[]

bu para yeter mi

500 euro civarında bi para var. kalacak yerler ve bilet ücretleri ödendi
rota şu
3 gün krakow
3 gün prag
1 gün viyana
3 gün berlin
2 gün amsterdam

yeter deyin la valla para yok başka

 
Abi nasıl yetsin allasen


  • Atimi  (08.08.15 00:45:12) 
mumkun degil yetmez. hele ki almanya etabinda kesinlikle ac kalirsin.


  • konets  (08.08.15 00:47:13) 
Kalacak yerler ve şehirlerarası ulaşım da ödendiyse hayli hayli yeter bence. Şimdi düşündüm de bu bana göre.
Öyle her müzeye giricem (bazı müzeler baya pahalı, ben genelde her şehirde pahalı müzelerin arasından 1 tane en istediğimi seçip giriyorum), her yemeği restoranda yiycem, her yerden hediye alcam derseniz sıkıntı olabilir.
Müze konusunda dikkatli olursanız, yemeklerinizi marketten alınan peynir ekmekle geçiştirmeyi bilirseniz, yol yürürseniz, hediyelik alacağınız zaman dikkatli olursanız yeter.
Zaten yürüyün ya. Şehirler en güzel yürünerek tanınıyor.
  • okuyamıyom ben ya  (08.08.15 00:47:31) 
Bence yeter ama bir miktar daha fazla olsaydı daha rahat ederdiniz, en azından yiyecek konusunda.


  • razvan rat  (08.08.15 00:49:02) 
hiç umut yok mu ya. çok tutumluyumdur. amsterdamdaki bi marketin fiyatlarına baktım uygun geldi. sürekli marketten alınıp yense yetmez mi? bide baktığım yer amsterdam yani diğerleri daha ucuzdur diye tahmin ediyorum


  • durbikonusucaz  (08.08.15 00:52:34 ~ 00:53:08) 
Krakowla prag zaten ucuz. Krakowdan daha yeni geldim yani, hiç toplu taşıma kullanmadım. Pragta da bir kere tramvay biletine para verdim o da zaten 1 lira civarıydı ve aceledendi, vakit olsa yine yürürdüm. Berlinde günlük bilet 6 ya da 9 euro gibi bir şeydi, o gerekli gibi gibi. Uzak görülcek yerleri bir gün için planlayıp, iyi ayarlarsanız 3 gün almazsınız günlük bilet.
Viyana pahalı dedikleri için yanaşmadım bile gitmeye ama 1 gün zaten.
Tutumluysanız olur o iş raad olun.
Krakow ve pragta elinizden geldiğince az harcayın. Sonra para artarsa berlin amsterdamda keyif yaparsınız oh.
  • okuyamıyom ben ya  (08.08.15 00:58:55) 
gideceğin müze, aktivite vs önceden seç. ekstra harcama yapma. bence para artar bile.
uçak ve konaklama dahil bu paradan azına 10 gün 3 ülke gezmiştim.
krakow ve prag ucuz, ordan biraz kar yapıp diğer şehirlerde de tutumlu olur, restoran yerine öğrencilerin tercih ettiği yerleri bulursan mantıklı olur.

yelp app ini yükle. etraftaki restoranları fiyata göre sıralayabiliyor. yemek için faydalı olur. kaldığın hostelin resepsiyonundan da yardım al, en ucuz yerleri onlar bilir.
  • sttc  (08.08.15 01:02:58) 
Daha once 1100 euroyla 25 gun gezdim. Sokakta yatmadigim gunler de hostel paralarini 1100'un icinden verdim. Yemek isini marketten halledersin. 1-2 euroya sandvicler var neredeyse her supermarkette. Birayi falan da marketten icersin hatta.


  • rebellion  (08.08.15 01:03:56) 
Süpermarketten beslenir ekmek içine konserve balık domates falan doğrarsan yeter. Yine de 3 gün kalacağın şehirlerde aynı şeyleri yemekten cinnet geçirmekten kaçın. Çük kadar şehirlerde 3 gün çok yav.


  • mistreated  (08.08.15 01:21:40) 
Bence hayli hayli yeter.

Ama viyanaya ladar 1 gun icin inmeye ne gerek var ki? Viyanada yasiyorum ve viyanayi seviyorum ama sonrasinda taaa yine kuzeye berline cikacaksaniz anlami yok sanki?!

Bir de sehirlerarasi ulasiminizi ayarladiniz mi? Trenlerden uzak durun.

Krakow-prag icin polskibus ve/veya studentagencybus a bakin, eurolines pahali.

Illa viyanaya gecicez derseniz, prag-viyana icin studentagencybus. Eurolines pahali.

Viyana-berlin icin meinfernbus ve yanilmiyosam megabus var. (tam bilemedim simdi)

Berlin - amsterdam arasina da meinfernbus ve diger alman sirketleri gidiyor.


Simdi gelelim butceye. Bu butcenin tek kisi oldugundan yola cikarsam, evet yeter. Her yerde yemek yemene de yeter muzeye girmene de yeter. Gece hayatina da 1-2 kez yetebilir.

Prag ve krakowda her yere yurursun, toplu tasima kullanmana hic gerek yok. Konaklama da ucuz bu iki sehirde

Viyanada da schönbrunn sarayi haric yine her yer yurume mesafesi sayilir, kaldigin yere gore degismekle birlikte gunluk bilet almadan 2 tek biletle halledebilirsin gunu. Westbahnhof taraflarinda kalirsan ona da gerek kalmaz. Ama bildigim kadariyla hostel fiyatlari biraz tuzlu viyanada. Bide otobus terminaline gidip gelmek icin bilet lazim, cogu avrupa sehrinin aksine otobus terminali tren garina yakin degil. 1 biletle 90 dk icinde tek yone gitmek ve duraklama yapmamak sartiyla istediginiz kadar aktarma yapabiliyosunuz. Tek bilet 2.20€
Gunluk 7.10€
Hesabinizi yapin :) gunluk daha ekonomik oldu sanki ehehe

Berlinde yurumeniz imkansiz, cok genis alana yayilmis bi sehir, o yuzden gunluk ya da haftalik bilet almaniz gerekecek. Ayrica berlin en ucuz alman sehri, yemek vs dert etmeyin.

