[]

Budapeste Viyana Prag

turu yapecegiz. sunu gor mutlaka/ sunu ye/ sunu ic diyebileceginiz seyler varsa makbule gecer.

sagolun


 
budapeşte'de parlamento binası, terör müzesi, kiliseler (zamanında osmanlının camiye çevirdiği var nehrin kıyısında bir de saint istvan var avusturya macaristan döneminden kalma), doğa tarihi müzesi, kahramanlar anıtı, anıtın arkasındaki park, hamamlar, nehrin içinde bir ada var adını unuttum orası...

prag'da ördek yiyebilirsin güzel yapıyolar, charles bridge (yanılmıyorsam üzerinde portre çizen ressamların olduğu köprüydü), prag kalesi, nehrin kenarında habire festival oluyordu o alanlar, bir dünya gece kulübü de var ama adlarını hiç hatırlamıyorum

viyana'da şinitzel yapan ünlü bir restoran vardı baya kalabalık, domuz-tavuk iki türlü de yapıyorlar. viyana'ya 2-3 gün ayırabilirsen daha verimli olur, diğerlerine bir gün de yeter. schonbrunn sarayı, hofburg sarayı, belvedere sarayı, savaş müzesi, doğa tarihi müzesi, sanat tarihi müzesi, sonra rathaus, kocaman bir dönmedolabın olduğu lunapark, parlamento binası da güzeldi..

daha hatırlarsam düzenlerim
  • sanguine  (08.08.15 16:18:14) 
Facebook > Interrail Türkiye


  • bengi tonyukuk  (08.08.15 16:20:10) 
Budapeste de pastalardan ye mesela dobos torta ribizlis kocka gibi, lángos ye, lepény var ondan ye guzel gider. Tadini cikart oralarin.


  • duzsac  (08.08.15 16:42:31) 
Yazilanlari tekrar yazmayacagim.
Budapeste'de nehir turu da yapin. Viyana'da "Glushaus oper" diye yesil tabelali bir restoran var, opera binasina yakin. Orada sinitzel yiyin, bizdeki sinitzel ile alakasi yok. Dana etinden de yapiyorlar isterseniz. Yalniz biraz pahali gelebilir, isterseniz once fiyatlari gozden gecirin. Biz orayi sordugumuzda bizi orasi Viyana'nin en pahali restoranidir diye uyardilar ama o kadar da degildi.

  • stavro  (08.08.15 17:44:16 ~ 17:44:36) 
Prag'da ortaçağ gecesine mutlaka katıl.


  • ra amin ka  (08.08.15 21:59:11) 
Stavro nun bahsettigi plachutta gasthaus zur oper.

Viyanada pahali restoranlardandir ama vereceginiz her kurusun degecegini garanti ederim. 20€ sanirim dana schnitzel. Zaten orijinal viyana schnitzeli dana etinden yapilir, geciniz figlmüllerin (sanguine nin bahsettigi yer orasi) domuz ve tavuktan yaptigi schnitzeli. Adamlarin menusunde dana schnitzel bile yok, schnitzelciyiz diye geciniyolar. (Atarlandim, pardon)

Onun disinda viyanada gulasch (budapestedekinden farkli),
Tafelspitz vs yiyebilirsiniz. Guzeldir.

Bierhof var, herrengasse ye yakin. Schwedenplatzda motto am fluss un cafesi var. normal yemekler ama atmosfer guzel. 1516 hem kendi birasini yapan bi yer hem de fiyatlari baya uygun. Pub food da var avusturya yemegi de var. haus der musik in yaninda hemen.

Viyana icin gorulecek yer.. Kac gun kalacaginizi bilmiyorum ama hofburg, museumsquartier, prater (dev donme dolabin orasi), stephansdom, doga tarihi muzesi, sanat tarihi muzesi vs bisuru yer var. universite binasini gorun, freyung meydani, am hof meydani... Graben bolgesi vs.
tam olarak ilgi alanlariniZi yazarsaniz ona gore yonledirme yapabilirim tabi. Sonucta imparatorluk faytonlari icin ayri muzesi olan bi ulke burasi. (Cok guzel muze, orasi ayri) ya da ses, ses olusumu, muzik uzerine haus der musik gibi bi muzesi olan yer...

Ogrenci misiniz degil misiniz, buna gore muzikal vs tavsiyesi de verebilirim. Ama
Kac gun kalacaginizi bile yazmamissiniz ki?!
  • kuehles blondes  (09.08.15 02:15:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.