[]

Kedi beslemek çok mu zor

Merhaba british shortair türü kedilere karşı inanılmaz bir sempati var içimde. Yalnız yaşıyorum Alıp kedi beslemek çok mu müşkülpesent bir Uğraş sizce? Bakımı vs çok mu zor erkek başıma yapamaz mıyım?




 
Söylediğin ırk oldukça sakin yapılı olur. Bende de Scottish Fold var, varlığı ile yokluğu bir hayvanın. Kum temizleme, düzenli aşı, tarama gibi işleri aksatmam diyorsan yapabilirsin.


  • once  (09.08.15 19:50:43) 
Kedi mamasını ve suyunu verdikten sonra sana çok da ihtiyaç duymayan bir canlı, arada bir sevgi şefkat göstersen yeter. Ha onu da çok aradığından değil ama ilgiden hoşlanıyorlar sadece. Zor bir olay değil yani ama bi hevesle kedi beslemeye başlayıp sonradan sıkılan çok insan var. Onlardan biri olmayacağına kanaat getiriyorsan besle tabii.


  • angelus  (09.08.15 19:52:15) 
evet bir hevesle baslayıp alırsın, sonra hergun mamasını suyunu vericeksin burda sıkıntı yok ama tuvalatini de temizliceksin. düzenli aşılar için veterinere götürüp getireceksin. tüylerini tarayacak sağı solu tüy olan evi temizleyeceksin. baslarda zor gelmez ama sonraları insanı kasabiliyor. bu arada tatile falan dışarıya 2-3 gunlugune bi yere gitmeye kalksan evde tek bırakamıyorsun hayvanın mamaya suya tuvaletinin temizlenmesine ihtiyacı var öyle olunca da ayak bağı oluyor.


  • Bysb  (09.08.15 19:55:23) 
Ayrıca petshop'a para verip kedi alırsan hepimiz toplanıp seni döveriz. Sahiplenmeyi bekleyen binlerce hayvan var.

Bi de çok şirin diye yavru kedi alırsan hayattan bezdirir, 2 yaşında bişey al sakin sakin sev.
  • harzem  (09.08.15 20:05:00 ~ 20:05:47) 
benim sinirimi en çok bozan evde tuvalet kağıdıyla oynayıp etrafının anasını sikmesi. onun dışında çoraplarımla oynuyor piç kurusu buna da çok kızıyorum. evi biraz dağıtabiliyor velhasıl. fakat benim ki henüz 5 aylık felan. ilerde durulacağını umuyorum. onun dışında zorluğu sıçtığı boku temizlemesi olabiliyor ben 2 haftada bir temizliyorum. mamasını koyuyosun 3 4 günde bir. suyunu da tabi. fakat sevmesi herşeyi unutturuyor. ben sokaktan aldım. british shortair almak istersen para bayılman lazım. bunun içinde facebook grupları var. oradan uygun fiyata alabilirsin. sokaktan al diretmelerine de aldırış etme. kafana göre hangi cins hoşuna gidiyorsa o tür al.


  • 2006  (09.08.15 20:36:45 ~ 20:38:08) 
Buradaki 2 blog yazımda bahsetmiştim zorluklarından: kedinmivar.blogspot.com.tr

Yeni içerik de eklesem fena olmayacak. :)

@Bysb 4 güne kadar evde yalnız kalabiliyorlar, bir sıkıntı olmuyor.

@pasp yazınca fark ettim editi: @2006 2 haftada 1 temizlenmez tuvalet ya, öyle şey mi olur. hayvanın psikolojisi bozulur. her gün temizlenmesi gerek.
  • whimsical  (09.08.15 20:38:16 ~ 20:55:24) 
@2006: iki haftada bir mi? O_O nasıl ya? bizim pislik piremses'in her gün bokunu temizliyoruz biz! O_O

