[]

öldüğümde mail atacak bir hizmet var mı?

şimdi söylemek istediklerimi yazayım, ben öldüğümde a kişisine a maili, b kişisine b maili gitsin. ama kesin ölmüş olayım yani. ölmeden gitmesin. ama ölürsem de mutlaka gitsin. böyle bi şey var mı? lütfen olsun çünkü.




 
öleceğin zamanı biliyorsan(intihar vs.) zaman ayarlı mail seçeneği var


  • neseranni  (08.08.15 01:05:04) 
nabzına bağlı çip olmadıktan sonra çok zor.


  • devilred  (08.08.15 01:05:14) 
  • bira sisesi kapagi  (08.08.15 01:07:01) 
mektup bırak, vasiyetine ekle, notere onaylat. sen ölünce iletilir.


  • littlejack  (08.08.15 01:07:32) 
@neseranni

yok yav. motosiklet kullanıcısıyım. bi gün biri altına alır veya umursamaz önüme kırarsa bi şeyler yarım kalmasın diye.

@bira sisesi kapagi

öldüğümü nasıl anlayacak? mülayim insanım, sessiz sedasız gömerler beni muhtemelen.

@muadDib

çok zahmetli değil mi? belki 5 sene sonra ölürüm. bi de unutursam eğer tüm sözlerimi ölmeden önce söyleme durumu var. karşımdakilere cevap hakkı doğar. bunu da istemiyorum.
  • icim urperiyor  (08.08.15 01:18:20 ~ 01:20:49) 
google'in "inactive account manager" diye gecen soyle bir hizmeti var. sizin belirleyeceginiz bir sure (minimum 3 ay) google hesabina girmezseniz, belirlediginiz kisiye/kisilere ozel mesajlarinizi gonderiyor.
bir ay oncesinde uyari maili gelecek, sanirim hayattaysaniz ona tiklamaniz lazim, emin degilim. belirlediginiz kisi/kisilere ozel erisim haklari verebiliyor.

simdi ben de doldurmaya karar verdim, cok tuhaf bir duygu.
esim bana yazdigi maili okurken aglama krizine girmistim.

yapmak lazim bunu.
  • bir varmis bir yokmus  (08.08.15 01:27:43 ~ 01:53:24) 
  • bir varmis bir yokmus  (08.08.15 01:28:00) 
vasiyetname'ne ekletebilirsin.


  • dirildimde geldim  (08.08.15 01:34:10) 
muaddib+1.

problem su, öldügünde aktive olacak bir sistem ariyoruz.

1-ölecegin tarihi biliyor muyuz? hayir.
2-trigger nasil calisacak?
2.1-sen öldügünde aktive olacak. bunun icin sürekli üzerinde aktif olacak ve tetiklendiginde etkilesime gececek bir sistem lazim. nabiz kontrolü vs zart zurt. kolay degil, baglanti hatasinda sorunda tetiklenecek, ne ile nasil calisacagi mechul.
2.2-öldügünde degil, yasamadigina dair bilgi gelmediginde tetiklenecek. örnegin, sürekli erteleme.

örnek bakalim. mr robot, bölüm 6, elinde koz var, adam diyor ki seni neden öldürmeyeyim? ana karakter dönüyor cevap veriyor, beni öldürürsen otomatik bir sistem seni ispiyonlayacak, sadece ben hayattaysam bunu sürekli erteleyebilirim.
baska örnekler cok, kod adi kilicbaligi, hacker, vs vs vs

filmlerde vs de benzer seyler geciyor, en basiti bu. en mantiklilarindan da. filmlerde mesela cogu zaman patlayici dügmeye basilarak degil, dügme serbest birakilarak tetikleniyor. yani adami sniper indirirse uzaktan gene aktive oluyor. örnegin hancock, baska örnek gelmedi aklima.

sonuc: öldügünde degil, yasadigina dair bilgi gelmeyince tetikleyecek, inactive sistemi vs mantikli. diger ihtimali düsünme. üseniyorsan da yaz mektuplari, evinde koy kutuya, ölünce acin de. ya da amerika menseili bir site hatirliyorum böyle bir halt sunan. ama simdi hatirlayamadim bookmarklarimdan birinde olmali.
  • Silesius  (08.08.15 02:07:09) 
ifidie.org +1

sistemi güzel bence. mektup göndereceğiniz kişileri önceden seçiyorsunuz. sizin ölmeniz durumunda onlar siteye giriş yapıp mektuplarınızı okuyor. Koruma sistemi de var tabi ki birisi siz ölmeden okursa diye. Seçtiğiniz kişilerden birisi mektubunuzu okumaya çalışırsa hesabı deaktif ediliyor ve 2 hafta boyunca siz her gün sms gönderiyor. 2 haftanın sonunda sizden cevap gelmezse diğer 2 hafta boyunca seçtiğiniz diğer kişilere e-mail - sms gidiyor x'in şu arkadaşı mektupları okumaya çalıştı. x hayatta mı vs diye. 2 hafta içinde diğer seçtiğiniz kişiler de onaylarsa mektuplarınız erişime açılıyor. 2 hafta boyunca onlar da cevap vermezse(bu arada size de göndermeye devam ediyorlar) ölmüş sayılıyorsunuz ve belirlediğiniz kişilerin erişimine açılıyor mektuplarınız. Ama ahmetin mektubunu veli okuyamıyor. Kişiye özel mektuplar.
  • oddyseus  (08.08.15 02:28:01) 
@silesius

2.1 olmaz zaten.

2.2 ideal değil. komada kalabilirim bir süre. hastalanabilirim. tatile gidebilirim. unutabilirim.

devlet paylaşıyor mu bu bilgileri? ben öldüğümde ailem cenaze işlemleri için başvurduğunda falan tetiklenmesi lazım. tetiklendikten sonra mesaj ve mail gelir mesela, ikisinden birine dönüş yapmazsam 1 hafta içinde mailler gider.
  • icim urperiyor  (08.08.15 02:32:41) 
@odyessus

sistem güzele benziyor ama ingiliççe.

benim mevzubahis kişilere 'ölürsem şu siteye gir, sana mektup bıraktım onu oku' mu demem gerekiyor?
  • icim urperiyor  (08.08.15 02:34:21) 
icim urperiyor, aynen ne yazık ki önceden bilgileri olması lazım. beklenmedik mektup çok daha etkili olurdu tabi ama vasiyername tarzı çetrefilli işlerle yapılır o da.


  • oddyseus  (08.08.15 02:38:20) 
bana biri söylese ben unuturum walla ne yalan söyliyim, birde şöyle bişi var, sen rahmetli oluncaya kadar rahmetli olacak kişiler olacaktır misalen yada söyleyeceklerinin bir anlamı olmayacak kadar zaman geçmiş olacak, sen bunları unutacaksın sonra bambaşka olaylar olacak. avukat aracılığı ile mektup bırakmak çok daha uygun bence.


  • selam  (08.08.15 04:10:07 ~ 04:10:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.