Amsterdamda da hic toplu ulasim kullanmaniza gerek yok. Ama yemek acisindan bana biraz daha pahali gelmisti amsterdam.

Simdi genel olarak yemek olayina gelirsek.

Polonya ucuZ, hele krakowdayken zapiekanki yemeyi ihmal etmeyin, kocaman, baya doyuruyo ve ucuz! Onun disinda asiri turistik bolgeden cikarsaniz baya uygun fiyatli restoranlar var. marketler de var tabi ya da bakery ler filan.

Prag cok degisken, turistik bolge baya kazik, ben marketten crocodile sandvic aliuodum, 1.5-2€ gibiydi tanesi. Aksamlari da normal yiyodum.

Viyana pahali. Yine de luks bi restoranla daha orta halli restoran fiyatlari arasinda daglar kadar fark yok. 8€dan asagi porsiyon yemek bulmaniz mumkun degil restoranlarda. ama bufe kulturu asiri gelismis bi sehir. Doner durum, tombik doner, sosis ve noodle i her yerde bulabilirsiniz, 3-5€ Arasi bunlar. Schwedenplatzda happy noodles vardir, mutlakaaaaaa gidip orda yiyin. Mcdonalds da 6.29€ menu. Onun disinda her yerde adim basi bakery var, oralardan sandvic vs satin alabilirsiniz. Ayrica supermarketlerin sarkuteri reyonunda "iki dilim fume tavuk gogsu, iki dilim peynir" diye ekmek arasi yaptirabilirsiniz. Tum billalarda yapilir, bi sandvic 1.5-2.5€ arasina denk geliyo malZemesine ve ne kadar koydurdugunuza gore. Ingilizce anlasirsiniz.

Berlinde de acayip cok doner var ve oksuz doyuran masallah, resmen bi durumu iki ogun yiyebilirsiniz, 4€ya oyle kocaman bisi geliyo onunuze. Berlinde bide lahmacun arasinda durum doner var ki tam bi oha. Marketler de uygun ve biraz etrafa bakinirsaniz da 5€ya gayet guzel
Seylwr yiyebilirsiniz.

Amsterdamda malum sebepten surekli tatli yemek zorunda kalmistim ama turistik bolgenin disina cikin biraz yoksa pahali bence ama supermarketlerin cok pahali olacagini zannetmiyorum.

Muzeler konusuna gelince... Tum muzelere girmek zorunda degilsiniz sonucta, en cok istediginizi secmeniz parayi harcamamak adina iyi. Bir de arada bazi kampanyalar, ozel gunler varsa istediginiz muze bedava bile olabilir, kovalayin bi.
  • kuehles blondes  (08.08.15 01:33:13) 
Rahat halledilir.


  • kuehles blondes  (08.08.15 01:33:47) 
bahsi geçen şehirlerinden dördünde kalmış birisi olarak ben yeter diyorum. hele de berlin-viyana-amsterdam'da couchsurfing ayarlayabilirsen oralarda kızların göğüs aralarından tekila shotlar atıp göbeklerinden tony montana gibi kokain çekebilirsin :)

istersen krakow için birkaç arkadaşla konuşabilirim kalacak yer için. epey tanıdık var.
  • yazar hakkinda  (08.08.15 01:38:24) 
bilgiler için teşekkürler herkese


  • durbikonusucaz  (08.08.15 01:52:38) 
Berlin hollandaya gore daha uc bi ortam, hele de gidilecek dogru yerleri bilirsen.
Hollanda acikcasi coffeeshoplar haric (eglence acisindan diyorum, kulturel mimari acidan ayri bi yer) cok promising bi gece hayati yok gibi geldi. Ya da ben tripten tribe gectigimden dolayi algilayamadim, olabilir. Dans ve wasted olmak icin berlin diyorum. Viyananin da gece hayati guzeldir ama turistler bilmez. Yerel insanlarin gittigi barlar turistik merkezde
Degil cunku kesinlikle.
  • kuehles blondes  (08.08.15 01:52:53) 
gittiğin yerlerde subway'i buluyorsun ve 2.90 euro'luk sandviçlerinden alıyorsun, 12 gün boyunca onlarla idare edersen yeter :)


  • metalika  (08.08.15 02:50:49) 
yeter hatta artar bile. bakma yetmez diyenlere. ben 200 euroyla 15 gün kaldım amsterdamda.


  • caput draconis  (08.08.15 06:06:21) 
yaw(yav) AMK (amk) ADAM 100 LİRA İLE 20 GÜN RUSYA GEZİYOR.

bu adamı okuduktan sonra artık eskisi gibi değilim :)

alpersem35.blogspot.com.tr

ben de yetmez derdim de, facebook'ta couchrail, interrail turkiye, interrail otostop sayfalarını okudukça edindiğim izlenimlere göre gayeeet yeterli diyorum.

başka adamın teki de 20 gün isveç-norveç-danimarka'yı 350€'ya gezmiş.
  • dieselsingle2  (08.08.15 09:48:14) 
Her güne yaklaşık 40 Euro düşüyor. Fazlasıyla yeter bence de.


  • humblebirth  (08.08.15 10:55:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.