[]

izmir barosunda staj yapan/yakın zamanda yapmış insan?

tez yazamıyorum. çok incelikli inceliyorlar mı bu tezi? daha doğrusu, okuduğum okulda bitirme tezi falan yoktu, elyordamıyla yapmaya çalışıyorum her şeyi. 3 sayfalık tez yazma kılavuzu verip hadi yaz dediler resmen. patronum da korkutup duruyor bitmez stajın diye.
tezi konusunda sorun yaşayan, stajı uzayan var mı?



 
avukat stajyeri olarak 30 sayfalık tez yazamayıp da üstüne üstlük ne yapman gerektiğini eksiduyuru'da ilan acarak soruyorsan o staj bitmesin zaten


  • zacura  (09.08.15 18:32:18) 
@zacura dalga mı geçiyorsunuz? dipnot düzenlemeyi, ikinci dreceden dipnotları ve genel olarak tez yazmayı hukuk fakültesinde mi öğretiyorlar sanıyorsunuz? yazdığım metni, tez haline getirmeye çalışıyorum. kararları karar özeti olarak verince, bir başka yazarın karar özetinin yorumu olarak verince, nasıl düzenleyeceğinizi ananızın karnında mı öğrendiniz?


  • alice practice  (09.08.15 18:37:45) 
sinirden kendimi durduramadım da, office programları nasıl kullanılır diye ders mi alıyoruz? sırf 3 sayfalık tez kılavuzunda detaylı açıklanmamış diye, intihalci olmamaya uğraşıyorum, bir yandan da office programında alt bilgi üst bilgi nasıl düzenlenir, nasıl bütün dipnotları aynı fonta ayarlayabilirim uğraşıyorum. konumla alakalı bir sıkıntım yok, 100 sayfa daha yazarım zira ilginç ve açtıkça giden bir konu ve ben de konuya hakimim, sormaya çalıştığım elyordamıyla yapmaya çalışıyorum her şeyi. 3 sayfalık tez yazma kılavuzu verip hadi yaz dediler resmen. patronum da korkutup duruyor bitmez stajın diye. bununla ilgili sorun yaşayan, düzenlemede yanlışlık yapmışsın diye sorun yaşayan var mı?


  • alice practice  (09.08.15 18:42:24) 
@alice bilgisayar derslerinde öğretiyorlar onları(office programları), bildiğim kadarıyla da zorunlu bu dersler, bize öğretmişlerdi. tezin nasıl yazılacağına dair ders de olması lazım ama bundan emin değilim, bilimsel araştırma yöntemleri dersiniz yok muydu?


  • neseranni  (09.08.15 18:51:04 ~ 18:52:08) 
İÜ hukukta okudum, alakalı ya da ucundan bile alakalı hiç bir dersimiz yoktu. bilimsel araştırma yöntemleri de yoktu bilgisayar dersi de, okulda bilgisayar da zaten üst kütüphanede 20 tane vardı. sonuçta öğretilmedi.


  • alice practice  (09.08.15 18:52:42) 
istanbul barosu cevabını kabul eder misiniz? siz de talih uyar varsa, bizde de sümer altay var :)

ben temsili yargılama almıştım ama tez seçen arkadaşlarım da oldu.

bizim baroda çok fazla stajyer avukat olduğu için zaman ksıa oluyor, hemen gönderiyorlar. biraz bildiğini gösterdiğin zaman salıyorlarmış.

hatta bir tanesinde, sırasını beklerken, ondan önceki kız bayıldığı için arkasındaki hepsini geçirmişler falan. bu kadar kafaya takılacak bir mesela olduğunu düşünmüyorum.

avukatların çoğu yönetime yakın olmak, konuşma şansı bulmak için böyle şeyler yapıyor, o yüzden fazla sıkacaklarını düşünmüyorum. stil ile ilgili problemlerinizi youtube'da aratarak çözebilirsiniz gibi geliyor.

şu yanından da bakın, bu kadar önemli olsa, sisteme her sene 5 bine yakın stajyer avukat giremezdi :)
şimdiden hayırlı olsun.
  • dogyman  (10.08.15 04:05:06) 
yahu sayın alice practice, en başta baya tez nasıl yazacam vs diyordun şimdi punto'ya, dipnot'a bağlamışsın :)

istersen benim ist barosunda yazdığım tezi göndereyim.
  • zacura  (11.08.15 10:47:34 ~ 10:48:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.