[]

bağlı olduğum şubeye mi gitmek zorundayım?(askerlik)

1- kasım celbinde gitmek için 15 ağustos'a kadar başvurmak zorundayım sanırım, bu yüzden gidicem ama bağlı olduğum şube diye bir şey var mı yoksa herhangi bir şubeye gitsem işlemleri yaptırabiliyor muyum?

2- diyelim ki işlemleri yaptım ve sevk için kasım'ı bekliyorum. son anda vazgeçip 15 ağustos'tan sonra ben gelmek istemiyorum deyip tecil ettirme şansım olmuyor dimi?


 
Nerenin nüfusuna bağlıysan oraya gideceksin, İstanbul'daysan eğer muhtemelen Halıcıoğlu Askerlik Şubesi'ne gideceksin zira birçok ilçenin askerlik şubesi burada bulunmaktadır.

İşlem başladıktan sonra geri dönüş yok.
  • angelus  (09.08.15 14:08:31) 
1-Her şubeden yaptırılabiliyor( yanlış bilmiyorsam )

2- Bunu ben yaptım ama çok çok zor ve birazcık şans gerektiren bir durum. Peki neler gerekli? Öncelikle, şubeden bir memurun sana yardımcı olmayı istemesi. Doğru düzgün yüzüne kimsenin bakmadığı bir ortamda, ikili ilişkiler ile doğru kişiyi seçmen lazım. Daha sonra o kişi yardım edebileceğini kabul ederse, postaneye yatacak olan yol paranla birlikte vergi dairesine para iadesi yapman gerekiyor. Bu esnada şube içersinde, iki kere astsubay'ın imzalaması gereken evrak aşaması var ki, sen bizimle goygoy'mu geçiyorsun, hakaretler vs. altında sürecin en sıkıntılı anları belkide. Daha sonra hadi diyelim o aşamayı da geçtin, memur yazışma yapıyor askeriye ile, ordan son dakika golü yemez ve son kez astsubay'a imzalatmayı başarır isen evraklarını, tekrar tecil ettirebiliyorsun. Kilit nokta, yol harcı. Bazıları, askere gittim hala yatmamış falan da diyebiliyor. O parayı iade etmeden hiçbir şey yapamıyorsun kısacası. Kabaca böyle vaziyet.
  • tsubasa  (09.08.15 14:11:05) 
hayır, ülkedeki herhangi bir askerlik şubesine gidebilirsin.


  • alm est  (09.08.15 14:13:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.