[]

İkinci Kedi

1 yaşındaki british shorthair cinsi kedimiz evde yalnız kaldığı için bir kardeş alalım istedik. veterinere gittik ve onun baktığı sokak hayvanlarından birini almaya karar verdik. Yeni kedicik yaklaşık 4-5 aylık. sevimli oyuncu bi velete benziyor.

tüm gün evde olabilmek adına ikinci kediyi bu cumartesi günü sabahtan alıcaz. bu aşamada kedilerin birbirine alışması için neler önerirsiniz?

tenk fu

 
iki ayrı su kabı, iki ayrı tuvalet ve mama kabı ve evdeki kedinin saltanatının tehlikede olmadığı mesajını vermeniz gerekecek, bazıları bir süre ayrı odalarda tutuyorlar, belki birbirlerinin kokularına alışmaları açısından faydalı olabilir.


  • thefin  (23.09.09 16:00:52) 
büyük kedi erkek ise ve henüz kısırlaştırılmamış ise öncelikle kedinizi kısırlaştırmanızı öneririm, aksi takdirde evde nahoş manzaralarla karşılaşılması olasılığı yüksek. bir de birini sevdiğinizde diğerini de sevmeyi ihmal etmeyin.
bir süre şımaracaklar, kurtuluşunuz yok. bu aşamada şahsınıza büyük sabır dilerim. sakın ha sakın kedi(ler)inize bağırmayın, bir işe yaramıyor, onun yerine sevmediğiniz davranışlarından alıkoymak adına bir su tabancası edinmenizi ve söz konusu davranışlarla karşılaştığınızda su püskürtmenizi öneririm. Bizimkiler parfüm ve benzeri pıslayan şeylerden kaçıştıkları için bizim evde püstürgeç de aynı işi görüyor.

  • yalniz okur  (23.09.09 17:52:07) 
en doğru yöntem, iki kediyi hemen karşılaştırmamak.
birini bir odaya, birini diğer odaya koyun ve bırakın kapı altından birbirlerini koklayıp, miyavlayıp biraz evdeki başka bir kedinin varlığını anlasınlar. birkaç saat sonra birbirlerini görebilecekleri ama dokunamayacakları bir ortama geçirin. kapıya çit görevi görecek bir şey filan dayayabilirsiniz. kedilerin ikisini de bu eylemler sırasında yalnız bırakmayın. ev ahalisinden biri bir kediyle, diğeri diğer kediyle aynı odada bulunsun. yeni bir hayvanın geldiği sırada yanında insan bulunmayan kedi kendini dışlanmış görebilir. tavırlarını izleyerek karar verin. eğer sakin karşılamış görünüyorlarsa kısa sürede aynı ortama alabilirsiniz. agresiflik filan varsa bikaç saat daha ayrı tutup gözleme devam edin.

  • cereal killer  (23.09.09 21:07:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.