[]

fotoğraf makinesi önerisi

merhaba arkadaşlar,

bir fotoğraf makinesi arıyorum. daha önce canon 1100D ve nikon d90 kullandım.
fakat bu sefer marka takıntım yok. olympus da olur pentax da. istediğim özelliklere gelince; ele güzel oturması, sağlam bir profesyonel makine olması. üzerine her ne olursa olsun bir 18-105 bir de 50 mm kit yapacağım. o sebeple body önemli şu an benim için. yukarıda daha önce kullandım dediğim makinelerden daha çok tat vermesi önemki benim için. makine eski bir model de olabilir hiç önemli değil. ikinci el de alabilirim. ne çekmek amacıyla alacaksın diyenler olacaktır. manzara, obje ve portre çekimleri ağırlıklı olacak tamamen keyfi amaçlı. photoshop ve manipülasyon da işleme adına benim için belli başlı amaçlar arasında. o sebeple sensör ve fotoğrafın renkleri, keskinliği önemli. bir de en önemli olanlardan bir özellik sunması ve profosyonel makine hissinden ödün vermemesi.

bir arkadaş sony a700 modelini önerdi. gövdede titreşim olması, yarı prof-tam prof kitleye hitap etmesi vs. özelliklerinden ötürü. bu tarz makinelere de açığım. yeterki aynalı bir dslr olsun.

fiyat aralığınız nedir diye soracak arkadaşlar olacaktır. çok değil en fazla 1000tl civarında bakıyorum. çok az olduğunu biliyorum. fakat dediğim gibi vatandan 0 bir nikon D5200 ya da canon 1200d yerine almak yerine beni daha çok zevkle fotoğraf çekmeye itecek ikinci el bir makine olabilir, pentax, olympos, sony de olabilir. bu tarz markaların zaman zaman canon ve nikon'un profesyonel makinelerine eşdeğer modeller çıkardığını biliyorum. fakat sizden ricam hangilerini neden önereceğiniz.

yardım ve görüşlerinize açığım.

 
d90 bana ait bir cihaz değil şu an.
çekim yaptım diye belirtmiştim.

  • agaran  (08.08.15 15:43:32) 
Fiyat olarak biraz Açılabiliyorsan D7000 i tavsiye ederim. D90'ın gelişmiş bir modelidir. 10k shutter da temiz bir makinem var satmaya karar verdim. İlgilenirsen fiyatı konuşabiliriz.


  • misyoner domates  (08.08.15 16:26:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.