[]

Lüksemburg Paris Brüksel-Brugge Amsterdam için tüyo var mı?

Bu tura 4 kişi olarak katılacağız,

-Yapmadan-gitmeden dönmeyin diyebileceğiniz etkinlikler/yerler

-Konaklama dışındaki konularda (ulaşım vb) ekonomik anlamda ipuçları rica etmek zorundayım, çok lazım. :)

Tikler yarına, teşekkürler.

 
paris'i çıkarırsak geri kalan yerler benelux bölgesinde olduğundan bu şehirler arasındaki ulaşım için one country pass interrail bileti alabilirsiniz. zira avrupa'da interrailsiz trene binmek ekonomik anlamda bel büker. bahsettiğim bilet için detaylı bilgi: www.interrail.eu

bunun dışında yine ulaşım için blablacar ve megabus'ı inceleyin. 1 euroya biletler oluyordu. şehir için ulaşım içinse paris haricinde yürümeyi tercih edin. küçük şehirlerdir kolaylıkla yürünebilir. paris içinse metro şart. ekonomik olarak kısıtlıysanız paris'te metro gişelerinde birinin peşine takılıp biletsiz binen çok insan var, biletsiz yakalanırsanız da 50-100 euro cezası vardır. tercih sizin.

marketler akşam 8-9'da kapanır. akşam 9 olmadan ıvır zıvır ve su ihtiyaçlarınızı karşılayın. kalacağınız yere zulalayın. yoksa dandik ılık suya 3.5 euro verirken bulursunuz kendinizi. yemek ihtiyacınızı da marketteki sandviçlerle (1-2 eurodur) giderirseniz ekonomik olarak rahatlarsınız. yok marketten yemem derseniz mesela paris'te her yer sandviçcidir. brüksel friescı doludur.

belçika'da çılgın bir bira kültürü var. (bkz: belçika birası). brüksel'de delirium'a gidip tonla bira deneyin. 3-3.5 euro ortalama. yine aynı şekilde brugge'de snuffel'a gidip bol bol bira için. brugge'u bisikletle gezin. haritadaki parklara gidin. harika yerlerdir.

paris'teki sokakta kumar oynatan dolandırıcıların tezgahlarına dikkat edin. aptal değilseniz kanmazsınız ama son zamanlarda çok fazla yiyen gördüğüm için uyarayım.

amsterdam yazları felaket kalabalık oluyor. 1 ay önce oradaydım ve insan profili açısından bok gibiydi açıkcası. o boğucu atmosfer redlight bölgesinden leidseplein'e doğru azalıyor ama. amsterdam müze cennetidir. en azından van gogh ve rijksmuseum gezilmeli.

yapılacak etkinlikler çok fazla. tripadvisor app'ini telefona indirip oradan bakabilirsiniz kendi zevkinize göre. buradan alacağınız kısıtlı öznel önerilerden daha fazlasına ulaşabilirsiniz.
  • rebellion  (07.08.15 02:43:23 ~ 02:51:05) 
bira içiyorsanız brüksel'de çok fazla çeşit bira olan bir bar vardı. şimdi bulamadım. oraya gidip 3-4 çeşit deneyin bence.

trenler pahalı oluyorsa ve zaman kısıtınız yoksa eurolines otobüsler daha makul olabilir.

bi de benzer turu yapmıştım. lüksemburg'da ahım şahım pek bi şey olmadığı için rotadan çıkarmıştım. ulaşım maliyetini düşürür.

son olarak brüksel'e de fazla zaman ayırmaya gerek yok. çoğu insan çikolata, bira ve brugge için gidiyor bruksele.
  • merhum  (07.08.15 08:26:41 ~ 10:56:35) 
aynı turu yaptım.

lüksemburg'da lavantalı dondurma yemeden dönmeyin.

on numara balık yemek istiyorsanız hollanda'da merken adası ekstra turuna katılın.

biz hiç tur harici ulaşım kullanmadık, hep yürüdük. zaten turun götürdüğü yerler harici gezmeye zamanınız olmayacak.

