[]

fm 2015 mevzuatını bilenlere sorularım

fm 2008 den sonra, sadece 1 hafta kadar fm 2013 oynadım, şimdi de fm 2015 e başlıyorum.

bir sürü şey değişmiş normal olarak.

merak ettiğim bi durum var. şimdi, menajerlik diplomamızı seçme olayı geçmiş, alaylı, lise mezunu, c seviye, on numara beş yıldız uluslar arası seviye falan.

ben, gerçek hayatta fakir olduğum için genlerime işledi, aylık 1200 lira+ tesislerde sınırsız beleş çay karşılığında iş veren alt liglerde başlamayı seviyorum. gerçekçi olması için de, okuyamadık durumumuz yoktu, alt seviye diploma var ancak seçeneğiyle başlamayı düşünüyorum.

şimdi gelelim soruya, bu menajerlik diploması seviyesi yükseliyor mu başarı aldıkça, atıyorum Portekiz üçüncü liginden aldığım takımı şampiyon yapsam, 5 sene sonra uefa'da gruplara kalma başarısı gösterdiğimde başkan gaza gelip ulan kızımı sana veriyorum hoca seviyesinde yönetim güveni kazansam, menajerlik lisansım yükseliyor mu, ya da yönetimden talepte bulun seçeneğinden mi yükseliyor bu diploma, nasıl oluyor özetle kısaca bu durum.

ha bi de, yeni kariyer açarken, antrenör taktik, teknik bilgi seviyesi filan var ya, savunma, hücum, motivasyon, gençlerle çalışma filan, onlar yükseliyor mu, takım çalıştırdıkça kendiliğinden. yoksa ilk seçtiğimiz haliyle mi kalıyor. başta hiç kurcalamadan çubuğun ortasında seçsek, takım başarısına filan çok etki eder mi?

 
güzel sorular ben de merak ediyorum cevaplarını


  • baris daima  (08.08.15 14:15:54) 
menajer lisanslarını kariyerindeyken kursa gidip alıyorsun. her biri yaklaşık 1 yıl sürüyor sanırım. parasını da kulüp karşılıyor diye hatırlıyorum. ben hep bir alt lisanstan başlıyordum oyuna. ilk kurs seçeneği birkaç ay sonra geliyordu.

onların yüksek olması antrenmanlara katıldığın zaman etkinin yükselmesi için gerekli. zamanla artıyor mu hatırlamıyorum açıkçası. ama etki etse de çok fazla yükselmez. çubuğun ortasında seçmenin bir mantığı yok. bir yana ağırlık ver ki nereye ağırlık verdiğin belli olsun. oyuncularına o yönde etkin olur.
  • ufukcel  (08.08.15 14:32:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.