[]

Siz Olsanız? - İş Mevzuları

Yeni mezun olmuş Elektronik Mühendisisiniz. İş başvurularında bahsi geçen isteklerin çoğunu ilk kez duydunuz ve yetenekli/bilgili olduğunuz bir konu yok mesleğe dair.

Meslektaşınız ve iyi bir kurumsal şirketlerde çalışan abileriniz var. Ve fakat onlar da oralara torpilsiz(karambole) girdiler. Yani cv'nizi verseler, işe yarama ihtimali çok az.

Bu durumda:

a) Müşteri yönetimi gibi, bölümle pek ilgisi olmayan ve ileride iş değiştirmek isteseniz yeni iş bulmakta zorlanacağınız bir alanda HEMEN işe başlarsınız.

b) Mesleğe dair birkaç kursa gidersiniz, (belki ucundan Almanca öğrenirsiniz) ve o kurumsal firmalardan birine kapağı atmaya çalışırsınız. Çünkü bir kere öyle bir yerde işe başlayınca, ileride zıp zıp benzer işlere girebilir ve maaşınızı da katlayabilirsiniz. Ama görüldüğü gibi bu biraz UZUN BİR SÜREÇ.

(Kadınım. Çok çılgın maaşlar kazanmak gibi bir beklentim yok esasen ama bu şıktaki asıl olay: kurumsal şirketlerdeki kadınların, çalışma ortamı açısından daha rahat etmesi.)

Not: Mezun olduğunuz üniversite en büyük şehirlerden birinde ve Anadolu üniversitelerinden hallice diyelim.

Düşünmekten kafayı yemek üzere olan bu insana bir akıl verin be abiler ablalar?

edit: Maddi durum idare eder, paradan çok evde psikolojim bozulur diye korkuyorum?

 
maddi durumuma gore b sikkini tercih ederdim, paraya ihtiyacim olsaydi kesinlikle a.


  • konets  (08.08.15 00:52:55) 
selam öncenlikle,
ilk işin afilli bir önyazı hazırlamak (neden orda çalışmak istiyorsun, şirket hakkında bi kaç bilgi -bakın sizi araştırdım mk mal gibi gelmedim tarzında-,şirkete ne katmak istiyorsun vs.) özellikle IK ve direktörler bu tarz istekli arzulu dinamik ve hazır elemanları beğenirler.
mümkünse hocalarından referans mektubu alıyorsun çakıyorsun cv'ye.

Bunları yaparsan bir adım önde olursun.

edit: kadın versiyonu
  • plastic_angel  (08.08.15 01:00:17 ~ 01:01:33) 
bunun b şıkkını gerçekleştirdim(kurs+ilk iş)

ama zor bir süreç psikolojik olarak insanı yoruyor arkadaşlarınız hepsi işteyken siz kursta vakit geçiriyorsunuz bazıları 2. işine bile girmiş oluyor siz hala bekliyor olabiliyorsunuz (onların piyasa da çevreden dolayı bağlantıları da artıyor), eğer kurstan sonraki süreçte uzarsa (çünkü kendinizi geliştirdiniz ve seçici oluyorsunuz ve piyasa torpille donuyor sizin de torpiliniz olsa da), hedef koydugunuz yere bir bakıyosunuz hiç tecrubesiz bol torpilli arkadasınızı almışlar o zaman ne oldu benim emeklere durumu da olabiliyor.İçinizden geleni yapın ama yine de bu durumları da düşünün.
  • k  (08.08.15 01:02:40 ~ 01:03:49) 
@kontes Maddi durum idare eder, paradan çok evde psikolojim bozulur diye korkuyorum?

@plastic_angel cv'm harika, iş görüşmelerine falan çağırıldım birlaç defa ama elendim. o şekilde heveslendikten sonra elenmek de koyuyor insana hafiften :/ ama mülakat konusunda sıkıntılarım vardı, onları çözdüm sayılır artık.

@k özelden mesaj atacağım size :)
  • bfm  (08.08.15 01:06:56 ~ 01:07:23) 
benim title senior olduğu halde askerden geldikten sonra gittiğin yerlerde köpek muamelesi gördüğüm de oldu.. bunlara takılma. bazı IK'lar çok sevecen ve stresi azaltıcı davranıyorlar bazıları ise adam yerine koymuyor. hepsi birer tecrübe olacak sana. daha yeni başlamışsın iş hayatına, sabretmeyi asıl şimdi öğreneceksin ;)

işle ilgili kurslarda önemli, sakın es geçmeyin.
  • plastic_angel  (08.08.15 01:15:41) 
a'yı kesinlikle yapma. sana kısa vadede para kazandırmaktan başka hiçbir faydası olmayacak ve senden çok şeyler götürecek. yeni mezunlara göre de çok fazla iş var. ben önceki iki işimde de eğitimler aldım. onların gönderdiği de oldu, benim gittiklerim de. ayrıca çalışmaya başlamadan kursa gitmenin sana iş garantisi sağlayacağını da düşünme. biraz şans işi bu. ben hayatta torpille bi yere girmem derken çok cazip gelen bir yer için araya hiç alakam olmayan tonla insan sokmuştum. ha orası için gerçekten gerekli şartları da sağlıyordum tabii.

bir de o kadar düşünme. halloluyor bir şekilde.

not: elk elek müh
  • ufukcel  (08.08.15 08:24:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.