[]

Chrysler Sevdasi

2013 Eylul'de Amerika'dan gelmistim ve okulu uzattigim icin o sene Istanbul'da olmama ragmen vize-final donemlerinde Ankara'ya gidiyordum. Istanbul'da kaldigim sure icersinde aile sirketimize gidip geliyordum. Aile sirketimiz Laleli'de ihracat yapan tipik bir piyasa firmasiydi. Bu isletmelerin ve ulkedeki ticaret mentalitesiyle ilgili tum gerceklikleri bu surec icerisinde idrak ettim.

Dondugum gunden beri Amerika'ya tekrar gidebilmenin cabasi icersindeydim. Fakat tum cabalarim bosaydi, cunku Laleli'de kalmam isteniyordu. Geleneksel kafalar hakimdi. Askere gitmem istendi. Onu da tamamladim. Geri dondum, hala Amerika'ya gitmek istiyordum, bu bir sevdaydi. Olmadi.

Ailemi gittigim hicbir yerde pisman etmedim. Onlarin bu ise gonulleri yoktu ve bu konuda onume tas koymaktan cekinmediler. Herseyi bu kadar tamamlamisken hala cok uzakti Amerika. Uykusuz nobet kulubelerinde hayallerimi susleyen yere gidemiyordum. Oysa maddi imkanlar ve sorumluluklarim dahilinde gitmeme hicbir engel yoktu. Tek engel zihniyetti.

Biraz edebiyat yapip gecmis zaman kipiyle yazdim yaziyi. Yaniltici olmasin, tam 2 hafta oldu askerden doneli. Belki sacma geliyordur size yazdiklarim ama askerde bos zamanlarimda da Amerika temali jeopolitik, siyasi, sosyolojik kitaplar okuyordum. Mantigin yaninda duygusal bir bag olusturmustum burayla.

Ortamda kabak tadi vermeye basladi bu sevdam. Pek dillendiremiyorum da o yuzden. Icimi dokeyim istedim.

Yani olmuyor...
Saygilar

 
yanlis anlama hocam ama, yahu kac yasina gelmis adamsin, ailenin dediklerini elbette yap, üzme, sev aileni, ailen en önemli seylerden biri, dinle de dediklerini ama afedersin de hayatinizi baskasinin sözüne niye odakliyorsun?

bu kadar mi hayallerinin önünde engeller, evet ise biraz posta koyacaksin hocam kusura bakma ama, ailem istedi diye amerikadan döndüm, lalelide ise basladim yanlarinda, askere gittim onlar istedigi icin etc, burda bir sorun göze carpmiyor mu sence?
  • kurnaz  (09.08.15 02:25:55) 
ama bilmiyorsun ki,
herseyi karsima alip bir multeci gibi gitmeyi mi deneyeyim? tum gelecegimi multeci olarak mi sekillendireyim? mantikli geliyor mu sana?

  • the feel good  (09.08.15 02:33:59) 
onların sana biçtikleri kıyafetler her zaman üzerine olmaz ki. sen kendini biliyorsun. başta karşı çıksalar bile zamanla onlar da kabullenecektir. amerika'da bulunma amacın neydi?


  • fasulyek  (09.08.15 02:50:37) 
mesela ucuna da eğitimle ilgili bir bahane falan ekleyip de söylesen ne derler? baban iyice konuşulmayacak bir amca değilse, "şu yaşıma geldim. kendi hayatımla ilgili bir hevesim var. laledi esnaf olmak değil benim için başarı. sen burda bu işi kurup paranı kazanıp kimseye bağımlı olmadan yaşıyosun. sen başardın ve huzurlusun. ben de hedefim olan bişeyi başarmak istiyorum. burda bana muhtaç durumda falan olsaynız neyse ama öyle değil. bana destek ol BABA!" desen ne der baban? :)


  • klar  (09.08.15 02:52:07 ~ 02:53:21) 
yazin dil kursu icin


  • the feel good  (09.08.15 02:53:04) 
ya guzel diyorsun da bu yollarin hepsini denedim ben. okicam dedim, olmadi. yatirim yapicam dedim, olmadi. ne dediysem "burada neyin eksik?" oldu. benim dilimden konusmadigi icin samimi bir sekilde derdimi anlatinca da pek de dert gibi gelmiyor adama.


  • the feel good  (09.08.15 03:06:22) 
arkadaslar belirtmis, aile parasiyla gidiyorsan, aile sirketinde calisiyorsan, ailenin yaninda isen ailenin dediklerini yaparsin, git baska is bulmayi dene, kendi parani kazan o zaman daha az laf edebilirler, aile evinden ayril.

elbette kendi parani baskasinin yaninda kazanmak zor gelicektir, aile yanindki rahatlik olmayacaktir ev icin, ama amerikaya bu kadar gitmek istiyorsan bunu yapmak zorundasin.

eger bu kadar cok gitmek istiyorsan aileyi karsina alip 5 kurusun olmadan gideceksin, para bekliyorsan onlardan dediklerine de uymak zorunda kalirsin tabi. zor geliyor tabii ki anliyorum, ama niye mülteci oluyorsun ki? adam akilli not yap üniversiteye git, bu da zor geliyor, parani cebine koy biriktir git, bu da zor geliyorsa yapicak bir sey yok.
  • kurnaz  (09.08.15 11:34:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.