[]

çevreden duyduğunuz veya yaşadığınız dinsel efsaneler

var mı? cin, büyü, nazar vs.

internette çok denk geliyorum böyle hikayelere. sallsmasyon falan mı bilemedim. burada yazacak adam sallamaz heralde.


 
anamın lohusalık depresyonlarını uhrevi şeyler gibi anlatması var. ailede kafadan çizik kimse olmadığından ecinni tecrübesi yok kimsenin. zaten ailenin yarısı imansız. bize görünmüyorlar ruhani şeyler.

psikiyatri kantininde askerlik yaptığım süre zarfında dinlediğim muhabbetlerden ise 3 kutsal kitaplık aksiyon çıkar. eli zülfikara dönüşünce onu kullanıp şeyini kesen ve erkekliğine ilelebet son veren abinin hanımıyla maceraları. bir gün azılı din düşmanı, başka gün evliya gibi takılması falan, anlatılamaz, yaşanır deneyimler. vs vs.
  • kargn  (09.08.15 00:03:19) 
Cin mesela. Herkes anlatiyor mis da mus da oyleymis boyleymis turkiyede her gun birini cin carpiyor yani buna gore ama bi tane somut kanit elde edilememis henuz o yuzden hmm ilginc deyip 3 hayirla ugurluyoruz boyle efsaneleri.


  • floydian  (09.08.15 00:09:36) 
sözde bakıcımın annesinin başından geçen olaylar var.

bir gün komşu köye giderken yolda bir adamla karşılaşmış. adamın eşeği varmış, o da tesadüf eseri komşu köye gidiyormuş. belli bir süre birlikte gitmişler, önlerine dere çıkmış. kadın önden dereyi geçmiş. geriye bakınca adamın derenin kıyısında durduğunu ve bacaklarının uzadığını, 10 metre boyuna ulaştığını görmüş. bayılmış sonra.

bir gün yine aynı kadın, kasabadan köye geliyormuş. uzaktan davul zurna sesi duymuş. bir de bakmış ileride düğün yapıyorlar. kalabalığa yaklaşmış, en yakındakilere sormuş. "kimin düğünü var?" diye. onlar da bizim kadının kız kardeşinin evlendiğini söylemişler. kadın "iyi ama benim kardeşim geçen hafta evlendi?" deyince elemanlar fade out efektiyle yokolmuşlar.
  • mattiadestro  (09.08.15 00:13:53) 
internetteki adamla buradakinin farkı ne ki burada yazacak adam sallamasın? sallamadığını iddia eden adamın psikolojik rahatsızlığı vardır.


  • rebellion  (09.08.15 00:15:59) 
nazar olayını bizzat tecrübe ettim.
nazara zaten inanırdım da birinin bana nazarının değebileceğine inanmazdım. imrenilecek bir şeyim yoktu bence.
babamın bi akrabası eve gelmiş, bölümden mezun olduğumu öğrenince başlamış ovv şimdi o ne paralar kazanacak, nasıl zengin olacak vs (paragöz biridir biraz)
annem diyor ki onu dinledik babanla dışarı çıktık beş dk geçmedi aradılar, mesgul ve hzuursuz düştü hastaneye gelin diye.
olay benim açımdan da şöyle gerçekleşti. platformdan düştüm ve peşi sıra iki ayak bileğimi birden burktum. yere kapaklandım kalkamadım, nasıl felaket bir acı, bağırış çağırış, gözyaşları içinde ambulansla acile götürüldüm. iki ay yataktan kalkamadım. tuvalete ağlayarak gittim. altı ay topalladım. şimdi daha hala çok yürüdüğümde falan şişip ağrıyor.
  • mesgul ve huzursuz  (09.08.15 00:29:10 ~ 00:29:44) 
savaşta görüldüğü iddaa edilen sarıklı askerler


  • basond  (09.08.15 00:53:03) 
askerlik anısı olarak (bizzat dinledim): ön bilgi; eleman çavuş, veteriner olduğunu iddia ediyor, hataylı, çobanlık yapıyor (veteriner kısmına inanmıyorum, lise mezunu falandır)

elemanın biri keçi ile cima etmiş, yarı keçi yarı insan bi yaratık doğmuş 1 hafta yaşamış ölmüş. (komple yalan tabii) pek dinsel değil de işte.

