülkesi olma yolunda hızla geriye gidiyor.

ölen siviller, askerler.
çocuk tecavüzler,
eğitim, sağlık, hukuk skandalları,
rüşvetler,
çevre katliamları,
enflasyon,
polisin çetelerle işbirliği yapması,
kontrolsüz göç,
hızla artan işçi ölümleri,
kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddetler,
işsizlik vs vs
  • jimjim  (10.08.15 12:08:32 ~ 12:11:03) 
Sour tamamen yanlı bakıyosun olaya savaşmalımıydık yada zaten 30 senedir bir savaşın içindemiydik burasını anlamak lazım.
Önerin ne peki benim yazdıklarımı beğenmiyosun madem

  • john  (10.08.15 12:37:04) 
cehalet artınca kitleler daha fazla kontrol altına alınır ve ülkemizde durum böyle


  • Sandman  (10.08.15 13:02:04) 
yüreğinin götürdüğü yere gidiyor.
çünkü bizde mantık işlemez pek :)

şaka maka akp ülkeyi kutuplaştırıp kamplaştırmaktan besleniyordu
yetmedi iç savaştan beslenecek sanırım.
  • titiraprap  (10.08.15 13:03:26 ~ 13:04:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.