çoook yorulacaksınız :(
  • rivulet  (07.08.15 09:08:39 ~ 09:11:26) 
brüksel'de delirium'a gidin bira içmek için. hatta çıkmayın ordan. brüj harika bir yer, gezin tozun. bence kanal turuna gerek yok, yaya olarak gezin. waffle yiyin. amsterdam'da kanal turu mantıklı.


  • orient blue  (07.08.15 10:50:34) 
Öneriler için çok sağolun.

@kalte sterne; haklısın.
başlangıçta gidiş biletini alıp rota çizme, araştırma aşamasına girdik ve gördük ki maliyet 2-3 katına çıkıyor. biletlerin parasını bile iade alamadan tur şirketinden aldık, yine de daha ekonomik oldu. sanırım 2den fazla ülke için turla gitmek daha düşük maliyetli oluyor. ama misal, sadece italya'ya gidecek olsak muhtemelen kendi çapımızda giderdik.
tur şirketleri dediğin gibi sinir bozucu ekstraları dayatmak vb konusunda ama mümkün oldukça onlardan ayrı takılmaya çalışacağız gibi görünüyor. onlar gitsin ekstralarına, biz bi şekilde yolumuzu buluruz artık:)
  • innatedesire  (07.08.15 23:56:22 ~ 08.08.15 01:51:51) 
Paris louvre muzesi ayin son pazar gunu ucretsiz, denk gelirseniz. Amsterdam'da hemen her yere yurursunuz. Paris'te de heryere metro ile ulasirsiniz.

Toplu tasimaya biletsiz binmeye calismayin, kontrol falan olmaz dedikleri yerlerde ciddi sekilde kontrol olabiliyor. Gercekten kontrol olmayan yerde de sizin vicdaniniza kalmis.

Yapmadan donmeyin turu seyler biraz goreceli, bana sorarsaniz Amsterdam sacma sapan gereksiz muzeler kayniyor. Muze cok ama gitmeye deger muze sayisi cok degil bana gore mesela.

Gerci turla gidecekseniz pek bir sey onermenin anlami yok, zaten verimsiz bir gezi olacaktir.

Bir de kendiniz gitme plani yapip ortaya turdan daha fazla maliyet cikarmayi nasil basardiniz? :)
  • stavro  (08.08.15 00:03:57 ~ 00:07:48) 
@stavro;

aynı tur şirketiyle geçen yıl orta avrupa yapmıştık, çok fazla serbest zaman bırakıyorlar. öyle zamanlar için öneri almak için sordum ben. öyle haydi şuraya gidiyoruz, toplanın buraya gidicez, aman ayrılmayın kaybolmayın gibi bir durum olmuyor.

valla daha pahalıya getirmeyi nasıl başardığımızı biz de anlamadık. o kadar duyup okumuştuk ki kendi organizasyonunla gidince daha ucuza kapanacağını; hiç plan yapmadan gidiş biletini aldık direk, ki ucuzdu cidden. sonra dönüş biletleri acayip pahalı geldi; o kadar araştırdık ki (15 gün falan, soluksuz) en son pakistan üzeri mi dönsek falan derken bulduk kendimizi:) işin içine konaklamayı (2-3 yıldızlı oteller) ve şehirler arası transferi de ekleyince turun 2-3 katını buldu işte. anlamadım ben de.
  • innatedesire  (08.08.15 01:49:20 ~ 01:51:05) 
turla gittiğiniz için söylüyorum, ekstra turlara katılmayın. köln'e falan götürmek isteyebilirler, kölnde dom katedralinden başka bir şey yok.

amsterdamda ucuza yemek yemek istiyorsanız eğer hard rockın yakınlarında güzel yemek yerleri var ucuza.

brugge'de de the beerwall'ın yakınlarında bir hamburgerci var, tıkabasa doyana kadar yemek yiyebilirsiniz yine ucuza.

lüksemburga gittiğimde bir dönerci vardı, yemeği orada yemiştim o da gayet ucuzdu. 'yurtdışına çıkıyoruz, döner mi yiyeceğiz?' demeyin, yurtdışında bizimkiler ucuz oluyor :)

iyi tatiller
  • metalika  (08.08.15 02:48:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.