bizzat kendi yaşadığım olay (hızır içerir): bi gün uyandım, mutfağa gittim kahvaltı edeyim diye, dolap bomboş tamtakır kuru bakır, hiç bişi yok evde. pederin odasına gittim pantolonundan para alıp ekmek falan bişiyler alayım diye, pederin de cebinde para yoktu öyle kaldım, biz burada yaklaşık 20 senedir oturuyormuşuz o zamanlar, pederi herkes tanır burada, neyse bakkala gideyim yazdırayım diye düşündüm gittim bakkala ekmek, süt vs. istedim dedim para yok babama söylerim akşam kahveye giderken verir sana, şerefsiz, o.ç. bakkal vermedi (hep oradan alışveriş yapardık, dediğim gibi 20 senedir buradayız (şimdi 50 seneden fazla, aynı noktadayız hep) bu durum benim çok ağırıma gitti babama güvenmiyor diye ağlaya ağlaya eve geliyorum, yolda yürürken 5 lira gördüm aha dedim ekmek parası, almak için eğildim parayı elime aldım bi baktım bir adım ilerde 10 lira, onu da aldım bi baktım bi adım ilerde 20 lira, oldu mu elimde 35 lira, bakkala geri gittim dedim ekmek ver süt ver çay ver şeker ver azcık peynir ver vs. al parası bu da (acayip gururluyum ama bu sırada), ara sıra aklıma düşer hızır yetişti derim (yetişecek bir şey yokta işte kalbi kırık çocuğa yardım etti gibisinden) eğer başka bir çocuk düşürmüşse inşallah dayak yememiştir evden. bir daha da oradan alışveriş yapmadık, daha uzun yola gittik oradan aldık, paramız olmadığında da veresiye açtılar saolsunlar, şimdi o veresiye verenin 13 şubelik marketler zinciri var (baya büyük marketleri birde, migros gibi düşünün), hala o zincirden alış veriş yapıyoruz.
  • selam  (09.08.15 01:37:57 ~ 01:38:47) 
Amcamın kızı yaşı 24, bayılmaya başladı altına kaçırmalar,geceleri boğuyorlar diye yataktan fırlayıp bağırmalar felan Dr götürdüler yapabileceğim bir şey yok dedi açık olmasada başka yerde çözüm arayın hoca gibi felan işte şaşırdık tabi hoca diyince cin olduğuna herkes kanaat getirdi Erzurum'a götürdük hocanın birini tavsiye ettiler bişeyler okudu yazdı etti kız karşısında gözleri döndü bayıldı Allah şifasını versin geçmiş olsun dedi giderken deli gibi olan kız dönerken normale döndü şu an gayet iyi,cin var hocada var kim ne derse desin ...


  • nasrettinhoja  (09.08.15 01:38:56) 
haa dur bir tane daha hikayem var; yine çocuğum ama yaş 16 falan, eskiden beni peder süreyya paşa plajına götürmüş beraber denize girmişiz orada ikimizde sedef kaptık, benim kollar bacaklar vs. hep sedefli idi, bizim mahalleyede süreyya diye biri taşınmıştı yaş 80 falan, ingilizce türkçe sözlük yapacam diye uğraşırdı akşamları iki kadef rakısını koyar içerdi, bi gün muhabbette böyle konusu geçti gel bi bakayım dedi baktı etti falan, şu gün şu zaman gel ben seni bir okuyayım dedi, bende sordum abdest falan alacam mı diye (abdest almayı bilmiyorum bu arada) gerek yok dedi, o gün geldi sabahtan gittim, iki dakka bişiyler okudu etti, taam dedi hadi git artık, bende böyle şeylere inanmam bekliyorum ki geçmeyecek dalga geçecem falan, iki gün sonra bi tane sedefim kalmadı hala da yok, bu mevzu da kafamı kurcalar ara sıra (cinlerim var benim arasıra konuşuyoruz falan derdi birde)


  • selam  (09.08.15 01:58:03) 
Yurtta kaldığım dönemde bir ara geceleri ayak sesleriyle uyanıyordum. Bizim odanın parkesi de su aldığı için mi ne kabarmıştı. Bastığın zaman bayağı ses çıkartıyordu. İşte sanki biri parkenin o kısmına basıyor gibiydi fakat kafamı kaldırdığımda kimse yoktu. Fısıldaşmalar da duyuyordum üstelik. Kızlar mı konuşuyor acaba diye düşündüm. Kim konuşuyor diyorum cevap yok. Koridorun otomatik lambası kendi kendine yanıp sönüyor vs.
Ben göt korkusuyla alt kata, arkadaşımın yanına gittim, yanında yattım. Ne oldu ne bitti diye konuşurken yatağın altından bir şey yuvarlandı. Etrafa baktık, herkes uyuyor. O birkaç gündür bayağı sersem gibiydim, uyuyamıyordum. Sonra zaten yurttan ayrıldım bu sebepten. Tuhaf tuhaf şeyler görmedim çok şükür, görmek de istemem.

  • totkymotky  (09.08.15 02:09:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.