@darthvenom: erkek başıma diye bir şey yok, öncelikle onu bil. yapın şu işlerinizi kardeşim alla alla :D şaka bir yana, bence bakabilirsin, yalnız unutma: sevmen gerekiyor. yani mamasını suyunu aşısını bokunu halledeceksen, o kediyi seviyor olman gerekiyor. yani çocuğun gibi düşün cidden, çocuğunu yemeksiz, susuz, altı kirli, sağlıksız, pis bırakır mısın? hayır. belki bir çocuk kadar ilgilenmeni gerektirmeyecek, ama sorumluluk isteyen bir iş evcil hayvanla uğraşmak. ve ağzı var dili yok onların, yani bir derdi olsa anlamak için, nasıl konuşamayan bir çocukla ilgilenmen gerekir, ağlar mesela anlamazsın derdini, kediyle, köpekle de böyle ilgilenmen gerekir. yani sakin yapılı olması, yavru olmaması vs vs bunlar etken değil, sakin olur ama öyle felaket tuvalet yapar ki, temizlerken öğüre öğüre için çıkar, bilmem anlatabildin mi? gerçi hastalanmadıkları sürece böyle bir şey yaşamazsın ama, kimi insan hassas bünyeli oluyor, temizleyemiyor. ne bileyim, mamasını unutursun, suyunu unutursun, gerçi gelip sana bir şekilde izah eder o derdini de, sen anlayamazsan fena. ben de genelde yaşlı kedileri seviyorum, huzurlu oluyorlar, hoplayıp zıplayıp bir şeyler kırma olayı yok, tek istediği otur da kucağına çıkayım, kulağımı kaşı be insan!! :D ha tabi şu da var: yaşlı kedinin de bazı şeyleri öğrenme olayı geçmiş oluyor -anlamadığından değil, kesinlikle sallamadığından, ciddiyim -_- , yani "ne uğraşcam be bu yaştan sonra!" moduna girmiş oluyorlar, yani mutfak tezgahına çıkmasın dersen, ve onun da her yere çıkma huyu varsa, belli bir yaştan sonra değiştirmesi zor o davranışı -gerçi bizimki kıçını kaldırmaya üşendiği için çıkmıyor artık, o da var- bir de gerçekten de petshop'tan alayım deme, tamam tür olarak seviyor olabilirsin ama, satın alındıkça daha çok -hem de kaçak yollarla- yurtdışından getiriliyor bu hayvanlar, hem de çok kötü koşullarda. onlara çok büyük zarar, ona bir şey olsa sen de üzülürsün emin ol :( ayrıca sokağa atılmış cins kediler de çok oluyor -bak mesela teyzem geçenlerde aldı british shorthair, SOKAĞA ATMIŞLAR, sokaktan aldı bildiğin kediyi. o yüzden haysev olur, patilen olur, bu tip sitelere muhakkak bak. benim mesela iki kedim de sokaktan ve VAN KEDİSİ, sokağa atmışlar gene. şu anki evimin sokağında da var iki tane van kedisi, neyse ki mahalle kasabımız bakıyor -iyi yere dükkan açmışlar yani :D - daha bugün balıkçıların orda iki tane van kedisi gördüm. daha bir sürü cins kedi de bulabilirsin sokakta ha! var yani. millet uğraşamıyor, atıyor sokağa! neyse, öyle bakamayacağını düşünüyorsan zaten alma da, alırsan da sokaktan al, derim diğer arkadaşların da dediği gibi.
  • pasp  (09.08.15 20:48:51) 
Hic bulaşma ,kosark uzaklaş bence .


  • biarkadastanduydum  (09.08.15 21:57:55) 
@whimsical cok sayıda mama ve su kabı koyarak sureyı 1 haftaya kadar cıkarmıstım ama yineden insanın içi rahat etmiyor.


  • Bysb  (09.08.15 22:15:07) 
@Bysb
1 haftada ben kafayı yerim kedi yemese de. 3-4 gün problem olmuyor ama. bir de ben ip cam aldım, eve koydum; telefonla kontrol ediyorum sürekli tombişi. içim rahat ediyor. :)

  • whimsical  (09.08.15 22:18:27) 
adalarda cins kedi olduğunu bende duymuştum yavvv, birde evet doğru söylüyor kedi sahiplendirme sitelerinde sokağa atılan cins kediler olabiliyor.bebekten alınca sevmesi keyifli oluyor ama harbi çok yaramaz olabilyiorlar.


  • 2006  (09.08.15 22:25:54) 
  • 2006  (09.08.15 22:41:29 ~ 22:44:27) 
Geçici yuva ol. Başka türlü bilemezsin. Kimine kolay kimine zor.


  • mühendis  (20.08.15 03:58:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.